Konuşa Konuşa

Konuşa Konuşa

Önce düşünmekle sonra da konuşmakla başladı özgürlük serüveni. Konuşa Konuşa'da hem anlatıyoruz hem de dinliyoruz. Gülten Sari ile Konuşa Konuşa AhvalPod'da!

Episodes

November 8, 2021 31 mins
İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Diyanet'in 'baldız fetvası'nı ve AKP'nin fetvacısı Hayrettin Karaman'ın 'Alevilere kız vermeyin' çağrısını yorumladı.
Mark as Played
Gülten Sarı ile Konuşa Konuşa'nın konuğu siyaset bilimci ve antropolog Yektan Türkyılmaz.

Türkyılmaz, 2021-2022 Adli Yıl Açılışı ve Yargıtay yeni hizmet binasının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Yargıtay Başkanı'nın duaları eşliğinde açılmasından hareketle, 'Laiklik elden mi gidiyor' tartışmalarını yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu Rusya uzmanı ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer.

Sezer, Türkiye'nin Afganistan politikasını, Rusya'nın etkisini, Türkiye'ye yönelen Afgan göçünü ve AB ile yürütülen göçmen pazarlığını yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu siyaset bilimci Yektan Türkyılmaz, kontrolsüz Afgan göçünü, Kastamonu'daki sel felaketini ve göçmenlere yönelik politikaları yorumladı.
Mark as Played
Akademisyen Yektan Türkyılmaz, Konuşa Konuşa programında AKP iktidarının siyaseten yaşadığı gerilemeyi, orman yangınlarını, Afgan göçünü, MHP liderinin tutumunu ve Kürtlere yönelen saldırıları yorumladı.
Türkyılmaz'a göre, iktidar fonksiyonunu yitirmiş durumda ve bir darbeden korkuyorsa kaynağını kendi içinde araması gerek.
Mark as Played
NATO'nun Brüksel zirvesi sırasında gerçekleştirilen Biden-Erdoğan görüşmesinin yankıları sürüyor.

Erdoğan'ın görüşmeden istediğini alıp almadığıyla ilgili tartışma sürerken, Amerika'nın Sesi Kürtçe servisinden gazeteci Mutlu Çiviroğlu, "Görüşmeden beklenti çok yüksekti. Sanki toplantı iki ülke arasındaki sorunlara deva olacakmış gibi bir hava vardı. Buradan görünen ise sıradan bir toplantı olduğuydu. Buradaki hava, beklentilerin kar...
Mark as Played
Kalan Müzik'in sahibi ve Anadolu ezgilerinin önemli derleyici ve arşivcilerinden Hasan Saltık'ın hayatını kaybetmesi, müzik dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Sanatçı ve aktivist Ferhat Tunç, Sıcak Takip'te Saltık'ı ve geride bıraktığı müzik mirasını anlattı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu psikanalist Şahap Eraslan, suç örgütü lideri Sedat Peker'in videolarını psikanalist yaklaşım açısından değerlendirdi.
Mark as Played
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in ve kardeşi Atilla Peker'in, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesinin arkasındaki isim olarak işaret ettiği Korkut Eken, Atilla Peker ile Kıbrıs'a gittiklerini doğrulayıp cinayet iddiasını reddederken, Adalı'nın gazetesi Yeni Düzen, Abdullah Çatlı'nın da Adalı'nın öldürüldüğü sırada olay yerinde olduğunu yazdı. İddiaya göre, olay yerinde bir dördüncü isim daha vardı.

Yeni Düzen gazetesi yazarı...
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu ANAP eski Genel Başkanı ve iktisatçı Nesrin Nas. Nas, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamaları üzerinden siyaset-mafya-devlet ilişkisini yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, hem siyasi partilerin yeni anayasa çalışmalarını hem de kamuoyu araştırmalarına göre Cumhur İttifakı'nın giderek azalan seçmen desteğini değerlendirdi.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu psikanalist Şahap Eraslan.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu Rusya uzmanı ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer, ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna krizini ve Türkiye'nin Montrö Sözleşmesi üzerinden krize dahil olma biçimini yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da HDP eski Milletvekili ve insan hakları hukukçusu Hasip Kaplan, AB liderlerinin Türkiye ziyaretini, amiraller bildirisini ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasını yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu psikanalist Şahap Eraslan, Türkiye'de siyaset ve toplumdaki ikiyüzlülüğü, yakınmanın eleştiri kültürü sanılmasını ve militarizmi yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu ANAP eski Genel Başkanı ve iktisatçı Nesrin Nas, 103 emekli amiralin bildirisi karşısında AKP'nin tepkisini ve başlatılan yargı sürecini, bundan sonra Türkiye'yi bekleyenleri yorumladı.
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu Rusya uzmanı ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer. Sezer, Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib gerginliğini, Türkiye'nin bölgesel Kürt politikasını ve ABD ile yaklaşan gerilimi yorumladı.
Mark as Played
Amed Dicle: 'Rusya Türkiye'nin Kürt fobisini Kuzey Suriye'de çok iyi kullanıyor'
Mark as Played
HDP eski Milletvekili ve insan hakları hukukçusu Hasip Kaplan, HDP'nin kapatılması ve milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeleri yorumladı:
Mark as Played
Konuşa Konuşa'da Gülten Sarı'nın konuğu Bahadır Özgür, Türkiye'de özel şirketlerin de denkleme dahil edilerek büyük bir ivme kazanan silahlanmasını anlattı.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.