הפודקאסט מיועד עבור ספורטאי סיבולת בדגש על רוכבי אופניים ועוזר להם להפוך להיות אתלטים טובים יותר. במסגרת הפודקאסט נדון על סוגיות שונות הנוגעות לפיזיולוגיה, תוכניות אימון, הצבת יעדים, פסיכולוגיה ועוד ועוד. לתוכנית אימונים אישית מאת דרור הדדי פנו אליו באימייל trainbyscience@gmail.com
צריכת חמצן מירבית היא תקרת היכולת שלכם לייצר אנרגיה בצורה אירובית, בעזרת חמצן. ללא צריכת חמצן גבוהה לא תוכלו להחזיק מספרים גבוהים לאורך פרקי זמן משמעותיים. לכן, העלאת צריכת החמצן המירבית שלכם חשובה במיוחד.
בפרק זה שהינו הראשון מתוך שני פרקים בנושא, אנחנו נדבר על מהי בכלל צריכת חמצן מירבית, איך משפרים אותה, למה חשוב לשהות בה לאורך פרקי זמן משמעותיים וכן איך מודדים אותה בעולם האמיתי. כמו כן, נדבר על נושא חשוב מ...
במהלך הפרק הזה נדבר על שיטת האימונים הנורבגית. למרות גודל האוכלוסיה הקטן של נורבגיה (כמעט מחצית מגודל האוכלוסיה בישראל) הם מגיעים להישגים מרשימים מאד בתחום הטריאתלון כולל זהב אולימפי, אליפויות איירונמן מרובות, ניצחונות בסדרת הגביע העולמי ועוד. נראה שהנורבגים מצאו שיטת אימון מאד מוצלחת.
במהלך הפרק אני סוקר כתבה של רץ נורבגי לשעבר ברמה אולימפית בשם מאריוס באקן. באקן מתאר את התפתחות שיטת האימונים הנורבגית משנת 9...
במהלך פרק זה אני מסביר על הטור דה פראנס. איך הטור דה פראנס עובד, מהם המירוצים המרכזיים שקורים בתוכו, למה הוא כל כך חשוב וכמובן אדבר גם על המירוץ של השנה ומה צפוי להיות בו.
בפרק הזה נעסוק בחלבון בשם PGC1 Alpha. החלבון הזה ידוע גם כמתג הראשי המוביל לאדפטציות אירוביות בשרירים שלנו.
במסגרת הפרק נדון במהו החלבון הזה, איך הוא עובד, מה ההשפעה שלו. והכי חשוב - איך אנחנו יכולים להפעיל אותו בצורה הנכונה על מנת להוביל לאדפטציות אירוביות בשרירים שלנו.
האזנה נעימה!
dror@trainbyscience.com
במהלך הפרק הזה אנו עוסקים במה קורה בתוך הגוף שלנו כשאנחנו יוצאים למנוחה, בין אם כפויה ובין אם לאו. כמה זה משפיע על הכושר? כמה ההשפעה של זה ארוכת טווח, ומה בדיוק קורה למערכות השונות בגוף כשאנחנו עושים הפסקה כזו.
This is the second part of the episode in which I summarise my 2021 season. During this episode I discuss the part of the season in which I did intense workouts. I focus on the exact workouts I did an explain their physiological importance.
I also look at the metrics which show that this was the best season I've ever had as far as fitness metrics.
In this episode I'm discussing several concepts which I tested during the 2021 season. These concepts allowed me to train less hours and reach the best fitness I have ever been in.
In this episode we answer one of the most important questions of all - when will you break?
We will understand what is critical power and how changes in your aerobic versus anaerobic abilities affect it. We will also cover w prime and understand how you can use it in your workouts and races.
כולם מדברים כל הזמן על חומצת חלב. ויקום מישהו שלא שאלו אותו פעם מה סף חומצת החלב שלו, או שלא שמע ביורוספורט את השדרנים מאשימים את חומצת החלב כגורמת לכאב בשרירים של הרוכבים.
בפרק הנוכחי אנחנו נדבר על חומצת החלב, מה היא בכלל, איך הגיעו לתיאוריה לפיה חומצת החלב היא הגורם לכאבים בשרירים, והאם זה באמת נכון.
References:
- Biochemistry of exercise-induced metabolic acidosis - Robergs et al
- Lactate as a signali...
בפרק של היום אנחנו עוסקים באחד הנושאים שכל רוכב שואל את עצמו - מה יותר חשוב גנטיקה או אימונים? האם כל אחד שיתאמן קשה יוכל להגיע לרמה העולמית הכי גבוהה? או שאם נולדתם עם יכולות גנטיות מסויימות נגזר דינכם להיות ספורטאים בינוניים? האם המצב זהה בכל סוגי הספורט או שיש מצבים בהם אפשר להשתפר יותר מאשר באחרים?
תהנו.
הפרק השני בנושא של כיווצי שרירים והפעם ניגע במה באמת גורם לכיווצי שרירים, ואיך אפשר להפחית ואף למנוע אותם.
למי מאיתנו זה לא קרה? אנחנו רוכבים חזק, בקידמת הפלוטון, עפים בעליות ומרגישים נפלא. ופתאם? אנחנו מתחילים להרגיש דגדוג בשריר. הדגדוג המלחיץ הזה שאנחנו יודעים מה יבוא מיד אחריו - כיווץ מוחלט של השריר וחוסר יכולת מוחלטת להניע אותו.
הרבה אנשים חושבים שכיווצי שרירים נגרמים בעקבות מחסור במלחים. שאם הם יקחו כדור מלח, זה יפתור את הבעיה והם יצליחו למנוע את הכיווץ. האם זה באמת המצב? האם מלחים הם הפתרון? או שאולי הפתרון מגיע ממקום אח...
רבים מאיתנו צפו בסרט גיים צ׳יינג׳רס. זהו סרט התומך בצורה מאד חזקה בתזונה טבעונית וגרם לחלקינו לנסות או אף לעבור לתזונה זו.
במהלך הפרק אני מדבר עם חן שרייבר בנוגע לסרט, האם הנתונים המדעיים המוצגים בו הם נכונים, מה דעתו על טבעונות והאם אתם יכולים להיות גם ספורטאים ברמה גבוהה וגם טבעוניים.
במהלך פרק זה אנחנו ממשיכים לדון בנושא של אימון קוטבי. הפעם אנחנו מתמקדים בחשיבות של עצימות מול זמן בעצימות, במחקרים בספורטאים חובבנים וכיצד תוכלו אתם ליישם את האימון הקוטבי במסגרת האימונים שלכם.
אימון קוטבי מקובלת כיום כשיטת האימון הטובה ביותר עבור רוכבים מקצוענים וגם עבור רוכבים חובבנים. היא מגדירה שלושה טווחי אימון: עצימות קלה יחסית מתחת לסף האירובי, עצימות בינונית בין הסף האירובי לאנאירובי ועצימות גבוהה מעל הסף האנאירובי.
על פי שיטה זו כ-80% מהאימונים שלנו צריכים להתבצע מתחת לסף האירובי ורק 20% צריכים להתבצע מעל הסף האנאירובי. העבודה בין שני הטווחים מצומצמת מאד . זאת בניגוד גמור לדרך בה רובינו מתאמנים. רובינו מ...
המנוע האירובי הוא החשוב ביותר בעיני מבין 3 מנועי האנרגיה. הוא זה שמייצר כמעט את כל האנרגיה בגוף וגם על האופניים הרוב המוחלט של האנרגיה מגיע ממנו, אפילו במאמצים קצרים של 1-2 דקות. על מנת להיות רוכבים טובים זהו המנוע המרכזי אותו אתם צריכים לחזק. בפרק הנוכחי אני אדבר עם קרן קונסטנטיני על המנוע הזה. מהו, מהם צווארי הבקבוק בו ולמה לוקח שנים לפתח אותו?
אתם מוזמנים להיכנס לכתבה המבוססת על הפרק באתר של טריין ביי סיינס כאן
Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.
If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.
NFL.com's "Around the NFL" crew (Gregg Rosenthal, Dan Hanzus and Marc Sessler) break down the latest football news, with a dash of mirth.
If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.
Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.