All Episodes

December 21, 2020 28 mins

Účastníci diskuze podcastu jsou:

  • Jan Suchopárek je bývalý český fotbalový obránce a reprezentant. Trenérskou kariéru započal jako šéftrenér mládeže v českém klubu SK Kladno, poté byl asistentem v FK Dukla Praha. Od roku 2016 je trenérem české reprezentace U19. S reprezentací vybojoval stříbro na ME v Anglii a se Slavií, ve které nosil kapitánskou pásku, vyhrál českou ligu
  • Petr Malý je bývalý český fotbalový záložník naposledy hrající za český klub FK Dukla Praha. Odchovanec AC Sparta Praha se dostal do A-týmu v roce 2003. V létě 2008 přestoupil do  FK Dukla Praha, kde se mu dařilo, o 2 roky později postoupil s pražským celkem do 1. české ligy. V přípravném zápase Dukly Praha s Táborskem 17. ledna 2014 po osmi minutách zkolaboval a upadl do bezvědomí. Po několika dnech v nemocnici byl propuštěn domů. Poté nemohl nějakou dobu trénovat a byl v Dukle v pozici vedoucího mužstva. V říjnu 2014 byl donucen kvůli zdravotnímu stavu (arytmogenní kardiomyopatie) ukončit hráčskou kariéru. Téma prevence zranění je pro něj osobní téma. 
  • MUDr. František Fornůsek, vystudoval 2. lékařskou fakultu UK. Začínal jako transplantační a páteřní chirurg, poté působil jako chirurg v nemocnici na Vinohradech, následně se přesunul na oční kliniku. Momentálně pracuje pro záchrannou službu a provádí i repatriace pacientů zpět do ČR. V hokejové Slavii působil jako lékař od r. 2010 a nyní jako hlavní lékař akademie klubu SK Slavie Praha. Pracuje i pro fotbalovou reprezentaci U18. Prožil tříměsíční misi na Antarktidě. MUDr. František Fornůsek je členem řešitelské skupiny projektu „Bezpečnost práce ve sportu“. 

Motto diskuze podcastu: „Sport fotbal může vést ke zlepšení kvality života a zároveň může vést k řadě zranění, která vznikají jednak při zápasech, soutěžích, a také při tréninkových procesech. Kromě vlastních sportovců jsou klíčovými osobami celého systému zástupci pořadatele, trenéři, vedoucí mužstev, resp. další zástupci sportovních subjektů.

Role moderátora bude usměrňovat diskuzi mezi účastníky podcastu v otázkách, jako jsou například: 

  • Jak infekce a protiinfekční opatření COVID-19 ovlivňuje chod v týmech?
  • Jak se nyní trénuje? Jaká jsou opatření při zápasech?
  • Jak fotbalisté bydlí a jak se společně pohybují na srazech? (Dříve běžně po dvou na pokojích, cestování společným busem atd.)
  • Jak tráví volný čas? (Dříve běžně společné hry na pokojích nebo společných prostorech.)
  • Jak probíhá regenerace hráčů? (Dříve běžně společná vířivka, masáže, sauna atd.)
  • Jaké jsou osobní názory účastníků diskuze (Jan Suchopárek, Petr Malý, František Fornůsek) na dopad aktuální situace na fotbal?
  • Srovnávání infekce COVID-19 s chřipkou. Možnost rozvést, jak sportovci často přecházejí různá nachlazení včetně chřipkové infekce, která mohou často skončit poinfekčním zá

Všechny podcasty VÚBP najdete zde https://vubp.cz/zdroje-informaci/podcasty-vubp-v-v-i/ .

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.