Skräckfilmcirkeln Podcast

Skräckfilmcirkeln Podcast

Skräckfilmcirkeln startade som en studiecirkel på ABF i Eskilstuna 2014 där Fredrik Rosengren bestämde sig för att starta en studiecirkel där man skulle titta på skräckfilm, med en medföljande föreläsning innan varje film räknas varje träff som ett kulturevenemang. Sedan dess har över 100 filmer, dess innehåll, historik och bakgrunder hamnat under mikroskåp och fått en analys av deltagarna. Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Episodes

June 3, 2023 76 mins

För första gången sedan podcasten startade är det Patriks tur att sitta bakom rodret i detta avsnitt. Historien om filmmusik, episka kompositörer och vad hände egentligen den där dagen 1927 när man sprang in i studior och skrek om nån ny jazzsjungande film och hur hela industrin ändrades - det får ni veta här.


Dagens film: Battleground (Ur antalogiserien "Nightmares and Dreamscapes")

Jason Renshaw, a professional hit man, success...

Mark as Played
Patrik och Fredrik har haft Nicklas och Kristoffer från Podden Som Fruktade Solnedgången på besök i Eskilstuna för att se premiären av Evil Dead Rise! Öl, mat, chips och goda vänner gjorde en vanlig helg till en superhelg!

Become a member at https://plus.acast.com/s/skrackfilmcirkeln.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mark as Played

Släpp lös din inre krigare, trollkarl eller assasin och följ med Skräckfilmcirkeln ut på ett episkt uppdrag. Så ta tag i dina tärningar, välj din karaktär och gör dig redo att uppleva det ultimata podcastavsnittet som har allt; drakar, demoner och hemsökta hotell - lyssna med dina vänner om det gör er glada - för skratt är trots allt alltid den bästa medicinen.

Patrik och Fredrik gästas av ännu en av Skräckfilmcirkelns deltagare: An...

Mark as Played

Gör dig redo att dyka in i den blodiga Giallovärlden med filmen Deep Red/Profondo Rosso i centrum. I det här avsnittet tar sig Patrik och Fredrik en vild åktur genom Dario Argentos ikoniska skräckfilm från 1975. Intensiva dödsfall, fantastiska kameraarbete och härliga soundtrack. Så ta en stor låda popcorn, sänk ljuset och följ med när vi utforskar en blodig värld av Giallofilmer.


Dagens film: Deep Red/Profondo Rosso (1975)

Deep ...

Mark as Played
April 8, 2023 101 mins


Patrik och Fredrik har på begäran från lyssnare fått till sig att filmen The Great White från 1981 skulle vara underbar och underhållande, nu sitter de här och gråter efter Bruce och Jaws!


Dagens film: The Great White (1981)

An enormous and angry 35 foot Great White Shark takes revenge on humans when they build a beach just for swimmers by a coastal town.


Skaffa Acast+ för att lyssna reklamfritt: https://plus.acast.com/s/6...

Mark as Played
April 2, 2023 38 mins

Patrik är tillbaka med ett bonusavsnitt där han, efter att ha bingeat podcasten Det Mörka Psyket, tagit kontakt med programledarna Shilan och Katarina för att höra deras version av hur det fungerar att skapa en podcast om tunga ämnen som bland annat Incels, Svartsjuka, Vanföreställningssyndrom.


Musik:

The Music Box " - Vivek Abhishek

PYC - Move Your Body

Belsemora

https://www.youtube.com/@Belsemora

https://www.facebook.com/Belsemora

...

Mark as Played
March 25, 2023 96 mins

Patrik och Fredrik är tillbaka på dårhuset, förhoppningsvis för sista gången - I detta sista avsnitt av franschisen Psycho, tar vi oss an remaken från 1998. Här kommer vi utforska beslutet att göra om filmen, hur den mottogs och framför allt - hur vi mottog den.


Dagens film: Psycho (1998)

Marion Crane (Anne Heche) är en ung kvinna som är missnöjd med sitt liv och desperat efter förändring. Hon stjäl en stor summa pengar från sin ...

Mark as Played

”Psycho”! Patrik och Fredrik är tillbaka med filmen som bevisar att det ibland kan vara det läskigaste i världen när en kille i peruk kommer med kniv. Följ med oss när vi tar en djupdykning i dessa klassiska skräckfilmer och försöker förstå vad som gör och gjorde Norman Bates så, ja, psykopatisk.


Dagens filmer:

Psycho III (1986)

Några år har gått och Norman Bates driver fortfarande Bates Motel samtidigt som han försöker hålla sina...

Mark as Played

Patrik och Fredrik får sällskap i dårhuset av Niklas och Kristoffer från Podden Som Fruktade Solnedgången. Frågan är - har Mother inverkan på dem eller är det något annat som mördar i motellet?


Dagens film: Psycho II (1986)

År 1960 mördade Norman Bates ett antal människor. Nu, 22 år senare, friskförklaras han och skrivs ut från mentalsjukhuset. Han återvänder till det gamla viktorianska huset och Bates Motel och till en anställni...

Mark as Played

Suprise suprise – skräck kommer i alla former och storlekar! Det är ju inte bara filmer vi skräcknördar skräms och förundras över, det finns faktiskt några andra medium!

Patrik har fått en pratstund med författaren, TV-producenten och manusförfattaren Gustaf Skördeman som berättar om sitt författarskap, vägen fram till det och framför allt Geigerserien om polisen Sara Novak. En känd TV-personlighets hemligheter bubblar upp, mord, ko...

Mark as Played
February 11, 2023 148 mins

Patrik och Fredrik inleder en ny franchise i form av Psycho!

Psykiskt mordiska och motellägande ger de sig i kast med Norman Bates och hans filmer.

Tillsammans i dagens avsnitt har vi tagit in Fika-Ulf från podcasten Film till Fikat under pseudonymen Psycho-ulf för att djupdyka i både filmen och även en kort historik om Anthony Perkins


Dagens Film: Psycho (1960)

Sekreteraren Marion Crane har ledsnat på sitt gråa liv. Hon knycker fö...

Mark as Played
January 28, 2023 109 mins

Patrik och Fredrik inleder slutet på januari med att hoppa i vattnet för att ta sig ett dyk men när de vaknar upp är båten väck och de blir båda kvar guppandes på vågorna blå.


Dagens film: Open Waters (2003)

Baserad på den sanna historien om ett par som reser till Bahamas för att lappa ihop sitt förhållande, men hamnar lämnade ute till havs efter att en dykinstruktör glömt dem. Utmattade driver de i havsströmmarna och hajarna bör...

Mark as Played

Nytt år - nya mästerverk

Patrik och Fredrik inleder 2023 med ett avsnitt innehållande döda, komedi, regler, nöjesfält och zombies. Med en double bill av filmer som (iallafall enligt Patrik) klassas som uppkommande kultrullar


Dagens filmer:

Zombieland (2009)

En nördig collegestudent kan tacka sin fega läggning för att hittills ha överlevt den smitta som förvandlat resten av mänskligheten till köttätande zombier. När han slår sig iho...

Mark as Played

Patrik och Fredrik pratar om året som gått i detta nyårsavsnitt, och det kommer en remake av nyårsavsnittet från 2021!


Dagens film: Terror Train (2022)

https://www.imdb.com/title/tt20222422/

A college student boards a party train for Halloween, and ends up fighting for her life when a mysterious assailant begins killing the people one-by-one.


Vill du ha direkt tillgång till avsnittet?

Vi streamar live när vi spelar in, ca 10 min...

Mark as Played
December 24, 2022 96 mins

Patrik och Fredrik har haft sitt årliga julklappsbyte vilket för en gångs skull resulterat i två genuint bra filmer till skillnad från tidigare års shitfests som innehållit allt från varulvar till dumma spöken.


Dagens filmer:

Nobody Sleeps in The Woods Tonight (2020)

Djupt inne i skogen deltar en grupp tonåringar i ett läger för teknikmissbrukare. Men bland träden lurar en fara som hotar att ändra deras status till offline för all...

Mark as Played

Suprise suprise – skräck kommer i alla former och storlekar! Det är ju inte bara filmer vi skräcknördar skräms och förundras över, det finns faktiskt några andra medium!

Patrik har intervjuat författaren Love Kölle om hans arbete som författare, upplägg, inspiration och framför allt hur man kan gå från en slasherinspirerad novell till böcker om en kompis till att bygga ett helt universum.


Mer information om Love och hans böcker ...

Mark as Played

Patrik och Fredrik plockar upp sin nya kamera, hoppas in i en bil och kör mot skogen, de stannar till och plockar upp Boris från podcasten Guest of Horror och sen är det ut i vildmarken för att jaga en häxa!

Dagens film: The Blair Witch Project (1999)

Ett gäng filmstudenter beger sig ut i USA:s vildmark för att göra en dokumentär om en påstådd häxa som härjat i trakten många år tidigare. De beger sig in i skogen och påträffas aldrig ...

Mark as Played

Suprise suprise – skräck kommer i alla former och storlekar! Det är ju inte bara filmer vi skräcknördar skräms och förundras över, det finns faktiskt några andra medium! Patrik har intervjuat författaren Caroline Grimwalker om hennes arbete som författare, upplägg, inspiration och framför allt hur man kan gå från självbiografier till feministiska terrorister till sci-fi-inspirerade böcker.


Carolin Grimwalker:

https://www.facebook...

Mark as Played
November 26, 2022 114 mins

Patrik och Fredrik kallar på dig All the way from helvetet! Med en helt ny konfiguration!

Det har gått 35 år sedan kuben kedjat fast dem tillsammans med alla Cenobites och nu är det dags att se dem i vitögat!


Dagens film: Hellraiser (2022)

En ung kvinna tvingas konfrontera de sadistiska, övernaturliga krafterna bakom en gåtfull pussellåda som är ansvarig för hennes brors försvinnande.


Vill du ha direkt tillgång till avsnittet?

V...

Mark as Played
November 12, 2022 99 mins

Patrik och Fredrik tar på sig kungakronorna, fläckar tänderna och tar sitt pick och pack och drar till en liten stad, öppnar antikaffär och skrämmer innevånarna.

Ännu ett avsnitt i YEAR OF THE KING! och denna gång far vi till Maine för att besöka Jerusalems Lot.


Dagens film: Salems Lot (1979)

Författaren Ben Mears återvänder till sin barndoms hemstad Jerusalem’s Lot (även kallad Salem’s Lot) för att skriva en bok, men upptäcker at...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Betrayal

  Ashley Lytton was a typical mom and wife in suburban Utah with three children until she discovered her husband’s horrifying secret. It was a shocking crime that would alter Ashley’s life and jeopardize the safety of her children. This season of Betrayal will focus on one mother’s fight to find justice for her daughter and protection from a predator too close to home. Once we hear her story, we learn the same crime is happening every day in households all over the country. It’s a betrayal of our families, communities and everything we value in society. Season Two lays the issue bare through the family’s story and takes an honest look at a huge problem most people don’t want to even want to acknowledge.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.