Bokklubben - mer leseglede

Bokklubben - mer leseglede

Vi snakker om bøker og lesing, i håp om å inspirere deg til å legge fra deg telefonen og plukke opp ei bok, og få mer leseglede. Bli medlem i Bokklubben du også!

Episodes

March 14, 2024 46 mins

En av Norges morsomste menn er også krimekspert – og nå også filmaktuell. Hør om gammel og ny krim (gjett hva Knut Nærum foretrekker),  påskekrimmens opprinnelse (ikke som vi trodde!) og filmatiseringen av Døde menn går på ski.

Mark as Played

Det får du i hvert fall hvis du følger påskekrimtipsene til Bente, Runhild og Erlend. Denne våren kan du velge fra øverste hylle; enten det er fra nestorene i sjangeren eller nye bekjentskaper - skummelt i solveggen blir det uansett!

Mark as Played

Hilde Susan Jægtnes’ frittstående forløper til Sagaen om Isfolket, Solens sønn, føk rett til topps på bestselgerlista. Hør forfatteren fortelle om hvorfor og hvordan hun tok for seg dette ikoniske universet i engasjert samtale med Ingeborg Volan.

 

I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no. Bli medlem du også!

Mark as Played

Randi Fuglehaug har skrevet årets påskekrim!

Og da hun var gjest i podkasten for å fortelle om romanen Skallebank, klarte hverken redaktør Bente, krimekspert Erlend eller programleder Britt å skjule sin begeistring for hovedpersonen Agnes, lokalpolitikere på Voss og et grotesk funn i smalahove-teltet.

 

I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du allt...

Mark as Played
February 6, 2024 41 mins

Av og til vil man bare forsvinne inn i et nytt univers. Og det er ingen sjanger som lar deg blir revet med så mye som fantasy. Det er februar, og denne måneden skal vi utforske den eventyrlige og magiske sjangeren fantasy.

Ingeborg og Bokklubbens fantasy-entusiast Victor får besøk av to norske fantasyforfattere, H.L Phoenix og Catharina Natalie Wandrup, for å forstå og nerde om hvorfor akkurat fantasy kan ligge så nært hjertet til ...

Mark as Played

Bente og Ingeborg er så begeistret at de fikk Vetle Lid Larssen inn i studio for å fortelle om denne lesefesten av en roman. Hør den sprudlende samtalen om en ekstrem vitenskapekspedisjon som fant sted i 1769 i Vardø, om astronomi, jesuitter, 20 kasser rødvin, en kongepuddel, en mulig svindel – og uendelig mye mer!

 

I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bo...

Mark as Played
January 25, 2024 44 mins

Når det er kaldt og mørkt ute, vil vi ha det varmt og godt inne – og feelgood er varme i bokform. Månedens sjanger i Bokklubben er derfor feelgood – men hva ER egentlig feelgood?

Entusiastene Ingeborg og Runhild får eksperthjelp av Kjersti Herland Johnsen, redaktør i Gyldendal OG forfatter av varme feelgood bøker, til å forklare. Og som vanlig er det mange gode lesetips å hente!

 

I denne podkasten snakker vi...

Mark as Played

Nytt år, nye muligheter til å lese mer! Men hva skal vi lese? Og har det noe for seg å ha et leseprosjekt? Redaktørene Erlend, Bente og Runhild forteller om hva som beveger seg; hvilke bøker bør vi kaste oss over nå og hva har vi å glede oss til denne våren? Til slutt røper de sine egne lesemål.

 

I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Mark as Played

Hva er egentlig greia med Jon Fosse? Hvem er han, denne karen? Og kan en Bokklubb-sjef med Fosse-skrekk få hjelp til å komme i gang med Norges ferske nobelprisvinner? Ingeborg får hjelp av hele Norges Linda Eide, vår egen Runhild Skjølaas og sist, men ikke minst: Jon Fosse sin redaktør på Samlaget, Cecilie Seiness.

Mark as Played

Inga Strümke vil hjelpe oss alle til å forstå nok om kunstig intelligens til at vi kan ta vare på demokratiet. Det har det blitt bestselger-bok av. Her kan du høre forfatter Inga Strümke i samtale med bademester Anne Grosvold. 

 

I denne podkasten snakker vi om bøker og lesing. Bøkene vi snakker om finner du alltid på bokklubben.no.

Mark as Played

Erik Fosnes Hansen forteller i denne episoden med overskudd og glimt i øyet om hvorfor og hvordan han har skrevet om Tysklands historie på 200 sider.

Skandinavia og Tyskland har både kranglet og kriget, og Tyskland har alltid hatt stor betydning for oss litt lenger nord, både kulturelt og som handelspartner. Mange av våre kjæreste tradisjoner er opprinnelig tyske, som adventslys og juletreet, samtidig som vår nære histories krigstr...

Mark as Played

Simon Stranger skrev seg inn i lesernes hjerter med boka Leksikon om lys og mørke i 2018, der han nøster opp historien om det beryktede Rinnan-huset som ble hans jødiske svigerfamilies hjem i Trondheim etter krigen.

 

Nå er han tilbake med en frittstående oppfølger, Museum for mordere og redningsmenn, hvor vi møter familien igjen under de dramatiske krigsårene da det ble livsfarlig å være av jødisk herkomst. Det skal vise seg at gr...

Mark as Played

Tore Renbergs første historiske roman, Lungeflyteprøven, er basert på en sann historie om en etterforskning og rettssak i opplysningstidens spede barndom. Eller som Bokklubbens direktør Ingeborg Volan sier det: "Lungeflyteprøven er litt som om TV-seriene Dexter og CSI møter hverandre på 1600-tallet". Hvis ikke dette innbyr til samtale, så vet ikke vi. 

I denne episoden er vi tre lesere med ganske forskjellige lesepreferanser som sn...

Mark as Played

Forlagene nærmest sloss om å få utgi debutboka til 19 år gamle Oliver Lovrenski, "Da vi var yngre". Anmelderne er ekstatiske.

Boka om en guttegjeng med en mildt sagt belastet oppvekst beskrives som en rå, varm og autentisk oppvekstroman fra dagens Oslo. Redaktør i Aschehoug, Benedicte Treider, beskriver det første møtet med manuset som noe helt unikt. - Det var som å sitte m...

Mark as Played

Thomas Korsgaard er et stjerneskudd på den danske litteraturhimmelen som har høstet god kritikk for trilogien om Tue. I sommer kom bok nummer to i norsk utgave, og vi var flere i Bokklubben som leste den og ble svært begeistret. Podkastprodusent Britt ble faktisk så begeistret at hun rett og slett maste seg til å få være med i en lesesirkelepisode. 

Nå er episoden klar, og her må vi presisere at denne episoden er for deg som har le...

Mark as Played
September 14, 2023 38 mins

Bøker som gir deg lyst til å dra på tur. Du visste kanskje ikke at det kan være spennende å lese om folk som bor i telt? 

Mie har oppdaget en sjanger hun ikke kjente til, nemlig friluftslitteraturen. Langt ute på de litterære viddene kom hun også over polarlitteraturen med alle sine skildringer av strabasiøse ekspedisjoner, is i skjegg og koldbrann i tær, og da skjønte hun at dette måtte bli en podkastepisode. 

Ukas gjest er redakt...

Mark as Played
September 7, 2023 47 mins

Bokhøsten (2023) er over oss, og det er nå de mest spennende utgivelsene kommer som perler på ei snor.

Her er kjente forfattere som bryner seg på nye sjangere, debutanter med sterke stemmer, og flere etterlengtede gjensyn med univers som vi lesere for lengst har blitt glade i. Det er med andre ord mye å se frem til!

I ukas episode har programleder Mie invitert Bokklubbens tre redaktører, Erlend, Bente og Runhild, i studio for å sna...

Mark as Played

Blant bøkene som har fått den ene sekseren på terningen etter den andre i høst finner vi Lungeflyteprøven av Tore Renberg. Bokklubbens Ingeborg Volan beskriver Lungeflyteprøven slik: "litt som om TV-seriene Dexter og CSI møter hverandre på 1600-tallet".

I denne episoden hører du Ingeborg i samtale med Tore Renberg om den nye boka, skriveprosessen, og den gode mottakelsen boka ...

Mark as Played

Mie har besøk av Bokklubbens redaktører Erlend, Bente og Runhild i studio for en lesesirkel-episode om boka Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard.

NB: Denne episoden er laget for deg som har lest boka. Vi kommer til å røpe både handling og slutt, så har du ikke lest enda så anbefaler vi at du gjør det, og kommer tilbake til denne episoden når du har lest.

Mark as Played
June 23, 2023 54 mins

Det er ikke mange år siden at vi måtte ut av landet for å finne barnebøker med skeive foreldrepar, og det var først i 2019 at det kom ut en norsk barnebok med en homofil gutt i hovedrollen. Hvorfor har det tatt så lang tid å komme hit? Hvor går veien videre? Og ikke minst, hvorfor er det viktig med skeiv representasjon i barnelitteraturen?

I ukas podkastepisode har Mie snakket...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Let's Be Clear with Shannen Doherty

  Let’s Be Clear… a new podcast from Shannen Doherty. The actress will open up like never before in a live memoir. She will cover everything from her TV and film credits, to her Stage IV cancer battle, friendships, divorces and more. She will share her own personal stories, how she manages the lows all while celebrating the highs, and her hopes and dreams for the future. As Shannen says, it doesn’t matter how many times you fall, it’s about how you get back up. So, LET’S BE CLEAR… this is the truth and nothing but. Join Shannen Doherty each week. Let’s Be Clear, an iHeartRadio podcast.

  The Dan Bongino Show

  He’s a former Secret Service Agent, former NYPD officer, and New York Times best-selling author. Join Dan Bongino each weekday as he tackles the hottest political issues, debunking both liberal and Republican establishment rhetoric.

  Las Culturistas with Matt Rogers and Bowen Yang

  Ding dong! Join your culture consultants, Matt Rogers and Bowen Yang, on an unforgettable journey into the beating heart of CULTURE. Alongside sizzling special guests, they GET INTO the hottest pop-culture moments of the day and the formative cultural experiences that turned them into Culturistas. Produced by the Big Money Players Network and iHeartRadio.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.