NASIMs Podcast

NASIMs Podcast

I foreningen NASIM ønsker vi at udbrede et nuanceret kendskab til Mellemøsten. NASIM er et akronym for Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten og betyder desuden ”brise” på arabisk, persisk og tyrkisk.

Episodes

February 26, 2022 48 mins

I NASIMs serie om BALKAN, interviewer Ali Abou El Zalaf Dr. Isa Blumi om årsagerne bag, og konsekvenserne af, migration fra tidligere osmanniske Balkan territorier til Mellemøsten, i perioden efter opløsningen af Det Osmanniske Rige. Dette afsnit handler om osmanniske indbyggeres forhold under og efter opløsningen af Osmannerriget. Dr. Blumi er lektor på Stockholm Universitet og har skrevet 7 bøger om emner der strækker sig fra adm...

Mark as Played

I NASIMs serie om BALKAN, interviewer Ali Abou El Zalaf Dr. Isa Blumi om årsagerne bag, og konsekvenserne af, migration fra tidligere osmanniske Balkan territorier til Mellemøsten, i perioden efter opløsningen af Det Osmanniske Rige. Dette afsnit handler om forholdet mellem den vestlige og den østlige verden i tiden i og omkring Første Verdenskrig, og hvad det har haft af konsekvenser for osmanniske indbyggere i Balkan områderne. D...

Mark as Played

Denne gang fortsætter vi med lanceringen af hjemmesiden arabisklitteratur.dk med digtoplæsning på arabisk og oversættelse heraf til dansk. Tjek hjemmesiden ud for meget mere information om ny, spændende arabisk litteratur oversat til dansk! Rigtig god fornøjelse!

Mark as Played

Denne episode byder på foredrag om det at skabe et rum for arabisk litteratur og arabisk historiefortælling, som blev optaget da NASIM var med til lanceringen af hjemmesiden arabisklitteratur.dk for et par måneder siden.

I næste uges episode kan man høre digtoplæsning på arabisk, men i mellemtiden anbefaler vi at tjekke den fine hjemmeside ud, som holdet bag har brugt mange kræfter på at få stablet på benene.

Rigtig god fornøjelse!

...
Mark as Played

Velkommen til femte og sidste oplæg fra dette års Arabian Nights!

 

Denne gang handler det om den palæstinensiske filminstruktør Elia Suleiman, der med sine karakteristiske film har markeret sig som en af Mellemøstens helt store kunstnere. June Dahy, lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, vil fortælle mere om filminstruktøren i dagens afsnit.

 

God fornøjelse!

Mark as Played

Denne episode af NASIMs Podcast tager afsæt i den libanesiske borgerkrig, der raserede landet i over 15 år. Juny Dahy, lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, vil give indblik i, hvorfor netop året 1982 er ensbetydende med nationalt traume for den libanesiske befolkning.

Gæstetaleren Afif Ghanem vil fortælle om sine førstehåndsoplevelser som ung libaneser under krigen.

Foredraget var e...

Mark as Played

Velkommen til NASIMs Podcast

Vi er endelig tilbage med offentlige arrangementer! Vi fortsætter selvfølgelig med at optage dem og her får du et foredrag ved Phd-studerende Hasib Nasiri (Uppsala Universitet) om den marokkanske sociolog og islamiske feminist Fatima Mernissi (1940-2015).

I dette foredrag – som er første del af i alt to – skal vi i fællesskab dykke ned i Mernissis forfatterskab. Vi indleder med et totalt overblik over h...
Mark as Played

Velkommen til tredje oplæg ved dette års Arabian Nights! 

Denne gang ved Jørgen Bæk Simonsen, lektor ved Mellemøststudier ved Københavns Universitet, der har forsket i arabiseringen og islamiseringen af kalifatet i den tidlige periode (tiden fra år 632 og frem til ca. 1250). Han har desuden oversat bogen 'Sultan Saladin - En mellemøstlig legende' af Jonathan Phillips (Kristeligt Dagblads Forlag) til dansk. 

Oplægget var en introdu...

Mark as Played

Velkommen tilbage til NASIMs Podcast

Endnu et afsnit fra Arabian Nights, denne gang i kortere form, en introduktion til filmen 'Advocate' ved Liora Sion, israelsk sociolog og lektor ved Mellemøststudier ved Københavns Universitet.

Den israelske advokat Lea Tsemel har i flere årtier forsvaret terrorsigtede palæstinensere; hun har kæmpet med sit eget retssystem og var som ung aktivist helt oppe på barrikaderne. I ’Advocate’ er vi med...

Mark as Played

Velkommen til NASIMs Podcast!

Årets arabiske filmfestival ved Cinemateket, Arabian Nights, er skudt i gang. Som medarrangører, vil vi gennem hele festivalen optage de begivenheder i form af introduktioner, foredrag og samtaler, som udover filmene også er på programmet, og uploade dem her på vores podcast.

I går havde den premiere med filmen 1982, hvor man følger en 11-årig drengs liv under den libanesisk...

Mark as Played

I denne omgang kigger NASIM nærmere på fremtidsvisionerne for det saudiske kongedømme samt hvilke udfordringer og forandringer det saudiske folk står overfor i fremtiden. Vi har i den anledning fået lov til at interviewe Fannie Agerschou-Madsen, som er ekstern lektor på Københavns Universitet og har specialiseret sig i Saudi-Arabien og Golfstaterne.

Rigtig god fornøjelse!

Mark as Played

Anden og sidste del om diskussionen om profeten Muhammed med afsæt i bogen "Muslimernes Muhammed - og alle andres". Talerne er bogens forfatter, professor Jakob Skovgaard-Petersen, professor i islamstudier, Thomas Hoffmann og jurist og forfatter, Safia Auode. 

Rigtig god fornøjelse!

Mark as Played
February 26, 2021 47 mins

I denne omgang af NASIMs Podcast handler det om opfattelsen af profeten Muhammed i forbindelse med udgivelsen af bogen "Muslimernes Muhammed - og alle andres". Professor i islamstudier, Jakob Skovgaard-Petersen, er i samtale med Thomas Hoffmann, professor MSO i islamstudier, og Safia Aoude, jurist, historiker, islamforsker og forfatter.

Rigtig god fornøjelse! 

Mark as Played

Sidste afsnit af NASIMS Yemen-serie, denne gang ikke med en forsker, men en aktivist på jorden i Yemen, Baraa Shiban, frivillig for organisationen Reprieve, hvor han har undersøgt de amerikanske droneangreb i Yemen. Han var desuden den første Yemeni, der blev nomineret til Nobels fredspris. God fornøjelse.

OBS: Lidt dårlig lydkvalitet, da Shiban var med på en Skype-forbindelse fra Yemen.

Mark as Played

Andet afsnit af vores Yemen-serie, denne gang ved Postdoc ved DIIS Maria-Louise Clausen, der i sin forskning inden for global sikkerhed bl.a. har skrevet en del om Yemen. Foredraget er på engelsk. 

 

God fornøjelse.

Mark as Played

NASIMs Podcast nye miniserie om de udfordringer krigsramte Yemen står og har stået foran i de seneste år, hvor landet, der allerede var regionens fattigste, er blevet yderligere sønderlemmet. Tre Yemen-eksperter vil i de næste tre episoder hver især give deres syn på denne komplekse konflikt: Dr. Isa Blumi, Postdoc Maria-Louise Clausen og aktivist Baraa Shiban. 

Foredragene er fra et tidligere NASIM-arrangement på Københavns Univer...

Mark as Played

I dagens afsnit vil lektor i historie, Philip Ackerman-Lieberman, fra Vanderbilt University i Nashville, Tennessee fortælle om den ofte ukendte side af den egyptiske jødiske historie: Jøderne i det shiitiske Fatimide-kalifat i år 969-1174.

De egyptiske jøder i Fatimide-kalifatet var dengang en beskyttet minoritet på omkring 40.000, som i store træk var integreret i det egyptiske samfund.

Optagelsen stammer fra eventet "Jøder i Mell...

Mark as Played
September 30, 2020 78 mins

NASIMs Podcast kigger tilbage på vores gamle events og pudser dem op til nye, forbedrede podcastafsnit. I dette afsnit af NASIMs Podcast vil tre israelske aktivister med base i Danmark fortælle om deres oplevelser som aktivister på den yderste del af Israels venstrefløj.

God fornøjelse!

Mark as Played

I dette tredje og sidste afsnit af Specialistklassen, fortæller Esra Bas om den egyptiske feminismes opståen og Huda Shara'awis grundlæggelse af den Egyptiske Feministiske Union i 1923. Hun ser blandt andet nærmere på de historiske begivenheder som blev afgørende for oprettelsen af unionen, samt hvordan gruppen satte sit præg på det egyptiske samfunds udvikling.

 

Mark as Played

Velkommen til anden del af vores mini-serie Specialistklassen med optagelser fra Københavns Universitet.

Lyt med, når vi i dette spændende afsnit skal høre kandidat og ekstern lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, Naja Bjørnsson, fortælle om sit speciale, ”Sted, krop og hverdag i ny, syrisk krigspoesi”. Naja fortæller om den ændrede virkelighed i Syrien, og analyserer t...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  CounterClock

  In order to tell the story of a crime, you have to turn back time. Every season, Investigative journalist Delia D'Ambra digs deep into a mind-bending mystery with the hopes of reigniting interest in a decades old homicide case.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  20/20

  Unforgettable true crime mysteries, exclusive newsmaker interviews, hard-hitting investigative reports and in-depth coverage of high profile stories.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.