Nieuws dat je raakt!

Nieuws dat je raakt!

OM DE WEEK EEN NIEUWE AFLEVERING! – Er zijn diverse soorten nieuws en één daarvan is toch altijd weer het nieuws dat je persoonlijk raakt. Het soort nieuws waarbij je je kunt afvragen: ‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’ De toeslagenaffaire is daar een voorbeeld van, maar ook de bijstandsaffaire, het onteigenen van boeren, de energiecrisis enz. Wij stellen de kritische vragen en blijven dossiers actief volgen, totdat er een acceptabele oplossing is. ‘Nieuws Dat Je Raakt!’ wordt wekelijks live uitgezonden via Regio8, op woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur. Om de week verschijnt er een podcast met de meest spraakmakende fragmenten uit die uitzending. De presentatie wordt gedaan door Robin Prijs.

Episodes

September 21, 2022 14 min

Nergens lijkt zoveel strijd en verdeeldheid te zijn als in Christelijk Nederland, met al haar verschillende kerkelijke denominaties. Toch zie je daar bij de Christelijke Camping de Betteld te Zelhem niets van terug. Daar komen al 50 jaar Christenen uit alle denominaties samen om vakantie te vieren en ook nog zonder onderlinge strijd. Het kan dus toch? Wij gingen het gesprek aan met Gerhard Hobelman, eigenaar en directeur van De Bet...

Share
Mark as Played

De stichting Struikelstenen Gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten geen boek uit te geven over de geschiedenis van de joodse mensen uit de huidige gemeente Oude IJsselstreek, die omgebracht zijn in de Tweede Wereldoorlog. De gesprekken, die de samenstellers hebben gevoerd over het uitermate gevoelige onderwerp, bleken bij nabestaanden zoveel emoties op te roepen dat de stichting niet de verantwoording wil nemen voor publicatie. ...

Share
Mark as Played
September 14, 2022 20 min

Binnen onze samenleving is het gewoon dat we mensen al snel (ver)oordelen wanneer zij in financiële problemen terecht zijn gekomen. Maar wist je dat de ruime meerderheid van de arme mensen dit helemaal niet aan zichzelf te danken heeft? De meeste mensen kopen helemaal niet op bestelling en leven juist heel zuinig. Wij spreken vandaag over het onzichtbare probleem.

Share
Mark as Played

De ‘energiecrisis’ lijkt steeds meer een systematisch gecreëerde crisis te zijn. Energieleveranciers draaien recordwinsten, maar de gewone Nederlanders betalen zich krom. Zoveel zelfs dat de minima de kachel deze winter verplicht zal moeten uitzetten en niet meer kan douchen. Zo moet een gemiddeld gezin vanaf nu circa 1000 tot 1100 euro per maand betalen. Dat is voor velen niet meer op te brengen. iKwAovX0drF7RtGuiKIb

Share
Mark as Played

De halvering van de stikstofuitstoot in 2030 staat wat het kabinet betreft niet ter discussie. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes na een bijna vier uur durend gesprek met vertegenwoordigers van de landbouw en leden van het kabinet. Eerder deze maand zei CDA-leider en vicepremier Hoekstra juist dat 2030 voor hem niet "heilig" is, zo meldde de NOS.

Share
Mark as Played

Een paar jaar terug werden de Nederlandse pomphouders verplicht om ook E10 aan te gaan bieden. Tot dat moment hadden we alleen E5, wat wij beter kennen als Euro 95. Nu is het echter zo dat men niet E10 als extra optie is gaan aanbieden, maar stilletjes Euro 95 heeft gewijzigd van E5 naar E10. En dat betekend dus dat er een goedkopere brandstof wordt aangeboden, als zijnde Euro 95, terwijl de prijs gelijk is gebleven. 

Share
Mark as Played

De Nederlandse overheid overtreed dagelijks de mensenrechten en negeert daarmee het Internationale Verdrag van de Rechten van de Mens. En het College van de Rechten van de Mens? Die staan erbij en kijken ernaar, maar doen vooral niets. Hierover ging ik in gesprek met professor Cees Hamelink, voorvechter van de mensenrechten en voorzitter van de Nederlandse Liga voor de Rechten van de Mens.

Share
Mark as Played

Hoe betrouwbaar is de Nederlandse Rechtspraak eigenlijk nog? In de afgelopen dagen publiceerde De Rechtspraak vol trots een aantal artikelen waar bij de meeste mensen de maag van omdraait, zo bleek ook uit de vele reacties daarop. Schokkend is het dat de rechters in Nederland, met de grootste minachting voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de mensenrechten negeren en in strijd daarmee oordelen. Niet sinds kort,...

Share
Mark as Played

In deze podcast gaan we in gesprek met boerin Meike Lubbers en Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BBB over het gericht schieten op een boerenjongen. Afgelopen dinsdagavond zou deze jongen met zijn tractor zijn ingereden op de Politie, wat overigens niet blijkt uit de beelden van het incident, waardoor een agent zijn wapen trok en het vuur op hem opende. 

Share
Mark as Played

Schokkende titel? Nee, het is geen clickbait. Was het dat maar. Helaas is gebleken dat de overheid zich helemaal niet aan de mensenrechten hoeft te houden. Diezelfde overheid die de mond vol heeft van hoe anderen dat wel moeten doen, doet dat zelf dus gewoon niet. En hoeft dat ook wettelijk niet. Luister en oordeel zelf.

Share
Mark as Played

Nog nooit is er zoveel verdeeldheid geweest in Nederland. De oude methode van ‘verdeel en heers’ werkt ook vandaag de dag nog prima. Maar heb je je ooit wel eens afgevraagd welk verhaal er nu achter zit? Wat drijft de boeren nu zo tot wanhoop? Die ‘stikstofcrisis’ komt natuurlijk wel heel erg goed uit. Precies op het moment waarop de overheid grote hoeveelheden land nodig heeft om te gaan bouwen.

Share
Mark as Played

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in de afgelopen week een enorm protest heeft plaatsgevonden in Stroe. Daar kwamen duizenden boeren samen om te protesteren tegen het stikstofplan van het kabinet, wat er op uit is om de Nederlandse boeren te onteigenen en familiebedrijven te verwoesten. De uitstoot van stikstof zou te hoog zijn. Toch wordt er een paar kilometer verder 100 keer zoveel stikstof uitgestoten, wat dan weer geen enkel ...

Share
Mark as Played

De enorme stroom van vluchtelingen blijft maar komen en zoals we in de media kunnen zien levert dat problemen op in Ter Apel, dat deze grote toestroom niet meer kan verwerken. Vanuit Den Haag vond het kabinet het nodig om na te gaan denken over dwangmaatregelen, om Nederlandse gemeenten zo te gaan dwingen de statushouders en vluchtelingen op te gaan vangen. Maar hoe terecht is dat? Wij gingen erover in gesprek met Mark Boumans, de ...

Share
Mark as Played

Anderhalf jaar geleden kopte de Volkskrant al dat de schandalige bijstandsaffaire er aan zat te komen. Wat volgde was tijdelijke verontwaardiging, nog een paar berichten in de media en vervolgens werd het doodstil. Die bijstandsaffaire bestaat tot op de dag van vandaag nog steeds en dupeert nog dagelijks honderden mensen. Sommige onderzoekers noemen deze affaire zelfs erger dan de toeslagenaffaire. Maar waar is de verontwaardiging?...

Share
Mark as Played

Er moet gebouwd worden in Nederland. En snel ook. Massa’s vluchtelingen stromen ons land binnen en zoals we in de media hebben kunnen zien is er niet langer meer voldoende capaciteit om hen om te vangen. Bouwen wil iedereen wel, maar de milieulobby duikt er direct bovenop en steekt hier een stokje voor. Want stikstof. En natuurlijk krijgen de boeren als eerste weer de schuld. Wij spraken hierover met Caroline van der Plas van de Bo...

Share
Mark as Played

Enorme hoeveelheden asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne komen momenteel Nederland binnen, op zoek naar een verblijfplaats en uiteindelijk naar een eigen stekje. De landelijke overheid wil gemeenten dwingen om nog veel meer te doen om deze groep te gaan huisvesten. Maar gaat dit gelijk op met het huisvesten van de Nederlandse daklozen of is er sprake van verdringing?

Share
Mark as Played

De droogte van begin dit jaar lijkt een beetje voorbij te zijn, maar toch zijn we er nog niet. Het grondwaterpeil kan nog steeds beter. Wij gingen op zoek naar een boer om daar wat over door te vragen. 

Share
Mark as Played

Vandaag de dag hoef je echt niet ver te zoeken om te zien wat er allemaal fout gaat. Maar gelukkig gaat er dichter bij huis dus nog wel een hoop goed en zijn er nog steeds mensen die het hart op de juiste plaats hebben. 

Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Serial is a podcast from Serial Productions, a New York Times company, hosted by Sarah Koenig. Serial unfolds one story - a true story - over the course of a whole season. The show follows the plot and characters wherever they lead, through many surprising twists and turns. Sarah won't know what happens at the end of the story until she gets there, not long before you get there with her. Each week she'll bring you the latest chapter, so it's important to listen in, starting with Episode 1. New episodes are released on Thursday mornings.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon

  Welcome to the Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon produced by HBO Max and iHeartRadio. This show is the go-to audio destination to unpack and discuss everything Game of Thrones for casual and die-hard fans alike, starting with the new HBO Original series, House of the Dragon. Join our hosts Jason Concepcion (X-Ray Vision) and Greta Johnsen (WBEZ's Nerdette podcast) every week as they share insights, fan questions, exclusive interviews with the cast and crew, and a whole lot of thoughts and opinions. It’s the only podcast with the inside scoop on all things Game of Thrones. It is also produced in association with Crooked Media.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.