Future X

Future X

I Future X podcasten taler værterne David Guldager og Therkel Sand om teknologien der kendetegner fremtiden på nogle specifikke områder. De undersøger den teknologi der en anvendt i dag, og hvor den bevæger sig hen og i hvilket tempo. Podcasten undersøger desuden hvilke etiske udfordringer der er, hvis vi gør brug af bestemte typer af teknologi. Det kunne for eksempel være brugen af biometriske data, så som ansigtsscannere og adfærdsscannere, på offentlige steder. Hvilken effekt vil det have samfundsmæssigt og hvor mange år skal vi ud i fremtiden, før det er “the new normal”? Podcasten er sponsoreret af KMD.

Episodes

August 12, 2021 36 min
I dag er vores sundhedsvæsen helbredende, men kan teknologi være med til at gøre at vi kommer ‘på forkant' af vores helbred?
Det bliver lettere og lettere for den enkelte at monitorere deres egen sundhed ved hjælp af wearables (betegnelse for de teknologiske produkter, som man kan bærer på kroppen, så som smartwatches). I fremtiden er det måske muligt for en drone at flyve ud og tage en blodprøve, eller vi kan sluge en kamerapil...
Share
Mark as Played
Hvordan kan teknologi være med til at optimere et læringsforløb for den enkelte? Og hvor vidt kan den teknologiske udvikling tage os når vi allerede i dag kan anvende virtual reality og artificial reality til at simulere situationer såsom en virtuel hjerteoperation inden den praktiseres på et menneske og en realistisk brandøvelse uden en egentlig brand?
Denne episode af Future X udforsker hvordan læring og uddannelse ser ud når fre...
Share
Mark as Played
Biometrisk teknologi - så som ansigtsscanning, stemmestyring og adfærdsgenkendelse - er en stor del af vores hverdag. Men hvad er fremtidaspekterne for de biometriske løsninger i offentligheden, og hvordan lovgiver man så ens biometriske data ikke bliver misbrugt?

Ekspert i biometri og CTO hos KMD Hans Jayatissa gæster studiet og fortæller om den biometriske overvågning, der er aktuel nu, samt de etiske overvejelser, der foreligger ...
Share
Mark as Played
Klimadebatten er accelereret de seneste år, og derfor arbejdes der på højtryk for at udvikle teknologi, hvor data og digitalisering kan være med til at understøtte den grønne omstilling.
Et godt sted at starte er energiområdet. Hvor mange ved eksempelvis, at vores husholdningsteknologier - såsom internetforbrug og streamingtjenester - er ekstremt energiforbrugende i sig selv?
Alene datacentres udledning er en større synder på klima...
Share
Mark as Played
I dag kan man trække data på alle parametre af en sportsudøvers præstation på banen. Teknologisk udstyr, man bærer på kroppen (såsom VR-udstyr eller smartwatch), gør det muligt at måle data som eksempelvis trænings- og søvnmønstre eller biometriske data.
Data er viden, og med viden kan man optimere et holds samlede præstation og på den individuelle udøvers karriere. Forudsætningen er naturligvis, at man forstår de data, man indsaml...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Will Ferrell reprises his role as Ron Burgundy in the world-famous Ron Burgundy Podcast! Each episode has a different theme in which Ron engages in conversation with another notable person on the topic at hand. In true Ron Burgundy fashion, these conversations have a tendency to go off the rails, and we find out things about people we never knew we wanted to know. Join America’s favorite Anchorman, continuing to delight audiences with the comical musings of Ron Burgundy – and leave them wanting more!

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.