Goed geregeld werk

Goed geregeld werk

Krapte op de arbeidsmarkt leidt tot personeelstekorten in vrijwel elke sector: nijpende uitdagingen die overal in Nederland steeds voelbaarder worden. Wat zijn hiervan de oorzaken? Past de manier waarop we werk hebben geregeld nog wel bij in een tijd met flexwerken, platform-economie en globalisering? In de podcast 'Goed geregeld werk' gaat journalist en documentairemaker Hans Busstra op zoek naar antwoorden en oplossingen. In een 5-delige serie spreekt hij met scherpe denkers en arbeidsmarktexperts. De reeks start met oud-topambtenaar Hans Borstlap die met zijn commissie in 2020 concrete voorstellen deed om de arbeidsmarkt te hervormen. In deze serie komen verder aan bod: Janine Vos (Chief HR Officer Rabobank), Martijn Arets (expert platformeconomie), Marjolein ten Hoonte (Directeur arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland), Hendrik Noten (auteur en strategisch beleidsadviseur) en Toon Borren (People Operations bij Picnic). 'Goed geregeld werk' is een podcast van Randstad Groep Nederland.

Episodes

October 3, 2022 27 min
Marjolein ten Hoonte is directeur Arbeidsmarkt bij Randstad. De manier waarop werk is geregeld, stamt volgens haar nog uit de vorige eeuw. Je werd opgeleid voor een vak en bleef vaak de rest van je leven bij één werkgever. Dat sluit al lang niet meer aan bij hoe de wereld er anno 2022 uitziet. De botsing van dit oude systeem met de nieuwe werkelijkheid, leidt tot een tweedeling op de arbeidsmarkt. Mensen met een vast contract trekk...
Mark as Played
Martijn Arets is expert op het gebied van platformen: online marktplaatsen die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook werkgevers en arbeidskrachten worden op deze manier steeds vaker aan elkaar gekoppeld. Voor een klusje van een paar uur, tot werkzaamheden van een paar maanden of langer.

Die ultieme flexibiliteit lijkt aantrekkelijk. Tegelijkertijd dienen zich ook allerlei nieuwe vragen aan, vooral als het aankomt op het opbouwen ...
Mark as Played
Hendrik Noten is co-auteur van de bestseller 'Fantoomgroei'. Dit boek beschrijft hoe de laatste decennia de verdeling van welvaart steeds schever is geworden: een kleine groep van aandeelhouders profiteert, terwijl werkenden vaak het nakijken hebben. Iets dat in schril contrast staat met de na-oorlogse periode, waarin werkgevers en werknemers de handen ineen sloegen om het land samen opnieuw op te bouwen.

In deze aflevering ...
Mark as Played
Janine Vos maakt deel uit van de groepsdirectie van de Rabobank en is als Chief Human Resource Officer verantwoordelijk voor mensen en cultuur binnen de bank. Daarnaast is ze ook nog eens Topvrouw van het Jaar 2021.

Met Janine Vos kijken we naar de betekenis en invulling van 'wendbaarheid'. Het is één van de vier principes die de Commissie Borstlap centraal stelt in haar rapport met vergaande adviezen over de hervorming van...
Mark as Played
Oud-topambtenaar Hans Borstlap schudde Nederland in 2020 wakker met de boodschap dat het dringend nodig is om de arbeidsmarkt grondig te herstructureren.

Werkenden, werkgevers, de politiek: vrijwel iedereen kon zich vinden in de conclusies en aanbevelingen van de Commissie Borstlap. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder. Van de hervormingen is nog maar weinig terechtgekomen, terwijl de uitdagingen op de arbeidsmarkt met de dag grote...
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Dan Bongino Show

  He’s a former Secret Service Agent, former NYPD officer, and New York Times best-selling author. Join Dan Bongino each weekday as he tackles the hottest political issues, debunking both liberal and Republican establishment rhetoric.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.