I demokratiets tjeneste

I demokratiets tjeneste

I Demokratiets Tjeneste er podcasten, der tegner et nærbillede af og med lokalpolitikere om, hvad det vil sige at arbejde i lokaldemokratiets maskinrum. Hvordan fører man sin første valgkamp? Hvordan håndterer man kriser på sociale medier? Og hvad med budgetforhandlingerne? Lyt med, hvis du vil have inspiration til, hvordan du som ny politiker tackler livet som folkevalgt – eller hvis du som vælger eller kommunalt ansat vil have indblik i, hvordan livet som kommunalpolitiker ser ud – både i og uden for byrådssalen.

Episodes

November 11, 2021 28 min
Hvordan bruger man de sociale medier som lokalpolitiker, og hvilken rolle spiller de traditionelle medier, som fx lokalaviser og radio? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller skarpt på, når vi besøger to lokalpolitikere, der bruger de sociale medier meget forskelligt.

Podcastens udsendte, Willy Feddersen, har besøgt Henrik Nielsen og Alexander Myrhøj. Lyt med, når vi skal på Facebook live, og så skal vi høre, hvordan en valgvideo ...
Share
Mark as Played
“Jeg vidste virkelig ingenting, det kunne virkelig være gået galt.” Det fortæller Hediye Temiz, der valgt for Radikale Venstre i Albertlund. Millioner, budgetter og budgetaftale; det virkede som en stor mundfuld for den unge politiker, da hun trådte ind til sine første budgetforhandlinger. Men det gik, med hjælp fra baglandet og gode kollegaer i byrådet.

Hør Hediyes historie, når vi stiller skarpt på kommunens store regneskab - øko...
Share
Mark as Played
Når man som ny træder ind i byrådssalen, så er det med tasken pakket med mærkesager. Men hvordan får man så gennemført sine mærkesager, og hvor skal man sætte kræfterne ind for at få mest indflydelse ift. sine mærkesager? I de forskellige udvalg eller i byrådssalen?

Vores udsendte, Lone Lyrskov, har besøgt Kristine Vesterskov Olsen i Kalundborg Kommune og Lene Schmidt Aalestrup i Rebild Kommune. De fortæller, hvilke mærkesager de h...
Share
Mark as Played
October 21, 2021 23 min
Denne episode handler om samspillet med forvaltningen. Det er forvaltningen, der skal hjælpe med til at føre politikernes beslutninger ud i livet; så hvordan skaber politikerne et godt samarbejde med det lokale embedesværk?

Vores udsendte, Jette Runchel, har besøgt Ole K Larsen i Guldborgsund Kommune og Sonja Marie Jensen i Nyborg Kommune. Vi får bla. opskriften på, hvordan man skaber et tillidsfuldt samarbejde med forvaltningen.

L...
Share
Mark as Played
October 14, 2021 25 min
En af de største udfordringer ved lokalpolitik er samspillet med borgerne. Det viser en ny undersøgelse, som Komponent har lavet. I undersøgelse rangerer borgerinddragelse som den fjerde største udfordring, blandt de udfordringer politikerne har prioriteret.

I denne episode undersøger vi, hvordan skaber man et godt samspil med borgerne. Vi taler med Thomas Østergaard, der er valgt ind for Venstre i Ikast-Brande Kommune og Sarah Nø...
Share
Mark as Played
October 7, 2021 21 min
Denne episode handler om politisk lederskab. Hvad er godt politisk lederskab - både når man sidder for ender af bordet i et udvalg og generelt i det lokale politiske maskinrum? Vi taler med to byrødder, og vi undersøger, hvad politisk lederskab er anno 2021.

Vi har besøgt Jette Henning, der blev valgt ind i byrådet i Roskilde Kommune i 2017, og Tina Agergaard Hansen, der blev valgt ind i 2013 i Varde Kommune. Vi spørger dem bla., h...
Share
Mark as Played
July 1, 2021 28 min
I denne episode fokuserer vi på de allerførste dage som nyvalgt lokalpolitiker. Fra valgnatten til det første møde i byrådssalen. Hvordan gør man som helt ny? For … nu er du valgt; nu skal du til at arbejde i maskinrummet, du skal til at skabe relationer og resultater - men hvordan gør man det; og hvordan bevarer man sig selv i den proces?

Marianne Dithmer og Thomas Cordtz var helt nye og i mindretal, da de trådte ind i byrådet, d...
Share
Mark as Played
June 24, 2021 27 min
Hvordan fører man valgkamp, hvad skal man passe på, og hvordan kommer man egentlig ud til borgerne. I 2 episode af Komponents podcast stiller vi skarpt på valgkampen, og vi klæder dig på til at føre valgkamp - i en god tone.

Vi taler med Danmarks yngste borgmester Christina K Hansen. Og vi taler med Anders F Engelstad og Tina Mandrup, der begge fortæller om deres første valgkamp.

Læs mere, og find alle episoder på www.komponent.dk....
Share
Mark as Played
June 16, 2021 30 min
Hvordan tager man beslutningen om at stille op som kandidat til kommunalbestyrelse eller regionsråd? Hvad skal man have med i sine overvejelser? Hvordan tager man snakken med familien, og hvad er egentlig det vigtigste, inden man kaster sig ind i lokaldemokratiets tjeneste?

Vi taler med: Ulrik Wilbek (V), borgmester i Viborg, Mathilde Powers (S), kommunalbestyrelsesmedlem i Furesø Kommune og Tobias Jensen (V), kommunalbestyrelsesmed...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.