Kulturskoven

Kulturskoven

Kulturskoven er en podcast fra Horsens Bibliotek. Herfra fortæller vi om, hvad der rør sig på biblioteket. Du vil møde dedikerede tema-afsnit, som over en måned eller to knytter sig til et specifikt emne og enkeltepisoder med udgangspunkt i vores arrangementer, udstillinger og planer for fremtiden.

Episodes

February 1, 2023 23 min
Kirstine Petersen fortæller om forfatteren Carlos Ruiz Zafon.
Mark as Played
Månedens forfatter gennemgår hver måned et nyt forfatteskab. Først som podcast - dernæst følges der op på podcasten med en litteratursalon på Horsens bibliotek, hvor der både graves dybere og er rig mulighed for at diskutere forfatteskabet i selskab med en af bibliotekets formidler.

Første afsnit bringes både i Kulturskoven og på vores nye kanal: Månedens forfatter - her vil du kunne følge de kommende udgivelser. Der kommer én hver...
Mark as Played
December 19, 2022 9 min
Mark as Played
December 10, 2022 6 min
Mark as Played
December 2, 2022 4 min
Det er blevet 2. søndag i advent, og det skal handle om julens traditioner.
Mark as Played
November 24, 2022 6 min
Nu er det snart jul, og i den anledning giver Horsens bibliotek tips til julegaver du selv kan lave her i vores advents-podcast.
Mark as Played
September 28, 2022 11 min
Janus B. Andersen pejler sig fortsat gennem historien ved hjælp af en række jonbarpunkter. Det handler om kontrafaktisk historie udfoldet med skønlitteraturens evne til at bevæge sig mellem sandhed og løgn.
Mark as Played
September 28, 2022 15 min
Janus B. Andersen pejler sig gennem historien ved hjælp af en række jonbarpunkter. Det handler om kontrafaktisk historie udfoldet med skønlitteraturens evne til at bevæge sig mellem sandhed og løgn.
Mark as Played
I denne episode dykker vi ned i litteraturhistorien omkring Sherlock Holmes. Sammen med forfatter og Sherlock Holmes-kender Benni Bødker bliver vi klogere på, hvorfor og ikke mindst hvordan karakteren Sherlock Holmes blev så populær, fra 1800-tallet og op til i dag. Interviewer er Thomas Glud.
Mark as Played
March 1, 2022 13 min
Sherlock Holmes indtager Horsens bibliotek marts 2022, og i denne episode kan du høre lidt om, hvad der skal ske. Du hører også om. hvordan Sherlock Holmes som karakter bliver skabt af den skotske forfatter og læge Sir Arthur Conan Doyle.
Mark as Played
February 15, 2022 31 min
På Horsens kommunes biblioteker findes en skriveskole for unge skrivende. I forløb på 10 uger samles de tilmeldte én gang ugentligt. Her dykker de sammen med en erfaren forfatter ned i skrivekunstens hemmeligheder. I denne episode kan du høre lidt om, hvordan og hvorfor skriveskolen fungerer. Forfatter Mette Høppner fortæller om undervisningen, et par af de unge fortæller om deres oplevelser med skriveskolen, og kulturformidler Mor...
Mark as Played
November 12, 2021 15 min
Fjerde og sidste podcast i temaet Andre verdener. Denne gang er Jonas taget en tur på biblioteket for at høre mere om hvad Gamingugen er for noget. Bibliotekarerne Emma og Emil viser rundt og kommer blandt andet med deres bud på gode brætspil du kan låne på biblioteket.
Mark as Played
November 3, 2021 11 min
Temaet Andre verdener byder nu p? sin tredje podcast - og denne gang er vi under vandet. Marie Hastrup og Lida Wengel fort?ller om, hvordan bibliotekets 1. sal er forvandlet til et unders?isk skatkammer, at vi viser Bennys badekar i weekenden og s? kommer de med sp?ndende litteraturanbefalinger om alt fra tang, bl?kspruttekys og alger til mytiske havbreve og forliste skonnerter.
Mark as Played
October 27, 2021 9 min
I denne podcast serverer formidlere fra Horsens bibliotek et bud på kontrafaktisk historieundervisning. Du får to historier fra lokalområdet og anbefalinger af en række værker, som griber historien an på interessant vis.
Mark as Played
I anledning af temaet Andre verdener på Horsens bibliotek har vi sat udvalgte fantasy-universer overfor hinanden. I dette afsnit dyster Harry Potter mod Percy Jackson.
Mark as Played
October 18, 2021 8 min
I anledning af temaet Andre verdener på Horsens bibliotek har vi sat udvalgte fantasy-universer overfor hinanden. I dette afsnit dyster Narnia mod Mumidalen.
Mark as Played
October 18, 2021 8 min
I anledning af temaet Andre verdener på Horsens bibliotek har vi sat udvalgte fantasy-universer overfor hinanden. I dette afsnit dyster Ringenes herre mod Dune.
Mark as Played
I anledning af temaet Andre verdener på Horsens bibliotek har vi sat udvalgte fantasy-universer overfor hinanden. I dette afsnit dyster Game of thrones mod Det gyldne kompas.
Mark as Played
I dag er jeg taget hen til det gamle fængsel i Horsens. Her skal jeg tale med Merete Bøge, som er chef for Horsens Kommunes Museer , og jeg er ret spændt på, hvad hun trækker op af hatten. Fængslet lukkede som fængsel i 2006 og genåbnede som museum i 2012 - et museum der fortæller 150 års historie om straf, frihedstrang og tremmer for vinduet.
Mark as Played
I dag er jeg taget på biblioteket, hvor jeg møder biblioteksleder Claus Hagstrøm. Biblioteket er et sted med bøger, lp'er, brætspil og film på hylderne. Der tager han mig med ind i litteraturens verden - et univers som blander fiktion med virkelighed, spejler fortiden og fremkalder et soundtrack fra ungdommen.
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Around the NFL

  NFL.com's "Around the NFL" crew (Gregg Rosenthal, Dan Hanzus and Marc Sessler) break down the latest football news, with a dash of mirth.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.