Kvinder i kommunalpolitik

Kvinder i kommunalpolitik

I kommunerne er kun en tredjedel af politikerne kvinder. En endnu mindre andel kvinder finder man på borgmesterposter og formandsposter i udvalg. I Kvinder i kommunalpolitik kan du møde en række af de stærke, modige kvinder, der har engageret sig i lokalpolitik og nu besidder en politisk post i en kommune. Her fortæller de om, hvorfor og hvilken betydning det har, at være kvinde i kommunalpolitik.

Episodes

October 22, 2021 16 min
Velkommen til 6. afsnit af Kvinder i kommunalpolitik. I dette afsnit taler vi med Birgit Stenbak Hansen, der er borgmester i Frederikshavn Kommune. Birgit er Frederikshavns første kvindelige borgmester. Hun har været i lokalpolitik siden 2002. Hun er klar til at kæmpe for at flere kvinder ind i politik.
Share
Mark as Played
Velkommen til 5. afsnit af Kvinder i kommunalpolitik. I dette afsnit taler vi med Anette Mortensen, der er borgmester i Stevns Kommune. Anette efterlyser en bedre fordeling af kvinder og mænd blandt de opstillede til lokalvalget, fordi det vil gøre det nemmere for vælgere at finde en kandidat, de kan identificere sig med.
Share
Mark as Played
October 8, 2021 15 min
Velkommen til 4. afsnit af Kvinder i kommunalpolitik. I dette afsnit taler vi med Aase Nyegaard, der har mange års erfaring i lokalpolitik. Aase Nyegaard har tidligere været borgmester i Sønderborg Kommune, og før det - før kommunalreformen - i Augustenborg Kommune.
Share
Mark as Played
October 1, 2021 13 min
Velkommen til 3. afsnit af Kvinder i kommunalpolitik. I dette afsnit taler vi med Benedikte Kiær, der har været borgmester i Helsingør Kommune siden 2014. Hun giver sit bud på, hvordan man kan skabe en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder i byrådet.
Share
Mark as Played
June 16, 2021 14 min
Velkommen til 2. afsnit af Kvinder i kommunalpolitik. I dette afsnit taler vi med Eva Borchorst Mejnertz, som er forkvinde for Børn og Unge-udvalget og næstforkvinde for Bæredygtighedsudvalget i Aarhus Kommune. Blandt meget andet!
Share
Mark as Played
June 2, 2021 17 min
To tredjedele af kommunalpolitikerne i Danmark er mænd. Det betyder, at kvinder er underrepræsenterede. I denne podcast-serie kan du møde en række stærke kvinder, der har valgt at stille op og engagere sig i lokalpolitik. Vi undersøger hvorfor, og hvilken betydning det har, at de er kvinder i kommunalpolitik.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Will Ferrell reprises his role as Ron Burgundy in the world-famous Ron Burgundy Podcast! Each episode has a different theme in which Ron engages in conversation with another notable person on the topic at hand. In true Ron Burgundy fashion, these conversations have a tendency to go off the rails, and we find out things about people we never knew we wanted to know. Join America’s favorite Anchorman, continuing to delight audiences with the comical musings of Ron Burgundy – and leave them wanting more!

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.