På Scenekanten

På Scenekanten

Programmet, der undersøger, hvordan den virkelighed, vi alle er en del af, finder vej til de skrå brædder, og hvordan den udfolder sig der. Karen Dich går tæt på relevante og nysgerrige personliger i dansk teater og forsøger at forstå, hvad der driver dem, og hvordan de fortæller tidens vigtigste historier fra scenekanten.

Episodes

December 4, 2020 54 min
I dette afsnit taler Karen Dich med instruktør Anne Zacho Søgaard, der er idekvinden bag forestillingen Katalog over kommende katastrofer. Det bliver en snak om racisme, tysk teatertradition og det politiske teater.
Share
Mark as Played
Anja Behrens har fået Bertol Brecht og det politiske teater ind med modermælken, derfor er hun glad for at få lov at sætte Den Kaukasiske Kridtcirkel op på Østerbro Teater. I dette program taler hun med hovedrolleindehaver Fanny Bernth og vært Karen Dich om sin ambivalens over for det politiske teater og Brecht moralisering - og om hvad et godt menneske er.
Share
Mark as Played
Sigrid Johannesen er autodidakt dramatiker og instruktør og en del af scenekunstinstitutionen Sort/Hvid. I denne episode taler hun med vært Karen Dich om to aktuelle forestillinger: En fortælling om blindhed og Terningekvinden. Det bliver en samtale om teatrets ansvar for samfundsdebatten og dets evne til at forandre verden.
Share
Mark as Played
Sargun Oshana er nyudnævnt direktør på Teater Grob. Liv Helm er den nye kunstnerisk leder på Husets Teater. I denne episode taler de to om med vært Karen Dich om deres ambitioner for de to københavnske teatre og den scenekunst, de allerhelst vil lave.
Share
Mark as Played
I dette afsnit taler Karen Dich med instruktør Niels Erling om forestilling Jeg tror, jeg elsker Wonder Woman. Det bliver en samtale om at forsøge at redde verden, om teater som oprør mod den altopslugende kapitalisme og om superhelte og uklare fjendebilleder.
Share
Mark as Played
I dette afsnit taler Karen Dich med skuespiller Line Bie Ronsenstjerne om værket The Female Gaze, som Line har produceret sammen med 9 andre kvindelige kunstnere som et stafetværk gennem det seneste år. Det handler om at undersøge kvindefiguren og om det demokratiske i at skabe et værk med mange stemmer.
Share
Mark as Played
Anna Balslev har instrueret Ibsens Et Dukkehjem på Det Kongelige Teater. I dette afsnit taler hun med vært Karen Dich om den svære kærlighed og vores store forventninger til parforhold og partnere.
Share
Mark as Played
Tryggvi Sæberg Björnsson spiller med i Livstidsgæsterne på Betty Nansen-teatret. I samtale med Karen Dich taler han om forestillingen, om præstationskultur, stemmerne i hans hoved og om det islandske landskab, der bor i hans hjerte.
Share
Mark as Played
I dette program taler Karen Dich med skuespiller Sara Viktoria Bjerregaard om, hvordan hun blev kastet ind i teaterbranchen, om at prøve kræfter med en klassiker som Hamlet og om at give Ophelia lov til at sparke røv.
Share
Mark as Played
I denne episode er Karen Dich på besøg på Teater Får 302 for at tale med performer Julie Thalund om forestillingen TYK. Det er en samtale om tykfobi, tabuer, begær og aktivistisk teater.
Share
Mark as Played
May 22, 2020 55 min
Share
Mark as Played
Elisa Kragerup er instruktør og kunstnerisk chef på Betty Nansen-teatret på Frederiksberg i København, hvor hun har huseret siden 2018. Hun uddannet fra Statens Teater-skole, og har siden da slået sit navn fast med forestillinger som Den unge Werthers Lidelser, Romeo & Julie og som en del af det hypede teaterkollektiv Sort samvittighed. Chris Pedersen møder hende på en lidt mærkelig dag, hvor håndværkerne er i gang med at tage ...
Share
Mark as Played
Mille Maria Dalsgaard er kunstnerisk leder på Sydhavn Teater, hvor hun arbejder med stedspecifikke forestillinger i ellers oversete rum. Hun er uddannet skuespiller og spiller også med i flere af teatrets forestillinger, der ofte tager meget aktuelle emner op. Chris Pedersen møder hende i et af de rum, som Sydhavn Teater har huseret i, nemlig et gammelt kapel på Vesterbro Kirkegård i København, hvor der er er højt til loftet og kol...
Share
Mark as Played
Victor Boy Lindholm, 1991, er forfatter, kulturjournalist og dramatiker. Han har en kandidatgrad i litteraturvidenskab, og Victor Boy Lindholm debuterede med digtsamlingen ’Guld’ i 2014. Det var første del af en trilogi, der består af ’No Hard Feelings’ fra 2015 og ’Resort’ der udkom i 2017. Han desuden skrevet essay-samlingen ’Strk tiden’, der handler om cykling og europæisk kultur, og så er netop kroppen og den menneskelige fysik...
Share
Mark as Played
Tomas Lagermand Lundme, 1973, er dramatiker, billedkunstner og forfatter, og han har netop skrevet en Corona-monolog til Teater Republique, der hedder ”Inden alt det med Henrik”, hvor han måske undersøger epidemien som et symbol utroskab i et parforhold. LOUDs Chris Pedersen møder ham i et sommer hus i Gilleleje, hvor de taler om natklub-kultur, kapitalisme og om at vokse op som utilpasset i teenager i 80ernes punkmiljø.
Share
Mark as Played
April 17, 2020 54 min
Sofie Diemer, 1995, debuterede som forfatter i 1995 med digtsamlingen LOL-lita, og har siden skrevet teaterstykkerne Damphjerte og Generation håbløs om kærlighed, ensomhed og identitet i lyset af Instagram, Facebook og blogger-kultur. LOUDs Chris Pedersen møder den danske dramatiker i det Corona-lukkede Teater V i Valby, hvor Sofie Diemers forestilling netop er blevet aflyst. De taler om ungdomsteater, sociale medier og om hvorfor ...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.