SUND-FORSKNING

SUND-FORSKNING

Ta’ SUND-FORSKNING i ørerne og gør opvasken, løbeturen eller køen i supermarkedet sjovere. Med SUND-FORSKNING podcast kan du gøre spildtid til den mest spændende tid i døgnet. Udvalgte artikler, hvor du blir klogere på alt fra magnesiummangel til glansløst hår. SUND-FORSKNING på vejen bliver din nye bedste og mest interessante ven.

Episodes

October 18, 2021 137 min
Vi har samlet alle de udvalgte artikler for oktober/november-udgaven.

00:18 Kosttilskuds optagelighed var værd at kæmpe for
3:54 Et antivoldeligt mineral
6:56 Selen beskytter ufødte børn mod forhøjet blodtryk
11:19 Indholdet af omega-3 i røde blodlegemer er et barometer for forventet levetid
15:27 Stærk med strath
19:31 Forskere tester pille, der beskytter huden mod vind og vejr
23:10 Får du for meget arsen fra ris?
26:49 Den grønne pote...
Share
Mark as Played
Rehabiliteringsforløb med fokus på krop og åndedræt kan medvirke til positive forandringer for unge kvinder, der har haft en opvækst med massive omsorgssvigt, og som er endt i kriminelle og misbrugsrelaterede miljøer. Det viser en ny dansk undersøgelse.
Share
Mark as Played
October 16, 2021 10 min
Endelig kom der en tryg og nem sundhedsløsning for alle gravide. Slut med at være i tvivl om, hvilke næringsstoffer der er vigtige for mor og foster, og slut med at skulle sammenligne etiketter for at sikre sig, at man hverken får for meget eller for lidt, der kan virke forstyrrende på forstertilværelsen, som jo helst skal være det allertryggeste sted at opholde sig.
Bliv klogere på de bedste kosttilskud, og få hints til de daglige...
Share
Mark as Played
October 16, 2021 13 min
Methylering er en grundlæggende proces inden for cellefysiologi. Det indebærer binding af en methylradikal gruppe (CH3) til andre molekyler, og den er essentiel bl.a. for DNA’s regulering af genekspression, for aktivering i kroppen af nogle vitaminer og afgiftningsprocessen i leveren.
Hold godt fast i sædet, når Montse her forklarer noget om en af tidens trends: Er det vigtigt at vide noget om methylering, når vi spiser, og især når...
Share
Mark as Played
October 15, 2021 9 min
Er du blevet en halvtredsplusser og har opdaget, at skoletandlægernes udboringer af hele tænder med pinsel og plage fra et øredøvende bor er blevet til en helt anden plage i form af ødelagt tandkød og bisser, der har svært ved at blive i mundhulen, så deler du skæbne med rigtig mange andre, som er opvokset i 60’erne og 70’erne.
Vil du forsøge at genoprette så mange skader som muligt - så lyt med her om aloe veras immunregulerende v...
Share
Mark as Played
Bamse min, Bamse Bomstærk. Han er kendt landet over, men kommer egentlig fra Jylland. Han er skabt af Peer og Jonna, der i dag er bedsteforældre til en hel flok børnebørn, men den viden, der er i de små tabletter, har mange årtier på bagen. Og egentlig er al den viden slet ikke jysk, men verdensomspændende: Vi har brug for de rette næringsstoffer fra vugge til grav, og vi har brug for dem hver dag året rundt for at holde sygdom ud ...
Share
Mark as Played
Tyndtarmen er et af de vigtigste organer i kroppen, for uden en god tyndtarmsfunktion er ernæringsoptagelsen kompromitteret, og dermed lider alle andre organer, hjerne, nervesystem, hjerte, lever og muskler, alle celler i hele kroppen kommer i underskud og ubalance, hvis ikke tyndtarmen holdes glad.

SIBO står for “Small Intestinal Bacterial Overgrowth” eller bakterieovervækst i tyndtarmen.
Share
Mark as Played
Det er et af de mindste og korteste ord i det danske sprog, men et af de sværeste at sige.
Vi har alle været der. Det er så svært at få sagt nej, og mange gange siger vi ja alt for hurtigt uden at overveje konsekvenser, og måske siger vi ja til at gøre noget, vi i virkeligheden slet ikke har lyst til, og som vi efterfølgende både fortryder, og som ender med at blive til en stor belastning for os.
Share
Mark as Played
October 13, 2021 8 min
Bacopa monnieri er en plante, som stammer fra vådområder i det sydlige og østlige Indien, hvor den er bedre kendt under navnet Brahmi. Planten har været anvendt i mange år i den traditionelle ayurvediske medicin for dens gavnlige virkning på hukommelse, læring og kognitive funktioner. I forskningsmiljøet har fokus primært ligget på plantens effekt på hukommelse og indlæring, og det gælder især for det veldokumenterede Bacopa-ekstra...
Share
Mark as Played
Dette Homøopatiske Hjørne vil denne gang omhandle to ubehagelige sygdomme, som mange lever med i det skjulte med daglige gener. Nemlig refluks (sure opstød og halsbrand) samt hæmorider.
Share
Mark as Played
Bliv klogere på parasympatisk/sympatisk respons, og vælg en massageform, der passer til dit fortravlede nervesystem.
Share
Mark as Played
Vi ved alle, at det er vigtigt at bevæge sig. Men vidste du, at det også er vigtigt at belaste sine led? Det handler, måske lidt overraskende, om næringstilførsel til leddene, og derigennem at bevare sin bevægelighed. Få hele forklaringen her, hvor vi også ser nærmere på, hvorfor grønlæbet musling og andre næringsrige perler kan gøre leddene godt.
Share
Mark as Played
Det vrimler normalt med alverdens vira om efteråret, men en lille irriterende virus er faktisk ligeglad med årstiden. Den bosætter sig i en ny vært, når den får lejlighed til det. Og tænk, det kan bare være et uskyldigt kys eller en smuk elskovsstund, der kickstarter hele invasionen.
Share
Mark as Played
October 8, 2021 6 min
Marianne Palms nysgerrighed efter at se om der er kommet nye muligheder mod blærebetændelse har ført hende frem til de sure kirsebær. Hvad er der skrevet om de smukke røde bær, hvad ved man, hvad ved man ikke, især i forhold til vores slimhinder, som er kroppens naturlige ydre værn, som skal sørge for, at farlige substanser ikke trænger længere ind i kroppen? Lyt med og bliv klogere på de røde bær.
Share
Mark as Played
October 7, 2021 4 min
Ris indeholder uorganisk arsen, som kan skade sundheden på lang sigt. Det betyder dog ikke, at al ris er bandlyst fra menuen. Læs her, hvordan du kan spise ris på den kloge måde.
Share
Mark as Played
October 6, 2021 5 min
Du er, hvad du spiser – og det gælder naturligvis også din bedste ven. Vi, der har kæledyr, ved, hvor dejligt det er at forkæle dem med lidt ekstra lækkert ud over foder. Du kan finde rigtigt mange forskellige godbidder og tyggesnacks hos dyrehandleren, dyrlægen og i supermarkedet. Udvalget er stort, men hvilke skal man vælge?
Share
Mark as Played
Den danske lægemiddelvirksomhed og kosttilskudsproducent Pharma Nord måtte gå til domstolene for at vinde en principiel sag om retten til at informere forbrugerne om, at virksomhedens selen, chrom og Q10 har høj optagelighed, og at det kan dokumenteres.
Share
Mark as Played
October 5, 2021 4 min
Forskere fra en række amerikanske universiteter har fundet en temmelig interessant sammenhæng imellem lavt indtag af magnesium og øget tendens til aggressiv opførsel.
Share
Mark as Played
De skiftende årstider kan være barske for huden, men nu har forskere påvist, at den patenterede barkekstrakt, pycnogenol, kan gøre huden mere modstandsdygtig ved at holde på fugten og bevare elasticiteten.
Share
Mark as Played
Ny forskning viser, at det såkaldte omega-3-indeks er en lige så effektiv metode til at forudsige tidlig død, som hvis man kigger på eksempelvis rygning.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2021 iHeartMedia, Inc.

  • Help
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • AdChoicesAd Choices