De 7

De 7

Elke werkdag, om 7 uur, een nieuwspodcast van De Tijd met de 7 punten die u moet weten om uw dag met voorsprong te starten. Onze blik op de zaken, met host Bert Rymen.

Episodes

June 11, 2024 16 mins

Wat zit er in De 7 vandaag?
Dag twee na de verkiezingen. Wie premier wordt en welke coalities worden gevormd, lijkt eigenlijk al vanzelfsprekend. Maar schijn kan bedriegen! Onze chef Politiek geeft ons een compleet overzicht.
Welke verrassende verbanden vinden we tussen de verkiezingsuitslag en zaken als leeftijd, opleiding of inkomen? Onze datacel heeft de numbers gecruncht.
En door nieuwe verkiezingen uit te schrijven in...

Mark as Played

Eén dag na de verkiezingen: hét moment om eens goed te kijken naar wat er gebeurd is gisteren en wat er vandaag te horen is op de politieke hoofdkwartieren.

Waar staan we nu en welke formaties dienen zich aan? En hoe waarschijnlijk is een snelle nieuwe regering?

Meer dan genoeg om het over te hebben in de laatste 'De 7 Kiest' met algemeen hoofdredacteur Isabel Albers van De Tijd en L’Echo en Chef Politiek Jasper D’hoore van De Ti...

Mark as Played

Geen maandagse vooruitblik deze week, maar een klassieke De 7, met het nieuws in zeven punten.
Uiteraard volledig gewijd aan de verkiezingsuitslag!
De balans van de macht in ons land is gisteren stevig gekanteld.
We zijn nu 7 uur. Nu (bijna) alle stemmen zijn geteld: wat zijn de laatste cijfers?
Welke conclusies kunnen we al trekken?
Wie zijn de échte winnaars en verliezers, en welke opties hebben die, bijvoorbeeld v...

Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag?
Het West-Vlaamse textiel- en chemiebedrijf Beaulieu zet de hakbijl in haar Belgische sites: ze wil de fabriek in Henegouwen en de kunstgrasproductie in West-Vlaanderen opdoeken.
De Europese Centrale Bank heeft voor het eerst in vijf jaar de rente verlaagd. Wat betekent dat voor jouw portemonnee?
En nog 2 keer slapen en dan is het zover, we trekken met z'n allen naar de stembus. We blikken nog éé...

Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag?
De wereld investeert twee keer meer in propere dan in fossiele energie. En de Chinezen zijn de koploper.
De politieke partijen gaan tot het uiterste om de laatste onbesliste kiezer binnen te halen.
En de Amerikaanse economie vandaag begint volgens sommigen steeds meer te lijken op die van de jaren '50 van de vorige eeuw.

Host: Bert Rymen
Productie: Joris Vanderpoorten

Weet je nog niet of wi...

Mark as Played

Zondag is het zover, dan gaan we met z’n allen onze burgerplicht vervullen. Of het nu in een school, een cultureel centrum of sporthal is, overal staan de stemhokjes al klaar voor de grote dag.
Voor de politici zijn het de laatste loodjes van de campagne: nog wat posts op social media, de laatste markten en huisbezoeken of nog proberen te scoren in een debat.
Waar staan we nu in deze campagne, wat hebben we geleerd van de voo...

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Hier is ‘ie dan: de zevende en laatste 7 van De 7. Mocht je nog niet weten op wie te stemmen op zondag 9 juni, dan kan je ze nu allemaal eens mooi naast elkaar leggen en vergelijken.

De laatste is voor Raoul Hedebouw, voorzitter van PVDA. De Partij van De Arbeid, uiterst links, ook wel eens ‘de communisten’ genoemd, omdat ze geloven in het maatschappijmodel van stamfilosoof Karl Marx. En net als het uiterst rechtse Vlaams Belang h...

Mark as Played

Op maandag blikken we in De 7 altijd vooruit naar de komende week. En in de laatste week voor de verkiezingen kunnen we dat natuurlijk alleen maar doen met chef Politiek bij De Tijd Jasper D'hoore.

  • We zitten in de eindspurt: zondag zijn het Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. De campagne zit in de hoogste versnelling. Wat kan er nog bewegen?
  • Naast onze eigen verkiezingen in deze podcast nog een blik op het buitenlan...
Mark as Played

Wat zit er De 7 vandaag?
Er zijn nog nooit zoveel verdachte geldstromen blootgelegd in België als vorig jaar, in totaal meer dan 2,8 miljard euro. De antiwitwascel heeft vooral veel meer zwart geld ontdekt.
Het is dividendenseizoen en sommige bedrijven geven de keuze tussen een dividend in cash of in aandelen. Wat doe je dan best als belegger?
En veel chefs en restaurantuitbaters zoeken manieren om hun job in de horeca lee...

Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag?
Vlaanderen en Wallonië mengen zich in de redding van het noodlijdende federale spoorvrachtbedrijf Lineas.
Mogen Europarlementsleden een deel van hun wedde doorstorten naar hun partij? Het Europees parlement laat het niet toe, maar het gebeurt toch. En daar hebben de meeste partijen in ons land een uitleg voor.
Koffiebrander Miko houdt een kater van 20 miljoen over aan de overname van SAS Koffie....

Mark as Played

Nog anderhalve week tot de verkiezingen en dat beginnen we stilaan te voelen op straat, op tv en op alle social media en natuurlijk ook hier bij ons bij De Tijd.
Hoog tijd voor een nieuwe update van de kiescampagne met Algemeen Hoofdredacteur Isabel Albers van De Tijd en L’Echo en politiek journalist Daan Bleus. Host is Bert Rymen
We kijken naar de laatste peilingen, want die leggen de kaarten toch weer iets anders.
Het Vl...

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

Mark as Played

Wat zit er vandaag in De 7?

  • De kostprijs van de nucleaire deal loopt op met een half miljard euro. Een onverwacht hoog extra bedrag, dat energiereus Engie vraagt aan de Belgische Staat. Die is het er niet mee eens.
  • Na de titel vergroot Club Brugge naast de sportieve ook de financiële kloof met andere Belgische voetbalploegen. Kan die kloof onoverbrugbaar worden?
  • Het grootste influencermarketingplatform van Vlaanderen is fa...
Mark as Played

Zondag 9 juni zijn het verkiezingen! Maar het kan zijn dat je nog altijd niet zo goed weet op wie je nu moet stemmen. Waar staan die partijen precies voor? Waarom willen ze net jouw stem? In deze podcast stellen we altijd min of meer dezelfde vragen aan alle kopstukken: kort en helder, zodat je ze perfect naar elkaar kan leggen en vergelijken.

Vandaag zeven vragen aan Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter van Groen. Op Vlaams niveau ...

Mark as Played

Het is maandag en dan blikken we in De 7 altijd vooruit naar de week die komt, met een gast. Vandaag is dat hoofdredacteur van De Tijd Peter De Groote.

  • De verkiezingskoorts bereikt stilaan een hoogtepunt. Maar gaan we het deze week ook beginnen merken in de campagne?
  • Europa maakt zich op om Chinese elektrische wagens zwaarder te belasten. Riskeren we dan een handelsoorlog met China?
  • Hoeveel geld kan Elon Musk ophalen om zi...
Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag?
Meer dan een kwart van het elektriciteitsverbruik van gezinnen en bedrijven in ons land komt niet meer uit grote centrales, maar uit eigen of lokale zonnedaken, windturbines en kleine centrales.
Eén aandeel van AI-chipproducent Nvidia is sinds gisteren meer dan 1000 dollar waard. Da's veel geld voor kleine beleggers, daarom wordt het aandeel nu gesplitst.
En Vlaamse Europarlementsleden hadden de...

Mark as Played

Je wasmachine in gang denken of je arm gebruiken als toetsenbord. Klinkt als sciencefiction? Maar het zou wel eens sneller realiteit kunnen worden dan we denken.

Wat is er in de toekomst allemaal mogelijk? Da’s elk jaar de centrale vraag op New Insights, een event van De Tijd. Deze keer ging het over AI en dan vooral over de wisselwerking tussen technologie en biologie.

De geknipte spreker om het daarover te hebben, is ingenieur ...

Mark as Played

Wat zit er in De 7 vandaag?
De banken wapenen zich tegen de nieuwe eenjarige staatsbon. Ze zien het spaargeld van de Belg liever hun richting uitgaan.
Amusementsgroep Studio 100 ziet het aantal pretparkbezoekers teruglopen, maar heeft andere ijzers in 't vuur liggen om de omzet weer op te krikken.
En we praten met de winnaar van de Francquiprijs. De Belgische Nobelprijs, zeg maar.

Host: Bert Rymen
Productie: Joris Vand...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    White Devil

    Shootings are not unusual in Belize. Shootings of cops are. When a wealthy woman – part of one of the most powerful families in Belize – is found on a pier late at night, next to a body, it becomes the country’s biggest news story in a generation. New episodes every Monday!

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.