Képes-E-Erre-Az EU?

Képes-E-Erre-Az EU?

Milyen elvárásaink vannak az Európai Unióval szemben? És mit tud nyújtani számunkra? Újságíróink az EU polgárait arról kérdezték: mit várnak az uniótól 2024-ben és azon túl?

Episodes

July 19, 2024 16 mins

Az Európai Unió élelmiszerbiztonsági előírásai a legszigorúbbak a világon, és mindenütt elismerik az általa előállított élelmiszerek minőségét. Élelmiszerpiaca az idők során jelentősen fejlődött a változó fogyasztói elvárások, az egészségügyi kihívások, például a kergemarhakór és az innováció hatására.

A tömb minőségpolitikája a teljes élelmiszerláncra kiterjed, a gazdaságtól egészen a fogyasztóig. De mit is értünk pontosan „minősé...

Mark as Played

Az uniós választópolgárok 51 százaléka járult az urnákhoz június elején, hogy megválassza az európai parlament új képviselőit - európai viszonylatban ez méltányos részvételi arány.

Ebben az epizódban az Euranet Plus arra keresi a választ, hogy mit várnak el az európaiak Brüsszeltől, milyen következtetés vonható le, és milyen következményekkel járhat a széleskörű kinyilatkoztatás.

 

Image: Shutterstock

Mark as Played
June 24, 2024 21 mins

Oroszország Ukrajna elleni háborúja egyértelműen átrendezte az EU biztonság- és védelmi politikáját, és új korszakot hozott Európa számára. Olaf Scholz német kancellár mostanra híressé vált "Zeitenwende", azaz "történelmi fordulópont" kifejezése minden bizonnyal találó, mivel a háború kitörése minden uniós országot arra késztetett, hogy újragondolják védelmi stratégiájukat és a hadi költségvetést.

 

 

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Az Unió polgárainak jólétét az anyagi biztonság szavatolásával garantálja a leghatékonyabban. Európának ezért össze kell fognia, hogy meg tudjon felelni a mindenkori gazdasági kihívásoknak. A közelgő választások tükrében továbbra is azt vizsgáljuk, hogy az európai polgárok milyen lényeges változásokat várnak el az EU igazgatói szerveitől.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Mivel társadalmaink egyre inkább polarizálódnak, és közös biztonságérzetünk mind bizonytalanabbá válik, úgy tűnik, hogy a tömb számára az egyetlen járható út az alapos felülvizsgálat.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Az európai polgárok azt várják az Európai Uniótól, hogy megoldást találjon a migrációs politikára, ám ez egy összetett problémára, amire nincs egyszerű megoldás.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

A 2020 elején Európát és a világot sújtó COVID-19 világjárvány több mint egymillió uniós polgár halálát okozta. Sok szenvedést okozott, az emberek gyakran mély magányban haltak meg a túlterhelt kórházakban vagy idősotthonokban. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ez soha többé ne forduljon elő? Milyen tanulságokat vontunk le? És mit tehet és mit kellene tennie az EU-nak, hogy a történelem ezen szegmense ne forduljon elő ismét?

Image...

Mark as Played

A dezinformálás és az általa kiváltott bizalomvesztés rendszerszintű nyomásgyakorlás az európai köztudatra. Mostanság talán méginkább jellemző, mint korábban, hiszen az idei választási évben egyesek megpróbálják aláásni a választási folyamatot.

Legújabb epizódunkban arról kérdezzük az embereket több uniós országban - a Baltikumtól Portugáliáig, Bulgáriától Olaszországig -, h...

Mark as Played
March 19, 2024 15 mins

Az európai polgárok elvárják, hogy az Európai Unió továbbra is támogassa a háború sújtotta Ukrajnát. A katonai segélyek esetében azonban egyre mérsékeltebb a támogatás.

 

 

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Az elmúlt hónapokban utcára vonultak a gazdák, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek és kifejezzék aggályaikat életmódjukkal és az európai mezőgazdaság jövőjével kapcsolatban. A kemény munka és a gyakorlatilag szabadság nélküli életmód mellett sokak, különösen a kistermelők életkörülményei egyre súlyosabbak, a munkájukért járó bérezés pedig nem kompenzálja mindezt. A sérelmek listája hosszú, és segítsé...

Mark as Played
February 19, 2024 15 mins

A 2024-es esztendő sorsdöntő év lesz az Európai Unió számára, hiszen megújulás előtt áll az Európai Parlament. Június elején, 6-án és 9-én választásokat tartanak, amikor az európai polgárok megválaszthatják nemzeti képviselőiket a következő öt évre.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Popular Podcasts

    The Podium: An NBC Olympic and Paralympic podcast. Join us for insider coverage during the intense competition at the 2024 Paris Olympic and Paralympic Games. In the run-up to the Opening Ceremony, we’ll bring you deep into the stories and events that have you know and those you'll be hard-pressed to forget.

    2. In The Village

    In The Village will take you into the most exclusive areas of the 2024 Paris Olympic Games to explore the daily life of athletes, complete with all the funny, mundane and unexpected things you learn off the field of play. Join Elizabeth Beisel as she sits down with Olympians each day in Paris.

    3. iHeartOlympics: The Latest

    Listen to the latest news from the 2024 Olympics.

    4. Paris Summer Games

    The 2024 Summer Olympics in Paris are here and have everyone talking. iHeartPodcasts is buzzing with content in honor of the 33rd Olympic Games and you can follow Paris Summer Games to stay up to date on all things Olympics. We’re bringing you episodes from a variety of iHeartPodcast shows to help you keep up with the action. Follow Paris Summer Games so you don’t miss any coverage of the 2024 Olympic Games, and if you like what you hear, be sure to follow each Podcast in the feed for more great content from iHeartPodcasts.

    5. Dateline NBC

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.