Može li to EU?

Može li to EU?

Što nam treba od Europske unije? I što nam ona realno može ponuditi? Naši novinari diljem EU-a susreću se s građanima kako bi saznali što oni žele od EU-a u 2024. godini, ali i nakon toga.

Episodes

July 20, 2024 13 mins

Jeste li se ikada zapitali zašto vaša omiljena čokoladna marka sadrži različitu količinu orašastih plodova od one koju je vaš prijatelj kupio u susjednoj zemlji? Znate li je li sastav vašeg omiljenog deterdženta jednak diljem EU?

 

Potrošači iz više država članica Unije žale se da se sastav određenih proizvoda, kao što su bezalkoholna pi...

Mark as Played

U ovoj epizodi obilazimo Europsku uniju s našim lokalnim novinarima kako bismo pokušali razumjeti način na koji su građani birali svoje kandidate. Što su željeli poručiti na biračkom mjestu i što iz toga možemo naučiti.

Mark as Played

Glavni prioritet EU-a trebao bi biti koordinacija aktivnosti država članica, osiguranje interoperabilnosti vojne opreme i olakšati unutareuropsku trgovinu obrambenim proizvodima.

Mark as Played

U interesu pravednosti prema svim generacijama, tema smanjenja dobne granice za glasanje na izborima za Europski parlament već neko vrijeme u fokusu je javnosti i stručnjaka.  Nedavno održani europski izbori nisu rezultirali nikakvim promjenama na europskoj razini. Međutim, postoji mogućnost promjena u budućnosti koje bi mogle utjecati na druge nacionalne političke izbore.

Read more

Mark as Played

Nekoliko dana prošlo je od europskih izbora, a mi i dalje nastavljamo proučavati ključna očekivanja koja europski građani imaju od Europske unije.

Sposobnost EU da osigura gospodarski napredak svojih građana, od najveće je važnosti za njene građane. Ekonomija je u srži postojanja Unije i jedna od njezinih najsnažnijih alata za osiguranje podrške Europljana. Jedno je si...

Mark as Played
May 27, 2024 15 mins

Kako naša društva postaju sve više polarizirana te gubimo osjećaj sigurnosti, čini se da su jedina rješenja za Europsku uniju ozbiljne reforme.

Prošetali smo ulicama uoči europskih izbora kako bismo pitali građane Europske unije o njihovim nadama i strahovima za budućnost Europe. Iznenadilo nas je mišljenje da su mnogi zabrinuti za europsko jedinstvo i očuvanje unutarn...

Mark as Played

Europski građani očekuju da će EU pronaći rješenja za migracijsku politiku. Međutim ne postoji jednostavno rješenje za tako složen problem.

Zajedno s našim novinarskim partnerima, nastavljamo istraživati teme za koje Europljani smatraju da bi trebale biti u središtu rada EU-a narednih pet godina...

Poslušajte novu epizodu u produkciji Euranet Plusa.

Mark as Played
April 16, 2024 14 mins

Pandemija COVID-a 19 koja je pogodila Europu početkom 2020. usmrtila je više od milijun građana EU-a. Europljani sada razmišljaju o koracima za sprječavanje tragedije koja je zatekla Europu i svijet nespremne.

Mark as Played

Dezinformacije izvršavaju snažan pritisak na europsko društvo. Više nego ikad u ovoj velikoj izbornoj godini, pokušava se s određenim glasovima potkopavati izborni proces.

U današnjoj epizodi podcasta “Može li to EU? razgovarali smo s Europljanima i Europljankama od Baltika do Portugala preko Italije do Bugarske - boje li se dezinformacija i zašto?

Mark as Played
March 20, 2024 12 mins

Današnja tema - solidarnost Unije s Ukrajinom. Treba li EU i dalje vojno pomagati ratom pogođenoj Ukrajini? Kakva su očekivanja europskih građana od politike Europske Unije prema Ukrajini? Žele li građani da EU nastavi financirati i naoružavati Ukrajinu? A što je s izgledima za pridruživanje Ukrajine Europskoj Uniji?

To su neka od pitanja koja postavljamo građanima i s...

Mark as Played
February 24, 2024 17 mins

Naš paneuropski tim novinara okupio je glasove nezadovoljnih poljoprivrednika diljem Europe. Što oni žele? Više jasnoće u ZPP-u, manje birokracije, učinkovitiju podršku i općenito, više priznanja za njihov rad.

To je potrebno da se posije sjeme sigurnosti hrane i održivosti.

Mark as Played
February 13, 2024 14 mins

Kohezija, gospodarstvo, migracije, klima, obrana... što sve zanima europske građane uoči izbora za Europski parlament 2024. godine.

Saznajte u našem novom podcastu

Mark as Played

Popular Podcasts

    The Podium: An NBC Olympic and Paralympic podcast. Join us for insider coverage during the intense competition at the 2024 Paris Olympic and Paralympic Games. In the run-up to the Opening Ceremony, we’ll bring you deep into the stories and events that have you know and those you'll be hard-pressed to forget.

    2. In The Village

    In The Village will take you into the most exclusive areas of the 2024 Paris Olympic Games to explore the daily life of athletes, complete with all the funny, mundane and unexpected things you learn off the field of play. Join Elizabeth Beisel as she sits down with Olympians each day in Paris.

    3. iHeartOlympics: The Latest

    Listen to the latest news from the 2024 Olympics.

    4. Paris Summer Games

    The 2024 Summer Olympics in Paris are here and have everyone talking. iHeartPodcasts is buzzing with content in honor of the 33rd Olympic Games and you can follow Paris Summer Games to stay up to date on all things Olympics. We’re bringing you episodes from a variety of iHeartPodcast shows to help you keep up with the action. Follow Paris Summer Games so you don’t miss any coverage of the 2024 Olympic Games, and if you like what you hear, be sure to follow each Podcast in the feed for more great content from iHeartPodcasts.

    5. Dateline NBC

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.