De kleine podcast van de Karel de Grote Hogeschool

De kleine podcast van de Karel de Grote Hogeschool

In onze kleine podcast vertellen studenten over hun ervaringen op de hogeschool. Misschien is hun verhaal ook een antwoord op jouw vraag. Of twijfelen over je studiekeuze normaal is bijvoorbeeld. Jazeker.

Episodes

June 22, 2023 20 mins

Nog 3 jaar op de schoolbanken, puur tijdverlies voor wie een eigen zaak wil? Mis poes! Studeren en ondernemen tegelijk, da's best handig. Ontdek de voordelen...   

Mark as Played

Er is geen éne juiste route. Van studentondernemerschap en een marktonderzoek tot een goeie portie goesting, alles is mogelijk!  

Mark as Played

Hé het is ok om na te denken over je inkomen later! Een studie kies je niet van vandaag op morgen, maar met wat hou je best allemaal rekening? 

Mark as Played

Is ondernemen als student de snelste weg naar veel geld? Je hoort het hier.   

Mark as Played

Schrik dat je studiekeuze je vastzet voor de rest van je leven? Nee toch! Oud-studenten vertellen waar ze terechtgekomen zijn. En hoe onvoorspelbaar dat was.

Mark as Played

Je ouders, broers of zussen volgden geen hoger onderwijs? Jij wil eraan beginnen? Spannend!
 Enkele avonturiers vertellen hun verhaal … 

Mark as Played
July 7, 2021 13 mins

Hoe dik zijn de cursussen en hoe kort de nachten? Plannen, kan je dat leren? En wat als stress je blokkeert? Luister naar de wijze raad van zij die het kunnen weten.

Mark as Played
March 3, 2021 22 mins

Is op kot gaan je op het lijf geschreven of ben jij verknocht aan het thuisfront? En als je dan toch de stap waagt, hoe begin je aan de zoektocht? En wat kost dat allemaal?

Mark as Played

Voelen dyslexie, ASS, ADHD ... als een blok aan je been? Zakt de moed je in de schoenen als je aan verder studeren denkt? Spits je oren want deze studenten vertellen hoe ze hulp zochten en vonden. En sterker staan dan ooit.

Mark as Played
March 3, 2021 17 mins

Gekozen, begonnen, herbegonnen … Of weet je gewoon niet waar te beginnen? Soms komt de stap naar het hoger onderwijs te vroeg, of vind jij de drive nogal laat. Laat je verrassen door de kronkels van anderen.

Mark as Played
March 3, 2021 11 mins

Hoger onderwijs, een stap in het onbekende. Heel normaal dat de onzekerheid je overvalt. Onze studenten delen tips om al die zelftwijfel te laten smelten als sneeuw voor de zon.

Mark as Played
December 3, 2020 10 mins

Er zijn zoveel opties, hoe maak je in godsnaam de juiste keuze? Goede vraag! Helaas, een mirakelformule is er niet maar de tips van onze studenten helpen je zeker op weg. 

Mark as Played
December 3, 2020 9 mins

Bij studeren aan een hogeschool denk je nu misschien enkel aan zware examens, dikke cursussen, groepswerken en taken maken. Fout! Als student valt er altijd wat te beleven op je campus of in de stad. 

Mark as Played
December 3, 2020 7 mins

Is het een grote aanpassing die hogeschool of ben je na zes jaar wel klaar voor een nieuw avontuur?   

Mark as Played
December 3, 2020 8 mins

Krijg je nu al klamme handjes wanneer je denkt aan september volgend jaar? Da’s niet nodig, luister zelf maar. 

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.