Kalixpodden

Kalixpodden

En podd om Kalix – där älven möter havet. Här får du träffa medarbetare inom Kalix kommun och välkända profiler från näringsliv och föreningsliv på orten. Vi kommer att prata vitt och brett om olika saker, men en sak är säker: Våra hjärtan slår för Kalix!Podden produceras av Kalix kommun, programledare är Reine Sundqvist.

Episodes

September 28, 2022 9 min

I krisberedskapsveckans tredje Kalixpodd får vi höra socialchef Anna-Lena Andersson berätta om hur socialförvaltningens krisberedskap ser ut.

Detta är den tredje av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 – vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Anna-Lena Andersson, socialchef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix k...

Share
Mark as Played

I krisberedskapsveckans andra Kalixpodd berättar utbildningschef Charlotte Sundqvist om hur skolornas beredskap ser ut i kris. Hon delar också med sig av erfarenheter från tidigare krishantering, exempelvis under covid-19-pandemin.

Detta är den andra av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 – vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Charlotte Sundqvist, ...

Share
Mark as Played

Säkerhetschef Patrik Fallström inleder krisberedskapsveckan här i Kalixpodden. Hör honom berätta om hur Kalix kommun hanterar krissituationer.

Detta är den första av fyra bonuspoddar som Kalix kommun sänder under Krisberedskapsveckan. Veckan genomförs alltid vecka 39 – vilket i år är den 26 september till den 2 oktober.

Gäst: Patrik Fallström, säkerhetschef vid Kalix kommun.
Programledare: Reine Sundqvist, informationsansvarig, Kalix ...

Share
Mark as Played

Peter Nilsson Sandlund, entreprenör uppvuxen i Nyborg, berättar om sina tidigare samt nuvarande arbetserfarenheter, hur det är att jobba i en ledarposition och om innebörden av att ha olika typer av människor i sitt team. 

Han berättar även om vikten av motion och hälsa, att ödmjukhet är en viktig ledaregenskap och om den starka kompetens Kalix har. Vi får även höra hur han var med och tog upp Kalix Bandy till Allsvenskan 1994. 

Den...

Share
Mark as Played

Daniel Nilsson, född och uppvuxen i Rian, berättar om sina tidigare erfarenheter och hur det var att arbeta som chef på Arbetsförmedlingen, som HR-direktör på region Norrbotten och om sin nuvarande roll som rektor och VD på Kalix Folkhögskola.

Han berättar även om hur viktigt gott värdskap är för Kalix, om vad idrotten betytt i hans liv samt om när han nobbade Lars "Osten" Bergström.

Det här avsnittet är inspelat i början av...

Share
Mark as Played
May 7, 2022 38 min

Sommarfestgeneral Karl-Göran Lindbäck berättar om årets stora folkfest i Kalix – Sommarfesten, och om det hårda arbete som sker bakom kulisserna.

I samarbete med lokala föreningar, företag och privatpersoner bjuds det på aktiviteter runtom i hela Kalix under hela vecka 29, och finalhelgen den 22–23 juli bjuder på uppträdanden från Baskery, Stiftelsen, Takida, Molly Sandén, Smith & Thell och Miriam Bryant. Men vad krävs egentlig...

Share
Mark as Played

Konsulten och IT-experten Anders Skoglund, var en central figur för Kalix kommun under arbetet med att stävja IT-attacken som drabbade Kalix kommun strax innan jul. Här berättar han om hur det var att befinna sig i händelsernas centrum, mitt under julstöket. 

Anders berättar bland annat att han var inne på nätverken samtidigt som hackarna och om hur han och hans medarbetare kämpade för att täppa igen alla hål i systemen. Anders komm...

Share
Mark as Played

I dagens avsnitt av Kalixpodden får du träffa Amanda Löthberg och Mikael Engren, som berättar om arbetet mot narkotika, och tipsar om vad du som vuxen och förälder bör ha koll på när det gäller ungdomar och droger.  Polisens publikation "Föräldraskolan" ger exempelvis tydlig och konkret information till dig som förälder/vuxen, så att du är bättre rustad att bemöta eventuell drogproblematik.

Gäster: Mikael Engren och Amanda L...

Share
Mark as Played

Har du någonsin undrat över vad det innebär att vara familjehem och hur man blir det?
I så fall är det här podden för dig.
I dagens avsnitt av Kalixpodden får du nämligen följa med när Susanna Björnemark rätar ut alla frågetecken kring familjehem, tillsammans med Kalix kommuns informationsansvarige Reine Sundqvist.

Gäst: Susanna Björnemark
Programledare: Reine Sundqvist

Share
Mark as Played

Träffa Love Rynbäck, en man som lever för och andas naturupplevelser! Idag jobbar han som lärare vid naturbruksprogrammets inriktning naturturism, och det är också inom det området han driver sitt eget företag sedan lång tid tillbaka.

I Kalixpodden berättar han om hur han halkade in i branschen, om kontrasterna mellan Lapplandsfjällen och Ecuadors djungler, sina resor och familjelivet med fem barn. Han förklarar också vad som behövs...

Share
Mark as Played
December 31, 2021 58 min

Anders Olovsson har en lång erfarenhet från sågverksbranschen, bland annat som vd för Rolfs Såg. Idag verkar han som rådgivare till sågverkets nya ägare, men även som ordförande för Luleå Hockey.

I Kalixpodden berättar han bland annat om uppväxten i Rolfs, ledarrollen och ishockeyintresset.

Detta avsnitt av Kalixpodden ingår i näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Anders Olofsson, sågverksprofil.
Programledare: Reine Sundqvist...

Share
Mark as Played

Näringslivsutvecklare Hans Sundell är född och uppvuxen i Pålänge och har en lång erfarenhet som säljare och företagare bakom sig. I sin yrkesroll hjälper han kanske framför allt nyföretagare att utveckla sina affärsplaner, att söka bidrag, att ta lån och en mängd andra praktiska detaljer. 

Hör honom berätta om sina erfarenheter och om hur näringslivsutvecklarens roll har förändrats under senare år. Han förklarar också syftet med s...

Share
Mark as Played

Peder Nilsson jobbar med strategiska och långsiktiga näringslivsfrågor i Kalix kommun. Här berättar han bland annat om på vilket sätt näringslivsenheten arbetar med dessa  i regel sekretessbelagda nyetableringar.
Hur initieras kontakterna, vad gör kommunen och vilken är näringslivsstrategens roll?

Detta avsnitt av Kalixpodden är en del av näringslivsenhetens satsning #viärkalix.

Gäst: Peder Nilsson, näringslivsstrateg vid Kalix kommu...

Share
Mark as Played

Birgitta Larsson växte upp i Överkalix, men jobbar numer som näringslivschef i Kalix kommun.  Tillsammans med sina medarbetare vid näringslivsenheten jobbar hon för att skapa möjligheter för näringslivet att växa och för nya företag att etablera sig.

Kalix kommuns informationsansvarige Reine Sundqvist tar här Birgitta Larsson på pulsen. Vem är hon egentligen, och hur kommer det sig att hon brinner för näringslivet?

Denna episod är ...

Share
Mark as Played
December 27, 2021 18 min

I dagens avsnitt av Kalixpodden får vi träffa en profil från det lokala näringslivet. Nämligen Ellinor Rönnqvist som är vice vd och platschef vid Borö-Pannan i Kalix, ett företag som 1976 startades av hennes far Bo Rönnqvist.

I Kalixpodden berättar hon om sin uppväxt i Kalix, utbildningen, idrottsbakgrunden, jaktintresset, sitt breda samhällsengagemang, familjen och naturligtvis även om karriären inom familjeföretaget.

Denna episod a...

Share
Mark as Played
December 26, 2021 42 min

Innovatören Tommy Andersson lämnade Kalix i 20-årsåldern, och har sedan dess haft en avgörande roll i utvecklingen av många globala säkerhetslösningar. Tekniker som idag används till bland annat kreditkort, telefoner, pass och banktransaktioner.

I det här avsnittet av Kalixpodden berättar Tommy Anderssons mer om sina innovationer. Här berättar han bland annat om sin roll i utvecklingen av Bank-ID, det moderna passet, chipset på mode...

Share
Mark as Played

Dagens gäst i Kalixpodden är Olov Englund, vd för familjeföretaget SA Englund. Men känd av de flesta som Norrbottens kanske främsta bandystjärna genom tiderna med tre VM-guld,  två SM-guld och och 10 säsonger i Kalix Bandy på meritlistan. 

Bandykarriären avslutades 2019, och numer fokuserar Olov på familjen och yrkesrollen som vd för familjeföretaget SA Englund. I Kalixpodden berättar han om sin karriär och sitt live efter karriäre...

Share
Mark as Played

Amanda Löthberg jobbar som socialsekreterare vid Individ- och familjeomsorgen (IFO) i Kalix kommun. I detta samtal med Reine Sundqvist ligger fokus på Orosanmälan. Varför är det ett så laddat ord och hur går man tillväga för att göra en.

Detta avsnitt av Kalixpodden ingår också i kampanj- och aktivitetsveckan "En vecka fri från våld", den 22–28 november 2021.

Gäst: Socialsekreterare Amanda Löthberg.
Programledare: Reine Sundq...

Share
Mark as Played
July 29, 2021 27 min

Veckans gäst i Kalixpodden är Ulf Sandström – en man med många järn i elden! Han är bland annat eldsjälen bakom Flakasand Rock & Blues Festival, och för många är han nog också mest känd som Mister Flakasand.

Ulf Sandström driver också företaget Uffes Lack och Design i Övermorjärv, och är en av de ideella krafter som startade upp butiken Nära Dig i Morjärv efter att Coop lade ned verksamheten 2018. I Kalixpodden berättar han om s...

Share
Mark as Played

I veckans avsnitt av Kalixpodden möter vi musikern, låtskrivaren och Kalixambassadören Peter Karlsson.

Peter Karlsson är inte bara musiker och låtskrivare utan även utbildad snickare och barnskötare. I Kalixpodden berättar Peter om sitt yrkesval som låtskrivare till Sveriges artistelit men också om uppväxten i Kalix, när han spelade med Toto och om sitt stora hjärta för Kalix.

Gäst: Peter Karlsson
Programledare: Reine Sundqvist

Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Serial is a podcast from Serial Productions, a New York Times company, hosted by Sarah Koenig. Serial unfolds one story - a true story - over the course of a whole season. The show follows the plot and characters wherever they lead, through many surprising twists and turns. Sarah won't know what happens at the end of the story until she gets there, not long before you get there with her. Each week she'll bring you the latest chapter, so it's important to listen in, starting with Episode 1. New episodes are released on Thursday mornings.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon

  Welcome to the Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon produced by HBO Max and iHeartRadio. This show is the go-to audio destination to unpack and discuss everything Game of Thrones for casual and die-hard fans alike, starting with the new HBO Original series, House of the Dragon. Join our hosts Jason Concepcion (X-Ray Vision) and Greta Johnsen (WBEZ's Nerdette podcast) every week as they share insights, fan questions, exclusive interviews with the cast and crew, and a whole lot of thoughts and opinions. It’s the only podcast with the inside scoop on all things Game of Thrones. It is also produced in association with Crooked Media.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.