Lymfødem- og lipødempodden

Lymfødem- og lipødempodden

Her i lymfødem- og lipødempodden skal jeg snakke om disse sykdommene, behandlingen, trening med disse sykdommene og mm. At det ikke er så kjedelig for dere å lytte så skal jeg intervjue kvinner og menn som lider av disse sykdommene, andre fysioterapeuter og forhåpentligvis også noen leger. Podcasten skal prøve å vise hele bildet av livet med lipødem og eller lymfødem.

Episodes

December 1, 2022 17 mins

I dag skal jeg svare på en del spørsmål dere har sendt inn, og en del spørsmål har jeg også fra facebook. Da det ble sendt inn så mange spørsmål skal jeg dele det opp i flere episoder.

I denne episoden svarer jeg på spørsmål rundt kompresjonsplagg, pulsatorbruk og manuell lymfedrenasje.

Viktig er at du husker at det er veldig individuelt. De fleste spørsmål kan bare besvares generelt, da det er avhengig av om du har lymfødem, lipødem...

Mark as Played

I episoden i dag skal jeg se litt nærmere på både akutte og kroniske smerter i sammenheng med trening. Jeg ser generelt på temaet, men også nærmere på hva det betyr for deg som har lymfødem og/eller lipødem.

Når du nå har fått lyst til å trene så kan du også se på hjemmesiden min, der har jeg en kategori med øvelser samt forklaring med hva du skal passe på.

Mark as Played
April 1, 2021 25 mins

I episoden i dag forteller jeg litt om hva lipødem er og hvordan det blir behandlet. Det skal gi dere et lite innblikk og en grunnforståelse som blir viktig for episodene som følger.

Innhold:
Hva er lipødem
Diagnostisering
Behandling
Fysioterapi

Meld deg på nyhetsbrevet, slik at du aldri går klipp av nye episoder.
På hjemmesiden min finner du mer informasjon om sykdommene og behandlingen. http...

Mark as Played
October 18, 2020 29 mins

Velkommen tilbake etter sommerpausen min. I episoden i dag forteller jeg litt om hva lymfødem er og hvordan det blir behandlet. Det skal gi dere et lite innblikk og en grunnforståelse som blir viktig for episodene som følger.

Innhold:
Fordommer
Lymfesystemet
Hva er lymfødem
Behandlingen
Fysioterapi

Meld deg på nyhetsbrevet, slik at du aldri går klipp av nye episoder.
På hjemmesiden min fin...

Mark as Played
June 20, 2020 10 mins

Endelig har sommeren kommet til Norge! Men mange lymfødem- og lipødemikere vet ikke om de skal være glad i varmen. Det er veldig tøft å ha på kompresjonsplagg nå når det er så varmt, men særlig nå er det viktig.
Jeg skal dele mine tips om hva dere kan gjøre når det er så varmt, slik at dere kan nyte de fine dager tross alt kompresjonsplagg.

Meld deg på nyhetsbrevet, slik at du aldri går klipp av nye episoder.
På hj...

Mark as Played
June 7, 2020 1 min

Her i podcasten skal jeg snakke om lymfødem og lipødem, hvordan en behandling kunne se ut, hvordan man trener med disse sykdommene og mm.
At det ikke er så kjedelig for dere å lytte så skal jeg intervjue kvinner og menn som lider av disse sykdommene, fysioterapeuter og forhåpentligvis også noen leger. Podcasten skal prøve å vise hele bildet av livet med lipødem og eller lymfødem.
Jeg heter Ann-Katrin Schimmele, er fysiotera...

Mark as Played
June 7, 2020 16 mins

I dag skal jeg fortelle litt om meg.
Jeg kommer opprinnelig fra Tyskland og bor her i Norge siden 2015. Jeg er fysioterapeut og har min egen praksis i Sandnes. Her behandler jeg lymfødem- og lipødemikere.

Meld deg på nyhetsbrevet her.
Ann-Katrin Schimmele fysioterapi https://akschimmele.com/lymfodem-og-lipodem/

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    White Devil

    Shootings are not unusual in Belize. Shootings of cops are. When a wealthy woman – part of one of the most powerful families in Belize – is found on a pier late at night, next to a body, it becomes the country’s biggest news story in a generation. New episodes every Monday!

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.