Opravičujemo se za vse nevšečnosti

Opravičujemo se za vse nevšečnosti

Podkast o življenju, vesolju in sploh vsem … v katerem po nekem čudnem naključju vsako epizodo obdelamo eno poglavje kultne trilogije v petih delih Štoparski vodnik po Galaksiji, ki jo je, ko smo bili (mi) še majhni, napisal Douglas Adams. Še veš kje imaš brisačo?

Episodes

May 13, 2024 46 mins

Zdravo. Poslovite se od zmajevega zadaha, luknjastega spomina, moralnega in navadnega mačka, metod, ki ste upali, da bodo delovale, in ste bili vsakič razočarani, ker niso. Ne trepetajte že en dan prej, kaj bo dan potem, kajti tokrat najdemo revolucionarno zdravilo za mačka, ki zares deluje. Res, obljubimo.

Ker se ta teden že kar vleče in ker je četrtek še daleč, kaj šele #pintfriday. Vmes se posvetimo socialnim stanovanjem v elit...

Mark as Played

Zdravo. Tokrat začnemo z zgodbami o šnopcu, letečih flašah, življenjskem stilu, delu, učinkovitosti in se sprašujemo, kakšen smoter ima življenje do 120. leta, če je vse, kar počneš v teh stodvajsetih letih, da treniraš in paziš, da bi živel dlje. Kakšen smisel in namen ima vse skupaj. Ne vemo vsega, vemo pa nekaj stvari o starem džanksu.

Aljo se spomni na znano Zijevo reklo, ki pravi: "Razmišljat ni v redu" in zato ne r...

Mark as Played
April 29, 2024 38 mins

Zdravo. Tokrat se zares lotimo uvoda 6. knjige, ki je pravzaprav zelo zgoščena rubrika "V prejšnji epizodi" oz. v prejšnjih petih knjigah. Zabavno branje, ki obeta zabaven zaključek trilogije v šestih delih.

V samem štartu začutimo sevanje 5G, ki zmoti snemanje in se sprašujemo, zakaj vsi cepljeni še nismo umrli, čeprav so nas tako močno strašili in postrežemo z odgovorom, čeprav najbrž ne bo zadovoljil prav vseh. Ker so...

Mark as Played
April 21, 2024 38 mins

Zdravo, tokrat se končno lotimo uvoda v 6. knjigo, obdelamo pa tudi predgovor. Juhuuu.

V predigri se sprašujemo za kaj pa so otroc', če ne za štihanje, nošenje drv, premoga, košenje trave, žive meje in ostalih stvari, ki so jih počele prejšnje generacije otrok. Študiramo, če bi kakšno epizodo posvetili vrtičkarskim nasvetom, ker Aljo pove, da obstajajo tudi ruske vile, ampak ker vse, kar je rusko, v teh časih nekako ni privlač...

Mark as Played
April 15, 2024 49 mins

Zdravo. Uvodna epizoda 6. sezone je dolga, ker jo je napisal drug avtor, Eoin Colfer. Eion se prebere Owen. Izgovorjava nam še ne uspeva, je pa boljša kot izgovorjava imena Zaphod. Zaphod dvoglavi se sliši bolje kot Zejfod dvoglavi, pa pika.

Pred epizodo obdelamo mobilnost, baterije, sončni mrk, Habsburžane, neustavljivi napredek, damo politikom idejo, ki je večja od NEK 2 (učinkovit javni prevoz) in ugotovimo, da v Pidžijevo vas ...

Mark as Played
April 8, 2024 127 mins

Zdravo. Še vedno smo v prejšni epizodi. Tokrat zadnjič, naslednji teden začnemo s 6. sezono. Je pa zanimivo dejstvo, da smo na idejo, da bi enkrat naredili "special" epizode, v katerih bi nanizali vse dele rubrike V prejšnji epizodi, prišli točno v tretji sezoni, ko smo se trudili, da ne bi prav dodobra obdelali tretje knjie: O življenju, vesolju in sploh vsem.

Hvala ker ste zdržali z nami tele mini štoparske počitnice (...

Mark as Played
April 1, 2024 89 mins

Zdravo. Ker nas je zdelal EMŠO, oz. ker je še vedno isti, kot pred mnogimi desetletji, ko smo ga, skupaj z davčno številko, dobili, imamo tudi tokrat za vas epizodo, v kateri zavrtimo stare kolute, tokrat iz 2. sezone, ki ste jo lahko poslušali v letu 2021, v njej pa obdelamo drugo knjigo iz trilogije (v 5. delih): Restavracijo ob koncu Vesolja.

Zi je v toplicah, Aljo je zbolel, Peli pa čaka recenzije na Apple podcast in vsi skupa...

Mark as Played
March 25, 2024 73 mins

Zdravo. Ta teden smo še vedno pod vtisom gostovanja prof. dr. Alojza Kodreta v prejšnji epizodi, zato smo se za to epizodo odločili, da zavrtimo kolute v čase prve sezone in se tako spomnimo, kaj smo počeli v prvih 35. epizodah našega malega podkasta.

Ker se zaklepetamo v predigri in po outru je epizoda nekolikanj daljša. Spročite, če vam je to všeč ali ne in tudi, če vam je ta format retrospektivnih epizod všeč ali ne.

🙏 Hvala ...

Mark as Played

Zdravo. Ta teden imamo za vas prav posebno epizodo, v kateri se pogovarjamo s človekom, ki je kultno trilogijo v petih delih, ki jo tako radi prebiramo in se o njej pogovarjam že dvesto tednov, lastnoročno pripeljal v našo malo podalpsko državico.

Uganili ste, z nami je bil dr. Alojz Kodre, ki se je z nami pogovarjal o Štoparcu, fiziki in sploh vsem.

🙏 Hvala ker nas poslušate, podpirate in sledite.

📱 Povsod smo ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠...

Mark as Played
March 11, 2024 55 mins

Zdravo. V tokratni epizodi že v predigri ugotovimo, da um velikokrat nima prav, obdelamo absolventski izlet, dva tri, lovimo moment, iščemo mero in srednjo pot in zaključimo, da je komunikacija pomembna. Sploh, če te pokliče božji glas. Enotni smo, da nam je mnogoboštvo bolj všeč.

Preden pridemo do konca 25. poglavja spt obdelamo še strice iz ozadja, spomnimo se da bi Douglas Adams danes praznoval rojstni dan in ustanovimo stranko...

Mark as Played
March 4, 2024 42 mins

Zdravo. Ker se zlagoma približujemo slovesu od 5. knjige, smo prišli do epizode v kateri se poslovimo od Agradžaga. Mnogi ste ga poznali kot lonec petunij, bil je pa znan tudi kot muhe, ki jih je ubil Artur, zajec, ki ga je Artur pokončal na prazgodovinski Zemlji, krava, ki jo je pojedel v Restavraciji ob koncu Vesolja in še bi lahko naštevali.

Medtem ko se prikopljemo do dela zadnjega poglavja, kjer spremljamo slovo Stavra Muelle...

Mark as Played
February 26, 2024 40 mins

Zdravo. Če smo prejšnji teden govorili o tem, da je lažje s tujim otepačem opletat po koprivah, ta teden sklenemo, da človek kljub vsej modrosti in nasvetom včasih enostavno mora stopiti v koprive in se prepričati na lastni koži. Ugotovimo tudi, da je dom, kjer si miren sam s seboj.

Z nami pa je bila tokrat tudi živa publika (Cho in Uki), kljub temu pa nismo pozabili na 25. poglavje 5. knjige in obdelali izpad pubertetnice, sloven...

Mark as Played
February 19, 2024 47 mins

Zdravo. Končno smo pred zadnjim poglavjem in škripanje športnih copat iz sosednjega prostora nas ne moti. Preveč. Zato pa se spomnimo legend, kot so dr. Hana Suralova, Bojan Krajnc, Sammy Davis Jr. (in ne Miles Davis), Tomo iz Orta, Milan iz Palme in Marin Medak iz podjetja Della Spina, ki je tokratni ne-še-sponzor epizode.

Beseda teče tudi o rezultatih ankete (kaj bomo počeli v 6. epizod), politikih, ki pišejo horoskope, dnevni b...

Mark as Played
February 12, 2024 45 mins

Zdravo. Ta teden začnemo epizodo z užitkom in mirnostjo ob pitju piva, ki jo premorejo le redki. Spet pazimo, da ga ne damo na mizo in smo veseli, ker ga nihče ni potegnil ven. Nadaljujemo z odvistnostmi, predvsem od telefonov, aplikaciji, Aljo pa razloži, da je mobilni telefon kot žlica: če jo uporabljamo prepogosto je tudi žlica nevarna stvar.

Tudi o španščini, Pablu Escobarju, največji križarki na svetu, Deanu Martinu, podzemni...

Mark as Played
February 5, 2024 46 mins

Zdravo. Tokrat začnemo s serijo neprimernosti, pokomentiramo komentatorje in ugotovimo, da je komentiranje tekem naporen poklic. Pogovarjamo se tudi o filmih in sklenemo, da je treba verjet’. Ker je šnopc pa per ena pijača, pridemo tudi do 24. poglavja 5. knjige, a nas od dokončne obdelave zmotijo mozolji, knjige za samopomoč in … od Koprivnika žena.

🙏 Hvala ker nas poslušate, podpirate in sledite.

📱 Povsod smo ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠...

Mark as Played
January 29, 2024 48 mins

Zdravo. Dobrodošli v najbolj demokratičnem podkastu, kjer dajemo našo prihodnost v vaše roke. Ker se ne moremo kar tako v poglavje zakopat', se ustavimo pri nizkocenovcih, Hoferju in Lidlu, 25. maju, dnevu brisače in praznovanju na FRI-ju, Innsbrucku, Kardelju in idejah, pa tudi o Davidu Gogginsu in o ameriškem snu. 🇺🇸

Po pečinaobešalniku o penalih po pijansko, o ljubeznih, ki bolijo in avtorskih pravicah včeraj in danes. Tu...

Mark as Played
January 22, 2024 44 mins

Zdravo. V tokratni epizodi namesto pogovora o 24. poglavju 5. knjige obdelamo leto zmaja, Threads (anketo in podarimo knjigo), Stožice, vladni podkast, 42. vladni vladni računalnik, premaknjene golobe, čustveno stanje našega scenarista, 24 urni cikel novic, zalivsko vojno in težave s percepcijo relanosti.

Posvetimo se tudi peti knjigi kot taki in jo primerjamo s trilogijo v štirih delih. Kar smo nameravali narediti v eni od prihod...

Mark as Played
January 15, 2024 59 mins

Zdravo. Tokrat se je zgodilo to, česar smo se najbolj bali. Zgodilo se je tisto, za kar smo bili sveto prepričani, da se ne bo. Izgubili smo epizodo. Šla je v večna podkasterska lovišča. Prišlo je namreč do nesreče. Računalnik je imel pomembnejše opravke in tako je šla skoraj cela epizoda neznano kam.

Pri vsemogočnem Bobu, zakaj?

Ko smo jo posneli v drugo, je šlo, a je bilo zelo težko.

Kdo je bil najbolj razvran … boste slišali ...

Mark as Played
January 8, 2024 39 mins

Zdravo, v predigri ugotovimo, da smo v novem studiu št. 114 oz. po domače 42, skratka, da je vse pod kontrolo. Aljo pove šalo, pošalimo se o dinamiki zvoka, pozdravimo sosede LDGD, se pogovarjamo o cestah, Greti in po nekem čudnem naključju tudi o drugem delu 22. poglavja knjige Pretežno neškodljiva.

Še vedno smo bifeju Kraljeva dežela, kjer Ford najde luknjo v sistemu, nas zanima koliko stane Švica, ugotovimo da se Artur drži sta...

Mark as Played
January 1, 2024 37 mins

Zdravo. Tokrat vam želimo srečno novo leto in največ pangalatktičnih grlorezov v letu 2024 ali pa najmanj, odvisno na kateri strani alkoholne odvisnosti ste. Če še ni prepozno pa vam želimo srednjo pot pangalaktičnih grlorezov. V predigri tudi o ladjah, jahtah, kitarah, statistiki, mačku in mačku, nenavezanosti in še čem.

V prvem delu 22. poglavja 5. knjige končno prijahamo v kraljevo deželo, kjer se Artur in Ford okrepčata v gosti...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  The Nikki Glaser Podcast

  Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Start Here

  A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.