Opravičujemo se za vse nevšečnosti

Opravičujemo se za vse nevšečnosti

Podkast o življenju, vesolju in sploh vsem … v katerem po nekem čudnem naključju vsako epizodo obdelamo eno poglavje kultne trilogije v petih delih Štoparski vodnik po Galaksiji, ki jo je, ko smo bili (mi) še majhni, napisal Douglas Adams. Še veš kje imaš brisačo?

Episodes

July 22, 2024 43 mins

Zdravo. Tokrat vam svetujemo, da ne hodite trezni naokoli, posvetimo se brezalkoholni smeri, se sprašujemo, kdaj bo kakšnen spletni gigant imel v svoji ponudbi naročnino za atomsko bombo, se pogovarjamo o dolgovih držav in iščemo ekonomistke ali ekonomiste, ki bi nam ta fenomen razložili na nivoju triletnikov. 



Tudi o tem kako se ohladiti v vročih poletnih dneh. Začnemo s 3. poglavjem 6. knjige, se posvetimo močvirskemu albino čr...

Mark as Played

Zdravo. V eni izmed teh poletnih epizod začnemo z napovedjo nogometnih (pod)prvakov, ne moremo mimo odvisnosti, natančneje (tokrat) nikotina. Za poletno (in še kakšno) destinacijo pa tokrat omenimo Madeiro, baje so Nizozemski Antili tudi kraj, kamor si želimo mi in mladi naših let.

Še preden se skupaj z Aljotom zapeljemo po niški obvoznici dopustu naproti, omenimo sindrom praznega gnezda in zakaj je pisanje dnevnika dobra stvar. C...

Mark as Played
July 8, 2024 38 mins

Zdravo. Tokrat se spet spomnimo na citat, ki ga je pred štirimi knjigami izjavil Trin Tragula, izumitelj vrtinca totalne perspektive. Aljo prizna, da ima probleme s časom, spet debatiramo o dnevnih ritualih in ostalih stvareh, ki se jih človek ne spomni, ko piše ta opis.

Ekskluzivno razkrijemo kako se pripravljamo na snemanje epizod in se strinjamo, da je za vsakim uspehom čez noč veliko let discipline. Tudi o študentih management...

Mark as Played
July 1, 2024 39 mins

Zdravo. Dobrodošli v neepizodi, vsaj neepizodi o knjgi, zato pa je epizoda polna modrih nasvetov in plavih navodil za mirnejše življenje. Obdelamo digitalni post, višino šolnin za drage šole, probleme prvega sveta, spet se tuširamo z mrzlo vodo in imamo lastna mnenja, ki pa niso tako lastna, kot se nam zdaj zdi. Nadaljujemo o dejstvih kot so ta, da je vse stvar percepcije in da postaneš nesrečen takrat, ko začneš iskat srečo.

Naša...

Mark as Played
June 24, 2024 38 mins

Zdravo. Tokrat se v predigri potopimo v alkohol, natančneje v absint, obiščemo Rolling Stonese v Zagrebu in Beogradu, omenimo Carla Junga, anonimne alkoholike, razne modrosti zbrane v knjigah, naredimo nekaj planov za našo bodočo knjigo in ugotovimo, da trenutni družbeno politični sistem hoče, da vsi skupaj izgorimo. Čimprej.

Tudi o 2. poglavju 6. knjige teče beseda, a ne več kot 7 minut. Na srečo se več ali manj ves čas ubadamo s...

Mark as Played
June 17, 2024 35 mins

Zdravo. Tokrat začnemo s pravico do odklopa, nadaljujemo z enačbami za pivo in si zaželimo zelo sladkih briških lubenic. Ker kljub letnem času vemo, da Božička ni, vemo tudi, da ko nimaš kaj več zgubit, se življenje začne. Tudi o matrici, posmrtnem življenju, Evi, Adamu in njunim trem sinovom.

Ko pridemo do zarot ugotovimo, da Janez že dolg' ve.

🙏 Hvala ker nas poslušate, podpirate in sledite.

📱 Povsod smo ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠...

Mark as Played
June 9, 2024 34 mins

Zdravo. Tokrat se končno prebijemo do konca 1. poglavja 6. knjige in si upravičeno zaželimo voziček s pijačo ob koncu le-njega. Toda preden pridemo do tja, se poigravamo z idejo, da bi kot novo plačilno sredstvo uvedli objeme in kako bi bilo, če bi vam šef na plačilni dan namesto plače namenil res topel objem.

Ker smo na smrt zjebani, preidemo na uradne rezultate včerajšnjih volitev in kljub temu, da se res trudimo, da ne bi, nam ...

Mark as Played
June 3, 2024 41 mins

Zdravo. Spet smo z vami v 1. poglavju 6. knjige, vendar se, preden se posvetimo knjigi, posvetimo eminentnim članom naše družbe, Peli pove idejo za scenarij za film z naslovom “Številka 7”, ki bo posnet po resničnih dogodkih, mi pa zapalavamo k veri, preverjanju, svobodi, in dejstvu, da je razmišljat težko, zato je lažje verjet’.

Kar nam verjemite, ker mi vemo, da imamo vsaj tri planete premalo resursov in tokrat je tudi Peli ugoto...

Mark as Played
May 27, 2024 39 mins

Zdravo. Tokrat dobrodošli v poslovni podkast Opravičujemo se za vse nevšečnosti, kjer bomo s svojimi idejami oplemenitili vaše delo in vaš denar in vse kar morate storiti je, da nam v zameno za brilijantne in brezplačne ideje, ki jih boste slišali v tokratni epizodi, donirate poljubno visok znesek na hvalazavseribe.si, da bomo lahko odprli svoj inkubator idej.

Seveda pa začnemo epizodo pri Jezusu in pri grehih, od Božjega sina pa ...

Mark as Played
May 20, 2024 44 mins

Hozana na višavah. Blagoslovljen, je tisti, ki prihaja v imenu zastonj piva, in tudi vsi mi, ki čakamo na novico, kje in kako bomo letos praznovali Dan brisače. Peli je ta teden še bolj zj***n, kot prejšnji teden. Že prav Spretan zj***n. Razložimo žalostno vest o Baru 42, ki je zaprl svoja vrata.

V rubriki Brezplačni nasveti in zastonj ideje se spomnimo vseh idej, ki so že šle mimo nas, slišimo pa zgodbo o Treh pismih, ki so kroji...

Mark as Played
May 13, 2024 46 mins

Zdravo. Poslovite se od zmajevega zadaha, luknjastega spomina, moralnega in navadnega mačka, metod, ki ste upali, da bodo delovale, in ste bili vsakič razočarani, ker niso. Ne trepetajte že en dan prej, kaj bo dan potem, kajti tokrat najdemo revolucionarno zdravilo za mačka, ki zares deluje. Res, obljubimo.

Ker se ta teden že kar vleče in ker je četrtek še daleč, kaj šele #pintfriday. Vmes se posvetimo socialnim stanovanjem v elit...

Mark as Played
May 6, 2024 40 mins

Zdravo. Tokrat začnemo z zgodbami o šnopcu, letečih flašah, življenjskem stilu, delu, učinkovitosti in se sprašujemo, kakšen smoter ima življenje do 120. leta, če je vse, kar počneš v teh stodvajsetih letih, da treniraš in paziš, da bi živel dlje. Kakšen smisel in namen ima vse skupaj. Ne vemo vsega, vemo pa nekaj stvari o starem džanksu.

Aljo se spomni na znano Zijevo reklo, ki pravi: "Razmišljat ni v redu" in zato ne r...

Mark as Played
April 29, 2024 38 mins

Zdravo. Tokrat se zares lotimo uvoda 6. knjige, ki je pravzaprav zelo zgoščena rubrika "V prejšnji epizodi" oz. v prejšnjih petih knjigah. Zabavno branje, ki obeta zabaven zaključek trilogije v šestih delih.

V samem štartu začutimo sevanje 5G, ki zmoti snemanje in se sprašujemo, zakaj vsi cepljeni še nismo umrli, čeprav so nas tako močno strašili in postrežemo z odgovorom, čeprav najbrž ne bo zadovoljil prav vseh. Ker so...

Mark as Played
April 21, 2024 38 mins

Zdravo, tokrat se končno lotimo uvoda v 6. knjigo, obdelamo pa tudi predgovor. Juhuuu.

V predigri se sprašujemo za kaj pa so otroc', če ne za štihanje, nošenje drv, premoga, košenje trave, žive meje in ostalih stvari, ki so jih počele prejšnje generacije otrok. Študiramo, če bi kakšno epizodo posvetili vrtičkarskim nasvetom, ker Aljo pove, da obstajajo tudi ruske vile, ampak ker vse, kar je rusko, v teh časih nekako ni privlač...

Mark as Played
April 15, 2024 49 mins

Zdravo. Uvodna epizoda 6. sezone je dolga, ker jo je napisal drug avtor, Eoin Colfer. Eion se prebere Owen. Izgovorjava nam še ne uspeva, je pa boljša kot izgovorjava imena Zaphod. Zaphod dvoglavi se sliši bolje kot Zejfod dvoglavi, pa pika.

Pred epizodo obdelamo mobilnost, baterije, sončni mrk, Habsburžane, neustavljivi napredek, damo politikom idejo, ki je večja od NEK 2 (učinkovit javni prevoz) in ugotovimo, da v Pidžijevo vas ...

Mark as Played
April 8, 2024 127 mins

Zdravo. Še vedno smo v prejšni epizodi. Tokrat zadnjič, naslednji teden začnemo s 6. sezono. Je pa zanimivo dejstvo, da smo na idejo, da bi enkrat naredili "special" epizode, v katerih bi nanizali vse dele rubrike V prejšnji epizodi, prišli točno v tretji sezoni, ko smo se trudili, da ne bi prav dodobra obdelali tretje knjie: O življenju, vesolju in sploh vsem.

Hvala ker ste zdržali z nami tele mini štoparske počitnice (...

Mark as Played
April 1, 2024 89 mins

Zdravo. Ker nas je zdelal EMŠO, oz. ker je še vedno isti, kot pred mnogimi desetletji, ko smo ga, skupaj z davčno številko, dobili, imamo tudi tokrat za vas epizodo, v kateri zavrtimo stare kolute, tokrat iz 2. sezone, ki ste jo lahko poslušali v letu 2021, v njej pa obdelamo drugo knjigo iz trilogije (v 5. delih): Restavracijo ob koncu Vesolja.

Zi je v toplicah, Aljo je zbolel, Peli pa čaka recenzije na Apple podcast in vsi skupa...

Mark as Played
March 25, 2024 73 mins

Zdravo. Ta teden smo še vedno pod vtisom gostovanja prof. dr. Alojza Kodreta v prejšnji epizodi, zato smo se za to epizodo odločili, da zavrtimo kolute v čase prve sezone in se tako spomnimo, kaj smo počeli v prvih 35. epizodah našega malega podkasta.

Ker se zaklepetamo v predigri in po outru je epizoda nekolikanj daljša. Spročite, če vam je to všeč ali ne in tudi, če vam je ta format retrospektivnih epizod všeč ali ne.

🙏 Hvala ...

Mark as Played

Zdravo. Ta teden imamo za vas prav posebno epizodo, v kateri se pogovarjamo s človekom, ki je kultno trilogijo v petih delih, ki jo tako radi prebiramo in se o njej pogovarjam že dvesto tednov, lastnoročno pripeljal v našo malo podalpsko državico.

Uganili ste, z nami je bil dr. Alojz Kodre, ki se je z nami pogovarjal o Štoparcu, fiziki in sploh vsem.

🙏 Hvala ker nas poslušate, podpirate in sledite.

📱 Povsod smo ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠...

Mark as Played
March 11, 2024 55 mins

Zdravo. V tokratni epizodi že v predigri ugotovimo, da um velikokrat nima prav, obdelamo absolventski izlet, dva tri, lovimo moment, iščemo mero in srednjo pot in zaključimo, da je komunikacija pomembna. Sploh, če te pokliče božji glas. Enotni smo, da nam je mnogoboštvo bolj všeč.

Preden pridemo do konca 25. poglavja spt obdelamo še strice iz ozadja, spomnimo se da bi Douglas Adams danes praznoval rojstni dan in ustanovimo stranko...

Mark as Played

Popular Podcasts

    The Podium: An NBC Olympic and Paralympic podcast. Join us for insider coverage during the intense competition at the 2024 Paris Olympic and Paralympic Games. In the run-up to the Opening Ceremony, we’ll bring you deep into the stories and events that have you know and those you'll be hard-pressed to forget.

    2. In The Village

    In The Village will take you into the most exclusive areas of the 2024 Paris Olympic Games to explore the daily life of athletes, complete with all the funny, mundane and unexpected things you learn off the field of play. Join Elizabeth Beisel as she sits down with Olympians each day in Paris.

    3. iHeartOlympics: The Latest

    Listen to the latest news from the 2024 Olympics.

    4. Paris Summer Games

    The 2024 Summer Olympics in Paris are here and have everyone talking. iHeartPodcasts is buzzing with content in honor of the 33rd Olympic Games and you can follow Paris Summer Games to stay up to date on all things Olympics. We’re bringing you episodes from a variety of iHeartPodcast shows to help you keep up with the action. Follow Paris Summer Games so you don’t miss any coverage of the 2024 Olympic Games, and if you like what you hear, be sure to follow each Podcast in the feed for more great content from iHeartPodcasts.

    5. Dateline NBC

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.