OSA På Linja

OSA På Linja

Podcast av Oslo Sporveiers Arbeiderforening (avd 029 Fagforbundet). Vi ønsker å inspirere, lære og underholde. Her dekker vi mange interesseområder både i- og utenfor Sporveien. Ved å invitere inn forskjellige, kreative, interessante mennesker scorer vi på dette punktet.Redaktør: Gabriel-Carlos M.Matos

Episodes

June 23, 2022 37 min

Einar Fygle og Sores Yuzer tar et dypdykk i Fornebubanen sammen med Grete Tvedt. Grete er ansatt i Sporveien, men er nå leid ut til Fornebubanen som prosjektsjef. 

22 Juni ble det vedtatt i bystyret i Oslo at Fornebubanen skal bygges. Under podkastens innspilling var ikke det vedtatt utbygging. Fonebubanen har måtte tåle en del mediastøy pga. overskridelser mot prosjektert budsjett. 

Share
Mark as Played

OSA på linja tar en prat med varaordfører i Oslo og andrekandidat på APs Osloliste Kamzy Gunaratnam.
På en fullt oppgradert Holtetbase forteller hun om den blå regjeringa kutt i velferden, arbeidslinja, om oljepolitikk og antirasisme. Kamzy forteller også om boka si - Din kamp er min kamp (https://www.ark.no/boker/Kamzy-Gunaratnam-Din-kamp-er-min-kamp-9788203267741).

Share
Mark as Played

OSA fikk besøk av Oslo SVs 1. kandidat til stortingsvalget. Vi besøkte førere på T-banen og de av administrasjonen som var fysisk på jobb.  Kari Kaski er helt enig i at kollektivtrafikk drives best i kommunal regi. Også buss. 
I tillegg er vi innom den tragiske flykningedebatten som har oppstått etter FrPs og Blå regjerings herjing med solidaritet.

OSA heier på Kaski som samferdselminister hvis valget går vår vei. 

Stem RødGrønt.

Share
Mark as Played

Første episode av OSA på linjas politiske serie før stortingsvalget 13. september. Vi inviterte Rødts eneste stortingsrepresentant og leder Bjørnar Moxnes til Ryen base for en omvisning og podcastopptak. Rødt er klar på at kollektivtrafikken skal drives i egenregi når den er skatte- og avgiftsfinansiert (en del av velferden i Norge).
Rødt mener oppsplittinga blå regjering har gjort med jernbanen  må reverseres.

Følg med på nye episod...

Share
Mark as Played
June 27, 2021 57 min

Sores Yuzer tar en sommerprat med tidligere leder av Oslo Sporveiers Arbeiderforening Rune Aasen og Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø. Bli kjent med historien fram til i dag og hør hvordan Sporveien er blitt som det det er. God sommer!

Share
Mark as Played

I intervju med Ola Floberg, OSA leder
"Wegard Harsvik er leder for samfunnskontakt og strategi i LO. Samtidig har han både vært statssekretær, politisk rådgiver og møtt som vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet.

Nå har han fått sitt fjerde bokprosjekt ferdig fra trykkeriet, hos forlaget Res Publica. I «Arven etter Erna» forsøker han – fra sitt ståsted – å beskrive hvordan Norge er blitt forandret etter nesten åtte år...

Share
Mark as Played

I koronapandemien er det ikke mulig for klubbene i OSA å arrangere forkost på arbeidernes kampdag. Vi mimrer heller ved å høre NRK P1s Nitimen med direktesending fra kantina på Grefsen. Intervju med Sveinar Bonesx og Ola Floberg.

Share
Mark as Played

I koronapandemien er det ikke mulig for klubbene i OSA å arrangere forkost på arbeidernes kampdag. Vi mimrer heller ved å høre NRK P1s Nitimen med direktesending fra kantina på Grefsen. Intervju med Liss Janne Moe og Osman

Share
Mark as Played

OSA mellomoppgjør 2021 - en uttalelse på FaceBLive

- Et generelt tillegg på 14.300,-

- Følgende grupper får 2 lønnstrinn:

 • Montasjeleder 
 • Rangere 
 • Stillverksbetjent
 • Stedfortreder stillverk
 • Førsteinstruktører 
 • Trafikkleder
 • Bemanningsleder
 • Fagleder Trikk
 • Fagleder T-bane

 • https://osa-sporveien.no/nytt/aktuelt/mellomoppgjoret-i-mal

  Share
  Mark as Played

  I denne episoden har jeg med meg OSA sin leder og nestleder, Ola Floberg og Sores Yuzer, de setter seg ned med meg og snakker om Ruter AS sitt nye forslag om rutekutt, viktigheten av å være organisert, filosofien om det private vs det offentlige. Midt i episoden får vi en ekstra gjest, Linda Amundsen, som dropper innom og forteller litt om 1.Mai-paroler.

  Samtalen starter i en rolig osapålinja-ånd, men tar seg godt opp mot slutten.

  h...

  Share
  Mark as Played

  Dette er en fortsettelse på forrige episode fra Oslo bystyremøte 24.03.21. 

  Det er knyttet stor usikkerhet til videre utvikling i trafikkvolum og billettinntekter i kollektivtrafikken. Foreløpige regnskapstall for januar 2021 viser et inntektstap på ca.
  250 mill. mot budsjett, hvorav Oslos andel er ca. 134 mill. For første halvår 2021 har Ruter estimert et inntektstap i størrelsesorden 800 mill. for kollektivtrafikken i Oslo avhengig...

  Share
  Mark as Played

  Dette er fra et video-opptak fra Oslo Byråd. Møtet fant sted den 24.03.2021. I den første del av den "muntlige spørretimen" ble problematikken bak Ruters trussel om kutt i rutetilbudet diskutert og besvart av Mdg´s Lan Marie Berg. Spørsmål om Ruter AS´s egne driftskostnader ble stilt spørsmål ved, men dårlig besvart av Lan M. Berg. Det kom tydelig frem at det er en majoritet  som mener Ruters "hemmelige" brev som pe...

  Share
  Mark as Played
  March 2, 2021 9 min

  Samferdsels- og miljøutvalget avholder seminar om samferdselstiltak og utvikling av Grønland tirsdag 2. mars 2021.

  Ola Floberg legger frem OSA's syn på "Trikk over Grønland". Denne episoden er kun et klipp av seminaret som varte mye lengre enn dette. For å høre/se hele seminaret gå inn på: https://oslo.kommunetv.no/live/479?fbclid=IwAR0tr5Mp-0KTSQGp1LWnWPxD6CuM_eLMci-7sRNmVISF2bT2w28KpUjKpvk

  Share
  Mark as Played

  2020 Har vært et år hvor mye har skjedd. Med ledelsen i OSA og ledelsen i Sporveien 

  Share
  Mark as Played

  Konserndirektør T-banen Anders Rygh og Einar Fygle snakker om framtiden til T-banen i Oslo og hvordan vi håndterer situasjonen i dag når det kommer til Covid-19. 

  Share
  Mark as Played

  Nina Mordt Kolstad (HR sjef Konsernstabene) og Erik Norman-Larsen (HVO-Tbane) er innom oss i denne supre episoden der Einar og Gabriel får lære om alt som foregår rundt arbeidet med en ´organisasjonsmåling´. Sporveien har tatt med en ny kategori i årets måling, noe som er svært sensitivt for veldig mange og spesielt for de berørte, nemlig "mobbing/trakassering, diskriminering".

  Her er noen av spørsmålene vi stilte dem innle...

  Share
  Mark as Played

  OSA sitt Studieutvalg inviterte Ingunn Gjerstad på besøk til Grefsen stasjon der hun fikk en omvisning i trikkehallen hvor hun også fikk tatt en titt på den nye Trikken SL18. Deretter satt OSA sporvognsklubben og nestleder i OSA seg ned sammen med henne hvor hun fikk en innføring i hvordan prosessene rundt bl.a. trikkeanskaffelsen foregikk og de tillitsvalgtes rolle i det.
  Hun satt seg deretter ned med Tore  Elton (klubbleder trikke...

  Share
  Mark as Played

  Gabriel setter seg ned med plasstillitsvalgt på Grefsen og klubbleder i sporvognsklubben, Tore Andreas Elton og Thomas Stave.

  Vi diskuterer:

 • Den tillitsvalgtes rolle
 • Kommunikasjonsproblemer og utfordringer med Facebook som plattform
 • Hvem er  beslutningstakerne, OSA eller bedriften?
 • Kjøreplaner og utfordringer som kommer med utformingen av disse
 • Hvordan håndtere frustrerte førere
 • Årsmøte for trikken 2020, når blir dette og hvordan det prak...
 • Share
  Mark as Played
  October 9, 2020 38 min

  Sosialistisk Ungdoms leder Synnøve Kronen Snyen snakker om SV, valget 2021, EU, EØS, streik og ungdoms politikk.
  Share
  Mark as Played
  October 2, 2020 48 min

  min_drittleilighet på Instagram handler om hvor dårlig det står til på leiemarkedet i Norge. Reduser husleia er tema i denne episoden. Elin Espmark Wibe og Sigrid Elise Høeg snakker med Einar Fygle om husleie streik, organisering av leiemarkedet og aktivisme.


  Share
  Mark as Played

  Popular Podcasts

   Will Ferrell reprises his role as Ron Burgundy in the world-famous Ron Burgundy Podcast! Each episode has a different theme in which Ron engages in conversation with another notable person on the topic at hand. In true Ron Burgundy fashion, these conversations have a tendency to go off the rails, and we find out things about people we never knew we wanted to know. Join America’s favorite Anchorman, continuing to delight audiences with the comical musings of Ron Burgundy – and leave them wanting more!

   Dateline NBC

   Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

   Stuff You Should Know

   If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

   Crime Junkie

   If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

   The Bobby Bones Show

   Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

  Advertise With Us

  For You

   Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

   Connect

   © 2022 iHeartMedia, Inc.