Psikoloji Söyleşileri

Psikoloji Söyleşileri

Can Gezgör ve Levent Kurt, Psikoloji Söyleşileri’nde psikolojinin çalışma alanlarına dair temel soruları ve güncel gelişmeleri, bu alandaki uzman isimlerle keyifli bir sohbet içerisinde ele alıyorlar. Keyifli dinlemeler.

Episodes

April 25, 2021 41 mins

Psikoloji Söyleşileri'nin yeni bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt sınav kaygısını tartışıyorlar. Değişen sınav sistemlerinin,  ebeveyn/aile/arkadaş/okul baskısının, akademik kabiliyetin, hazırlanan haftalık ders programlarının, belirsizliklerin ve akademik öz yeterlilik kavramının sınav kaygısına etkisinin konuşulduğu bu bölümde kaygının engelleyici etkisinin bir kolaylaştırıcıya dönüşümü için öneriler de bulunuyor. Keyifli d...

Mark as Played

Microcast nedir? Kısaca açıklayalım. Podcast kayıtçıları arasında halen bir ortak görüş olmamasına rağmen kabaca 5-6 dakikayı geçmeyen podcast kayıtlarına microcast deniyor. Psikoloji Söyleşileri’nin microcast bölümlerinde sizden gelen sorular-konular ve podcast bölümlerimizde konuklarımızın değindiği ve biraz daha üstünde durmak istediğimiz başlıklar hakkında konuşacağız. 

Bu microcast bölümünün konusu "kontrol edilm...

Mark as Played
February 18, 2021 33 mins

Can Gezgör ve Levent Kurt, gazeteci Alpaslan Akkuş'u konuk ettikleri bu bölümde taraftarlık kavramını spor, aile ve ev başlıkları altında tartışıyorlar. 
Yenilenen stadyumlar taraftarlara hala "ev"lerinde hissetiriyor mu? Taraftarlık aileden geçen bir kavram mı? Taraftarın müşteriliğe ya da borsadaki yatırımcı rolüne geçişinin, taraftar psikolojisi üzerindeki etkileri neler? Taraftarın rakip takımdan transfer edi...

Mark as Played
February 11, 2021 25 mins

Psikoloji Söyleşileri'nin yeni bölümünün konuğu Uzman Psikolog Görkem Aypar. Can Gezgör ve Levent Kurt'un Lacancı Psikanaliz'e dair sorularını yanıtlayan Görkem Aypar, Lacancı Forum Türkiye Psikanaliz Derneği hakkında bilgiler de veriyor. Keyifli dinlemeler!

Mark as Played
February 7, 2021 46 mins

Psikoloji Söyleşileri'nin yeni bölümünde Akademisyen/Klinik Psikolog Anıl Özge Üstünel ile birlikte flört şiddeti ve güvenli ilişki konularını ele aldık. 
Sosyal medya uygulamalarının flört şiddetine etkisi ve flört şiddetini önleyici çalışmalar hakkında sorularımızı yanıtlayan Anıl Özge Üstünel'in konuyla ilgilenenler için kaynak ve etkinlik önerilerinde bulunduğu bu bölümü kaçırmayın!

Mark as Played
November 29, 2020 54 mins

Psikoloji Söyleşileri’nin yeni bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt’un konuğu Klinik ve Gelişim Psikoloğu ve Mindfulness Eğitmeni Gizem Çeviker Coşkun. Mindfulness nedir? Ne değildir? Psikolojinin alt dallarıyla nasıl çalışır? sorularını cevaplayan Gizem Çeviker Coşkun klinik tecrübesini de dinleyicilere aktarıyor. Mindfulness eğitimleri ve içerikleri hakkında detayların konuşulduğu bu yeni bölümde Bilinçli Farkındalık (Mindfulness)...

Mark as Played
October 31, 2020 26 mins

Depremi çocuklara nasıl anlatabiliriz? Depremden sonra çocuklarla nasıl konuşabiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz? Can Gezgör ve Levent Kurt bu soruların cevaplarını, gelişim psikolojisi, klinik psikoloji ve travma ve afet alanlarında yapılan çalışmaların ışığında arıyorlar. 

Mark as Played

Psikoloji Söyleşileri’nde “Online” Eğitim dosyasının yeni konusu Yönetici Perspektifi. Can Gezgör ve Levent Kurt, COVID-19 salgını süresince eğitim sektörünün edindiği tecrübeleri ve online eğitimin Türkiye’deki geleceğini, konukları Elvan Tongal ile birlikte yorumluyor. Yönetici ve eğitmen gözüyle soruları yanıtlayan Elvan Tongal, kriz döneminde iletişimin önemine ve karar mekanizmalarının nasıl işlediğine dikkat çekiyor. Keyifli ...

Mark as Played

Can Gezgör ve Levent Kurt, online eğitim ve öğretim arasındaki farkı konuşurken bir yandan da yeni normalin yarattığı fırsatları ve fırsat eşitsizliklerini değerlendiriyorlar. 

Mark as Played

Psikoloji Söyleşileri'nin 2. Sezonunun 2. Bölümünde "Online" Eğitim dosyası açılıyor. Dosyanın ilk başlığı Siber Zorbalık. Zorbalık nedir? Siber zorbalığın zorbalıktan farkı nedir? "Yeni Normal" eğitimde siber zorbalık nasıl önlenebilir? Okulların zorbalık konusundaki politikaları gözden geçirilmeli mi? Can Gezgör ve Levent Kurt güncel araştırmalar ve örnekler eşliğinde bu sorulara yanıt arıyorlar.

Mark as Played
September 25, 2020 24 mins

Psikoloji Söyleşileri'nin 2. sezonunun ilk konuğu Psikolog Duygu Karakaya Özkan. Can Gezgör ve Levent Kurt'un oyun terapisi hakkındaki sorularını yanıtlayan Özkan aynı zamanda oyun terapisinin çeşitleri ve sertifikasyon süreçleri hakkında bilgiler veriyor ve COVID-19 salgınının etkilediği aile dinamikleri hakkında da deneyimlerini paylaşıyor.

Mark as Played

Psikoloji Söyleşileri'nin bu bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt'un konuğu Çift ve Aile Terapisti Elvan Yüksel. Çift ve aile terapilerinin pratik ve dinamiklerinin konuşulduğu bu bölümde, internetin hayatımızda edindiği önemli yer sonrasında ve COVID-19 pandemisinde çift ve aile dinamiklerinin nasıl etkilendiğini Elvan Yüksel'in deneyimleri ile dinleme fırsatı da bulacaksınız. 

Mark as Played

Psikoloji Söyleşileri'nin bu bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt, online terapi metodlarını ve online terapilerin çocuk ve ergen görüşmelerindeki etkilerini Psikolojik Danışman Dilek Kaplan ile birlikte tartışıyorlar. COVID-19 salgını döneminde neredeyse zorunlu hale gelen online terapileri, terapinin çerçevesindeki değişimleri ve terapistlerin görüşlerini merak ediyorsanız bu bölüm tam size göre!

Mark as Played

Can Gezgör ve Levent Kurt, Uzman Psikolog Merve Otçeken’i konuk ettikleri bu bölümde terapinin hedeflerini ve terapinin çok boyutlu ve katmanlı içeriğini tartışıyorlar. Kişinin kendini bulma yolculuğunu, "yapma ve olma” hali arasındaki sıkışmışlığı ve şefkat kavramlarını klinik psikoloji ve terapi üzerinden inceliyorlar.

Mark as Played
March 5, 2020 21 mins

Psikoloji Söyleşileri’nin bu bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt psikolojinin temel ekollerinden psikanalizin yaklaşımını psikanalist Sezai Halifeoğlu ile konuşuyorlar.  Bilinçdışı kavramını ve psikanalizin tedavi çerçevesini, psikanalizin "neden" sorusuyla ilişkisi üzerinden bir giriş söyleşisiyle düşünmeye hazırsanız bu program tam size göre.

Mark as Played
March 5, 2020 28 mins

Can Gezgör ve Levent Kurt, birlikte hazırlayıp sundukları Psikoloji Söyleşileri’nde Spor Psikoloğu Arda Coşkun ile spor psikolojisini konuşuyorlar. Spor psikolojisinin yarattığı açılımlardan hem sporcuların bireysel performanslarının hem de kulüp takımlarının nasıl yararlandıklarını keyifli bir sohbet eşliğinde değerlendiriyorlar.  

Mark as Played
March 5, 2020 25 mins

Psikoloji Söyleşileri’nin bu bölümünde Can Gezgör ve Levent Kurt, psikolojinin güncel gündemlerinden biri olan üçüncü dalga bilişsel davranışçı terapilerinden metakognitif terapiyi gündeme taşıyorlar. Ali Engin Uygur’un misafir olduğu bu bölümde işlevsel olmayan düşüncelere metakognitif terapinin etkisiyle ilgili değerli bilgilerle tanışacaksınız. 

Mark as Played
March 5, 2020 24 mins

Can Gezgör ve Levent Kurt, aile ve okul gibi toplumun iki temel kurumunun psikolojiyle kesişim yollarının izini Yegan Özcan ile birlikte sürüyorlar. Ayrıca, okullarda psikolojik danışmanlık hizmetlerinin sistemik bir yaklaşımla nasıl mümkün olabileceğini değerlendiriyorlar. 

Mark as Played

Can Gezgör ve Levent Kurt bu bölümde motivasyonel görüşmenin kullanım alanları ve değişim yaratma gücünü Prof. Kültegin Ögel ile birlikte değerlendiriyorlar. Programda Türkiye’de psikoterapinin bugünü ve geleceği ile ilgili küçük ipuçlarını da dinleyebileceksiniz. 

Mark as Played
March 3, 2020 3 mins

Can Gezgör ve Levent Kurt, birlikte hazırlayıp sundukları Psikoloji Söyleşileri podcast serisinin ilk bölümünde programın içeriği hakkında bilgiler paylaşıyorlar. Gezgör ve Kurt, Psikoloji Söyleşileri’nde psikolojinin çalışma alanlarına dair temel soruları ve güncel gelişmeleri, bu alandaki uzman isimlerle keyifli bir sohbet içerisinde ele alıyorlar. Keyifli dinlemeler!

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.