Studio Magic

Studio Magic

De Nederlandstalige podcast over alle aspecten van het fantasy-kaartspel Magic: The Gathering. (Podcast in Dutch about all aspects of the fantasy card game Magic: The Gathering.)

Episodes

November 7, 2020 87 mins

Op de plane Zendikar kunnen avonturiers hun hart ophalen. Het is een spannende wereld vol schatten, maar ook vol gevaren. Die gevaren zijn dit keer niet de Eldrazi, zoals ten tijde van Zendikar en Battle for Zendikar, maar liggen op de loer in de vorm van roofdieren en monsters, én van het terrein zelf. Landjes spelen dan ook een centrale rol in de gameplay die deze nieuwe Magic: The Gathering-uitbreiding met zich meebrengt.

Mark as Played

Core Sets hebben geen beste naam, en dat terwijl de laatste paar edities toch steeds bij veel spelers in goede aarde vielen. Is het dan nog wel terecht om het 'verrassend' te noemen als zo'n basisset goed uitpakt? En hoe past Core Set 2021, ook wel M21 genoemd, in deze recente trend?

Behalve deze kwestie bespreken Jeroen, Kasper en Ido vooral weer een heleboel kaarten (enkele tientallen passeren de revue) en...

Mark as Played

Ikoria: Lair of Behemoths biedt nieuwe manieren om je eigen monsters samen te stellen. Zo kun je bijna eindeloos beesten mixen en matchen dankzij de nieuwe mutate mechanic. Ook kun je ze permanent upgraden met de eveneens nieuwe keyword counters.

Daarnaast introduceert de set met de companion-regel zelfs nog een derde nieuwe mechanic. Door een creature als companion toe te voegen aan je sideboard leg je jezelf de nodige re...

Mark as Played

Het heeft even geduurd maar Jeroen en Dave zijn terug! Ze praten bij over wat hen sinds de vorige aflevering heeft beziggehouden en waarom deze nieuwe een tijdje op zich heeft laten wachten. Spoiler alert: dat kwam door méér dan alleen anticoronamaatregelen!

Verder bespreken de twee hoe het beviel om Magic te spelen in tijden van social distancing (of beter: physical distancing) met behulp van webcams en/of apps. Ook nemen...

Mark as Played

Un-kaarten zijn terug! Na Unglued (1998), Unhinged (2004) en Unstable (2017) is Unsanctioned Wizards of the Coasts vierde product met kaarten die zó knotsgek zijn dat je ze nooit in een toernooi-legale set zult aantreffen. Ze zijn te herkennen aan de zilverkleurige (in plaats van zwarte) rand en worden daarom ook wel silver-bordered kaarten genoemd.

Jeroen, Dave en Kasper gaan er vlak na de release (28 februari 2020) eens ...

Mark as Played

Jeroen, Arjan en Dave zijn ontsnapt aan hun dagelijkse beslommeringen om een podcast op te nemen, en dit keer bespreken ze Theros Beyond Death! Zoals de naam al suggereert neemt Wizards of the Coast je in deze nieuwe Magicset mee terug naar de populaire, op mythologie geïnspireerde (onder)wereld van Theros.

Het verhaal draait dit keer voor een groot deel om Elspeth, de planeswalker die in het eerste Theros block nog in het...

Mark as Played

Oko, Thief of Crowns heeft in 2019 zijn stempel flink op diverse Magicformats gedrukt. Daardoor zou je bijna vergeten dat dit ook het jaar was van kaarten als Hogaak, Urza en Field of the Dead, en dat er daarnaast nog veel meer gebeurde in de wereld van het populaire ruilkaartenspel. Jeroen, Arjan en Dave nemen het afgelopen Magicjaar nog even met je door.

In hun terugblik gaan ze in vogelvlucht door alle sets die in 2019 ...

Mark as Played

De CubeVitational is het 'belangrijkste onbelangrijke Magictoernooi van Nederland' met 'een sterker deelnemersveld dan een dag-2 op een gemiddelde Grand Prix', aldus mensen die het kunnen weten*. De tiende editie vond plaats op zaterdag 16 november 2019 en Studio Magic was erbij - niet alleen om verslag te doen, maar ook om een aantal van de beste drafters van Nederland** hun drafttips en -strategieën te ontfuts...

Mark as Played
November 3, 2019 81 mins

Pioneer is een gloednieuw Magicformat. In tegenstelling tot recente andere formats kan dit wél rekenen op een warm onthaal van de community. Waarom is dat eigenlijk? Wat zijn de regels? En wat heeft Pioneer dat bijvoorbeeld Frontier en Historic niet hebben? Arjan, Jeroen en Dave bespreken deze en andere vragen over de nieuwe, niet-roterende kid on the block.

Over blocks gesproken: per Pioneer-legal block neemt het drietal ...

Mark as Played
October 17, 2019 112 mins

Breng de Efteling aan de kook in een grote zwarte ketel. Voeg er al roerend aan toe: een flinke scheut Shrek, een paar veren van Moeder de Gans, twee gebroeders Grimm (gepureerd) en een zwaardpuntje koning Arthur. Breng op smaak met wat Angelsaksische folklore en voilá: je hebt de toverdrank Throne of Eldraine gebrouwen!

Zo ongeveer moeten de heksen en tovenaars in het hoofdkwartier van Wizards of the Coast de afgelopen ja...

Mark as Played
September 22, 2019 102 mins

Thomas Krone is de curator van één van de oudste Cubes van Nederland én organisator van het 'belangrijkste onbelangrijke Magictoernooi': de CubeVitational! Hij schuift aan bij Arjan en Jeroen in Studio Magic om te vertellen hoe zijn Cube begon als middel om regelmatig te Magiccen, maar in tien jaar tijd uitgroeide tot een jaarlijks evenement dat twaalf maanden in beslag neemt en waarvan maar liefst 32 deelnemers de eindro...

Mark as Played

Vier populaire keyword abilities staan centraal in evenzoveel gloednieuwe decks in Commander 2019 (C19): morph, madness, populate en flashback. Wat zijn de opwindendste nieuwe legendaries? Welke andere kersverse kaarten gaan het format een nieuwe impuls geven? En hoe tof zijn de decks in het algemeen? EDH-fanaat Ido Levy is te gast in Studio Magic om zich over deze en vele andere vragen te buigen.

Ido Levy (26) is een door...

Mark as Played

Core Set 2020, kortweg M20, is de negentiende Magic: The Gathering core set. Deze geeft de tribes uit Ixalan nog snel even wat nieuwe speeltjes voordat dat block over een paar maanden uit Standard roteert, en bevat volop hints over de (oude bekende?) plane waar de volgende Magicset zich zal afspelen.

Maar M20 is meer dan alleen piraten, vampieren, dinosaurussen en merfolk, of kaarten die goed zouden kunnen werken in een en...

Mark as Played

Modern Horizons is de meest complexe Magicset sinds Time Spiral block. Het is Wizards' innivationproduct van 2019 en bevat 255 kaarten. Deze zijn deels gloednieuw en deels (variaties op) oude bekende, maar allemaal zijn ze nieuw voor het Modern format: een unicum in de Magicgeschiedenis!

'MTGMH1' is ook meteen legal in Legacy, Vintage en Commander, maar slaat Standard volledig over. Daarin mogen deze kaarten...

Mark as Played

Creativiteit, competitie, community, veelzijdigheid, de art, het design, de verhalen: iedereen heeft zo zijn eigen redenen om Magic: The Gathering te spelen. Arjan, Dave en Jeroen vertellen ieder wat hen persoonlijk zo aanspreekt in het spel.

Ook praten ze over hoe ze ooit zijn begonnen, hoeveel ze spelen, in hoeverre ze competitieve of casual spelers zijn en hoe ze hun hobby in de toekomst zien.

Herkenbaar? Laat ...

Mark as Played

Gideon, Liliana, Jace, Chandra, Teferi, Ugin, Nicol Bolas en vele, vele anderen: maar liefst 37(!)* planeswalkers zitten in War of the Spark. Daarbij is deze nieuwste Magicset ook nog eens de culminatie van een verhaal waaraan Wizards of the Coast al jaren (en meerdere sets) bezig is.

Jeroen, Arjan en Dave bespreken de trailers en het verhaal van War of the Spark, en hoe verschillende kaarten daar in passen. Uiteraard lich...

Mark as Played

'There can be only one', het motto van de onsterfelijken in de film Highlander, is ook het basisprincipe van het gelijknamige Magicformat: elke kaart (met uitzondering van basic land) mag maar één keer in je deck zitten. De meest bekende en populaire variant van highlander Magic is Commander, dat fans van het eerste uur ook nog wel aanduiden als Elder Dragon Highlander (EDH).

Het casual multiplayerformat is ooit ...

Mark as Played

Met Magic: The Gathering Arena zet Wizards of the Coast vol in op e-sport - en met succes, naar het zich laat aanzien. In korte tijd is deze nieuwe manier om het kaartspel online te beleven razend populair geworden bij zowel casual spelers als professionals en bij zowel streamers als kijkers.

Kasper Zijl ('de gezelligste Magiccer van Amsterdam!') schuift aan bij Jeroen en Arjan om te praten over wat Arena precies...

Mark as Played

In Ravnica Allegiance, de opvolger van het immens populaire Guilds of Ravnica, staan wederom vijf guilds centraal. Kan 'RNA' zich meten met zijn geslaagde voorganger?

Jeroen, Arjan en Dave bespreken wederom de vijf guilds waar de set om draait (Azorius, Rakdos, Gruul, Orzhov, Simic)) en de bijbehorende mechanics (addendum, spectacle, riot, afterlife en adapt) en cycles. Ook gaan ze weer in op diverse kaarten en hun (verwac...

Mark as Played

In deel 1 van hun terugblik op het Magicjaar bespreken Jeroen, Dave en Arjan de belangrijkste sets die in 2018 uitkwamen. In chronologische volgorde waren dat: Rivals of Ixalan (RIX), Masters 25 (A25), Dominaria (DOM), Battlebond (BBD), Core Set 2019 (M19), Commander 2018 (C18), Guilds of Ravnica (GRN) en Ultimate Masters (UMA). Wat waren noemenswaardige kaarten en welke rapportcijfers verdienen de sets?

Beluister ook deel...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.