SBS Samoan - SBS Samoan

SBS Samoan - SBS Samoan

Independent news and stories from SBS Audio, connecting you to life in Australia and Samoan-speaking Australians. - Talafou tuto'atasi ma faatuatuaina i le gagana Samoa i Ausetalia.

Episodes

April 30, 2024 5 mins
O loo malosi le vala'au mai ta'ita'i o atunu'u i le lalolagi i le faalapotopotoga a Hamas e talia le maliega mo se filemu le tumau se ceasefire.
Mark as Played
Ua lata i le 30 tausaga talu ona faia le osofa'iga i Port Arthur i Tasmania lea na maliliu ai tagata ina ua fanaina e seisi ma faatulagaina ai tulafono e aiaia ai le umia e tagata sivili o fana i Ausetalia.
Mark as Played
Ua molia e leoleo i NSW ma le AFP ni tupulaga talavou i le va o le 14 ma le 17 tausaga le matutua i le taupuleina o osofa'iga terorisi i Sini.
Mark as Played
E faia lenei tofiga ae o loo iloiloina le tulaga i le toe faatasia o faamasinoga i Samoa, ma toe avea ai le faamasinoga sili ma le faamasino sili ma le faamasinoga e taulimaina mata'upu i faai'uga toe iloilo poo apili.
Mark as Played
April 29, 2024 6 mins
Na fa'aalia e le ali'i lauiloa i le ta'aloga lakapi liki, Wally Lewis, le a'afia o lona fai'ai i le CTE, o se gasegase e maua ai le galogalo poo le dementia ona o le tele o taimi e fetaia'i ai le fai'ai ma mau'aga i ta'aloga.
Mark as Played
O tao na fa'aaogaina e tagata muamua i le 'ova i le 250 tausaga ua mavae, ua toe faafo'i mai i auga tupulaga a i latou na muamua feiloa'i ma papalagi, le ali'i folau o Semisi Kuki (James Cook).
Mark as Played
April 24, 2024 8 mins
O le a auai atu nisi o sui sinia o militari a Ausetalia ma Niu Sila i sauniga faamanatu o le ANZAC i Apia.
Mark as Played
Ona o le vaevaeina i pa o 'a'ai ma nu'u o tagata Iutaia i Palesitina, o le a matua faigata ai ona faavae se malo tuma'oti o Palesitina.
Mark as Played
The land holds a profound spiritual significance for Aboriginal and Torres Strait Islander peoples, intricately intertwined with their identity, belonging, and way of life. - E iai so'otaga vavalalata o tagata Aboriginal ma atumotu Torres Strait Islands ma le 'ele'ele - o le faasinomaga e foafoa ai tu ma aganu'u a tagata.
Mark as Played
April 19, 2024 5 mins
Na fa'aalia e le FBI i Amerika e 'ova i le 13,000 ripoti na taunu'u atu o tagata e taumafai e mailei tupulaga ma fanau i luga o le 'upega tafa'ilagi.
Mark as Played
I lana folasaga ae le'i aumaia le faai'uga, na saunoa ai le faamasino Justice Michael Lee, i le paleni o iloiloga o molimau, na faia lava e Bruce Lehrmann feusua'iga faamalosi ia Brittany Higgins.
Mark as Played
E ui ina fulisia atunu'u o le fono o le puipuiga i le avea o Palesitina ma sui auai atoa (full member) o malo 'aufaatasi, ae na to'ilalo le lafo ina ua te'ena (veto) e Amerika.
Mark as Played
Na fa'aauau i Savai'i i le vaiaso nei le asiasiga a le komiti o loo gafa ma le faasoaina o le ta'i ST$miliona a itumalo palota, ma molimauina pe o fa'aaogaina tupe o le poloketi i auala talafeagai ma ta'iala ma aiaiga e pei ona tu'uina atu ai.
Mark as Played
Na fa'aauau i Savai'i i le vaiaso nei le asiasiga a le komiti o loo gafa ma le faasoaina o le ta'i ST$miliona a itumalo palota, ma molimauina pe o fa'aaogaina tupe o le poloketi i auala talafeagai ma ta'iala ma aiaiga e pei ona tu'uina atu ai.
Mark as Played
O le osofa'iga na faia e se tama talavou e 16 tausaga le matua i le malumalu o le Ekalesia Christ the Good Shepherd Church i Wakefield i Sini, ua faaigoaina e le Komesina o leoleo i New South Wales o se osofa'iga terorisi.
Mark as Played
We spoke to Ms Danielle Snelling, co-founder of the NGO, Motherless Daughters Australia, on the work they do in supporting women and children through the processes of grief and loss after the passing away of a mother.
Mark as Played
O se vaega lenei o le molimau a le palemia o Samoa, Fiame Naomi Mata'afa, i toe sauniga o le sa avea ma sui faipule o Vaimauga Numera Tasi, Tuisugaletaua Sofara Aveau.
Mark as Played
O le tulafono masani o le maketi i le 'demand and supply' o lona uiga ua maualalo tele le sapalai o le koko e gaosi ai le sukalati, ma o le i'uga o le fana faaroketi i luga le tau o sukalati i le taimi lenei o le Eseta.
Mark as Played
O le faafitauli i nisi o le itupa o tane e fia maua se fanau, o le 'uti'uti poo le leai o se suasau ola poo le low to zero sperm count.
Mark as Played
O le fautuaga mai foma'i o le mafaufau ua lava le tomai i mata'upu i le olaga tuputupua'e o fanau ma le maitauina ma taofiofi 'upu ma gagana, e le tatau i tamti i lalo mai o le 2 tausaga le matutua ona matamata pe ta'a'alo na o i latou i se telefoni fe'avea'i, se TV poo se computer.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.