Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu yazarlarla konuşuyor. Bir kitabın ilk sayfası üzerinden yazarlara nasıl yazdıklarını soruyorlar ve nasıl yazılır sorusuna yanıt arıyorlar. Bir nevi sesli yazı atölyesi düzenliyorlar.
Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun “İlk Sayfası”nın ilk bölümündeki konuğu Türkiye’de polisiye roman denince ilk akla gelen isim, usta yazar Ahmet Ümit. Sohbet, yazarın en sevilen eserlerinden İstanbul Hatırası’nın ilk sayfası ile başlıyor. Ahmet Ümit’in engin deneyimi, hem kendi yazarlığı hem de edebiyata dair çok keyifli bir sohbetin kapılarını açıyor.
“İlk Sayfası”nın ikinci bölümünde Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu'nun konuğu, çağdaş Türk edebiyatının en önemli ve özgün isimlerinden Hakan Günday. Yazarın AZ romanıyla başlayan sohbet, Hakan Günday ile roman yazarlığı ve edebiyat üzerine hem keyifli hem de ilham verici bir rotada devam ediyor.
“İlk Sayfası”nın üçüncü bölümünün konuğu Türkiye’nin en önemli kadın yazarlarından Ayşe Kulin. Kanadı Kırık Kuşlar’ın ilk sayfası ile başlayan sohbette, üretkenliğiyle tanınan Ayşe Kulin, yazarlığa ve yazmaya dair çok önemli ipuçları paylaşıyor. Kulin'in benzersiz anıları ve hoş sohbeti de bu bölüme ayrı bir lezzet katıyor.
İlk Sayfası’na 4. Bölümde Buket Uzuner konuk oluyor. Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas farklı türlerde verdiği eserlerle Türkiye’nin her daim en sevilen yazarlarından biri olmayı başaran Uzuner ile hem keyifli ve hem de yazmaya meraklı herkes için öğretici bir sohbet gerçekleştiriyor.
Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas'a İlk Sayfası'nın bu bölümünde çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Murat Menteş konuk oluyor. Özgün üslubu, ve sıra dışı karakterleri ile tanınan Menteş'in keyifli sohbeti ve yazarlığa yenilikçi yaklaşımı programın bu bölümünü çok özel kılıyor.
İlk Sayfası'na 7. bölümde yeni dönemin en önemli kadın yazarlarından Nermin Yıldırım konuk oluyor. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu, özgün üslubu ile tanınan Yıldırım ile kitapları ve yazarlık tecrübesi hakkında ilham verici bir sohbet gerçekleştiriyorlar.
Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu İlk Sayfası'nın 8. Bölümünde Hikmet Hükümenoğlu'nu konuk ediyorlar. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yazarın tecrübeleri ve yazarlık yolculuğuna değinilen sohbet, yazmaya meraklı herkesin oldukça ilgisini çekecek nitelikte.
İlk Sayfası'nın 9. bölümdeki konuğu Türkiye'nin en önemli yazar, sanatçı ve aydınlarından Zülfü Livaneli. Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas, eserleriyle Türkiye'nin yakın tarihine damga vurmuş Livaneli ile yazın üzerine benzersiz bir sohbet gerçekleştiriyorlar.
İlk Sayfası’nın 10.Bölümünün konuğu ünlü televizyoncu, seslendirmen ve yazar Yekta Kopan. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu, Yekta Kopan’la yazmak isteyen herkese ilham verecek, keyifli bir sohbet gerçekleştiriyorlar.
İlk Sayfası’nın 11. bölümünde Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun konuğu son yılların en çok ses getiren yazarlarından Alper Canıgüz. Özgün üslubu ve öykücülüğü ile tanınan Canıgüz’ün yazarlık macerası ve tecrübesini anlattığı sohbeti de aynı şekilde farklı ve ilham verici.
İlk Sayfası’nın 12. Bölümü çok özel. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun konukları çok özel bir çift. Usta seslendirmen ve yayıncı Deniz Yüce Başarır ve yazar Başar Başarır ile yazarlıktan, yayıncılıktan, seslendirmenliğe kadar geniş bir yelpazeye yayılan ufuk açıcı, kaçırılmayacak bir sohbet sizleri bekliyor.
Ülkemizin en önemli edebiyatçılarından Latife Tekin, İlk Sayfası’nın 13. bölümünün konuğu. Bu bölümde Latife Tekin’den yazmakla ilgili aydınlatıcı ipuçları alırken, çok keyifli bir sohbetin parçası olmak da mümkün.
İlk Sayfası’nın 14. bölümüne çocuk kitapları denince ilk akla gelen yazarlarımızdan Behiç Ak konuk oluyor. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu ile çocuk kitapları ve çocuk edebiyatına dair çok özel bir sohbet gerçekleştiren yazar ve çizer Behiç Ak, edebiyatın bu özel alanıyla ilgili benzersiz tecrübelerini paylaşıyor.
İlk Sayfası’nın bu bölümde konuğu yakın dönem edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Murat Uyurkulak. Romanlarında yarattığı farklı evrenlerle tanınan yazar, Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun sorularını cevaplarken, dinleyen herkese de yazmak için yeni ilhamlar ve fikirler aktarıyor.
Ülkemiz polisiye edebiyatının duayenlerinden Celil Oker, İlk Sayfası’nın 17. Bölümdeki konuğu. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun, hikaye anlatıcılığı üzerine çalışmalarıyla da bilinen Oker ile gerçekleştirdiği bu keyifli sohbette, yazmakla ve edebiyatla ilgilenen herkes için faydalı bilgiler bulmak mümkün.
Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu’nun hazırladığı İlk Sayfası’na 18. Bölümde Doğu Yücel konuk oluyor. Bu bölümde alternatif türlerde verdiği eserler ve özgün üslubuyla tanınan Doğu Yücel'den, farklı türlerde yazmaya ve yeni nesil edebiyata dair ipuçları alırken, bir yandan da çok hoş bir sohbetin parçası olacaksınız.
Türkiye'de çevirmenlik denince akla ilk gelen isimlerden çevirmen ve yazar Sevin Okyay, İlk Sayfası'nın 19. Bölümüne konuk oluyor. Okyay'ın, yazarlığın yanı sıra yaratıcı metinler üzerine çevirmenlik tecrübesini aktardığı bu öğretici sohbeti kaçırmayın.
Kendine özgü dili ve yazınıyla tanınan Müge İplikçi 20. Bölüm'de İlk Sayfası'na konuk oluyor. Mirgün Cabas ve Can Kozanoğlu, Müge İplikçi ile yazarlık tecrübesi ve macerasına ilişkin keyifli bir sohbet gerçekleştiriyorlar.
If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.
My Favorite Murder is a true crime comedy podcast hosted by Karen Kilgariff and Georgia Hardstark. Each week, Karen and Georgia share compelling true crimes and hometown stories from friends and listeners. Since MFM launched in January of 2016, Karen and Georgia have shared their lifelong interest in true crime and have covered stories of infamous serial killers like the Night Stalker, mysterious cold cases, captivating cults, incredible survivor stories and important events from history like the Tulsa race massacre of 1921. My Favorite Murder is part of the Exactly Right podcast network that provides a platform for bold, creative voices to bring to life provocative, entertaining and relatable stories for audiences everywhere. The Exactly Right roster of podcasts covers a variety of topics including historic true crime, comedic interviews and news, science, pop culture and more. Podcasts on the network include Buried Bones with Kate Winkler Dawson and Paul Holes, That's Messed Up: An SVU Podcast, This Podcast Will Kill You, Bananas and more.
Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations. Follow now to get the latest episodes of Dateline NBC completely free, or subscribe to Dateline Premium for ad-free listening and exclusive bonus content: DatelinePremium.com
Football’s funniest family duo — Jason Kelce of the Philadelphia Eagles and Travis Kelce of the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about the weekly slate of games and share their INSIDE perspectives on trending NFL news and sports headlines. They also endlessly rag on each other as brothers do, chat the latest in pop culture and welcome some very popular and well-known friends to chat with them. Check out new episodes every Wednesday. Follow New Heights on the Wondery App, YouTube or wherever you get your podcasts. You can listen to new episodes early and ad-free, and get exclusive content on Wondery+. Join Wondery+ in the Wondery App, Apple Podcasts or Spotify. And join our new membership for a unique fan experience by going to the New Heights YouTube channel now!
Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.