De Snackar Alkohol

De Snackar Alkohol

Podden där vi snackar alkoholhaltiga drycker! Whisky, öl, gin, vin, Armagnac, Champagne, Tequila, (nästan) allt du kan tänka dig. Vi presenterar och reflekterar nyheter, världssituationer och allmänna teman som rör alkoholhaltiga drycker. Förvänta dig surrealistiska analyser, tankar och utvärderingar. Mycket, men (kanske) inte allt, ska tas med en nypa salt. För entusiaster, av entusiaster. http://desnackaralkohol.com

Episodes

July 19, 2024 42 mins

Nytt avsnitt!

Vi dricker cider, öl, vin och snackar skit. Hur trevligt som helst!

Och det räcker väl så nu under semestern!

Vi presenterar med glädje att vi, tillsammans med Agitator, ska ha en livepodd hos Agitator den 27:e augusti! Det blir en rundtur på destilleriet som avslutas med lite snack. Är du intresserad? Skicka ett meddelande till oss eller skicka ett mejl till oss! Föranmälan är ett krav och det är få platser, så först...

Mark as Played

Sommar, sommar, sommar!

Nu är semestertiderna igång på riktigt. Högtidssäsongen är kommen och härligt är väl det. Marcus har varit nere i Europa och Viktor har varit i västkusten. Mer om det och massa annat i avsnittet!

Vi presenterar med glädje att vi, tillsammans med Agitator, ska ha en livepodd hos Agitator den 27:e augusti! Det blir en rundtur på destilleriet som avslutas med lite snack. Är du intresserad? Skicka ett meddelande...

Mark as Played
July 5, 2024 47 mins

Semesteravsnitten fortsätter!

Vi dricker rosé och öl. En gammal säker rosé med en nyhet för oss i burk. Perfekt för matsäcken ute i värmen. Vi provar också Åbros hyfsat nya lansering av en ny svensk lager, som smakar svensk lager.

Ha nu en fortsatt härlig sommar och lyssna gott!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played
June 28, 2024 43 mins

Jaha ni!

Då börjar semestertiderna, likaså vårt “sommarkoncept”. Det blir lättare snack, lite anekdoter, mer dryck och allmänt mer avslappnat! För vem vill ligga i solstolen och lyssna på nyheter? Även om det är skoj och intressant kan det behövas lite mer lättsmält.

Vi dricker Breezer och Smirnoff Ice, riktiga sommardrycker! Vi pratar nostalgi, idéer och så klart en hel del om dryckerna i sig. Är de bra, dåliga eller någonstans dä...

Mark as Played
June 21, 2024 55 mins

Midsommar!

Då var det återigen dags för en riktig favorit. Akvaviten flödar och likaså ölen. Grillar tänds och somliga dansar runt en stång. Det blir inte mycket bättre!

Vi drar det sista “klassiska” avsnittet innan vi äntrar semestertider och annat. Det kommer fortsätta att trilla in nya avsnitt varje fredag under hela sommaren. Det blir dock annorlunda, med lite annat fokus och allmänt mer semestrigt.

På bästa sätt avnjuter vi de...

Mark as Played

En vanlig vecka gjord, men tur har väl många att nästa bjuder på en kortvecka! I detta avsnitt pratar vi om gårdsförsäljning som tar stora steg framåt, grannländer som ökar sitt och länderna i Europa som dricker mest öl. Och mycket mer!

Systembolaget har som ni säkert vet semester med sina planerade släpp. Så inget veckans släpp denna gång heller!

Ha en underbar helg och lyssna gott!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played

Happy nationaldagsbaksmälla!

Hoppas ni har haft en fantastisk nationaldag och att det bjöd på mycket! Om eller om inte, så bjuder dagens avsnitt på en del! Så korka, skruva eller öppna upp något under, hitta en plats utomhus och dra av detta färska avsnitt.

Systembolaget har semester med webbsläppen så vi tar en paus helt enkelt till och med Juli, när nästa “officiella” släpp sker.

Ha nu en helt ljuvlig helg och lyssna gott!

https:...

Mark as Played

Jaha ni!

Veckan är slut och helgen entrar, skönt är väl det men ännu skönare är det med kortvecka nästa vecka! I detta rykande färska avsnitt pratar vi om jämställdhet, oktoberfest och uttal för att nämna några saker, mer om det och mycket mer i avsnittet!

Till detta går det ner lite Ardbeg och Best Bitter, trevligt minsann!

Systembolaget går på semester med sina webblanseringar från och med nästa vecka (v.23). Så nu gäller det att...

Mark as Played
May 24, 2024 53 mins

Tänka sig vad det går undan. Det bjuds på massa snack och nyheter i vanlig ordning om alkoholhaltiga drycker. Till och med lite lättöl slängs in. Vi efterfrågar även lite tips till sommaren, dela med dig av dina bästa dryckestips!

Till detta dricker vi lite whisky och går i vanlig ordning igenom nästa veckas (v.22) släpp på Systembolaget.

Ha nu en underbar helg och lyssna gott!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played
May 17, 2024 53 mins

Strejk? Bästa korken?? Kan man bli döv av vin??? Allt om detta och mycket mer erbjuds i detta färska avsnitt!

Nu är vinterjackan och skorna undanplockade på riktigt, det firas med en klassisk sommarfavorit, GT! För visst är väl Gin med en sväng Tonic en riktig höjdare, eller?

Så klart går vi igenom nästa veckas (v.21) släpp på Systembolaget!

Ha nu en fantastisk helg i solen och kom ihåg att njuta ordentligt. Lyssna gott!

https://de...

Mark as Played
May 10, 2024 50 mins

Då var det dags igen!

Kortveckorna tar en paus, men inte vi! Vi snackar lite valborg, namnbyten, positivt, negativt, roligt och tråkigt. Veckans nyheter bjuder på det mesta!

Till allt detta snack sippar vi i oss lite Blind Seal och Ruby Ale, en fantastisk kombination minsann. Så klart går vi igenom nästa veckas (v.20) släpp på bolaget!

Ha nu en dunderhelg och kom ihåg, lyssna gott.

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played

Ännu en kortvecka gången! För de flesta åtminstone… Det innebär tomma hyllor på Systembolaget, riktiga japanska whiskies och en massa annat. Lyssna in på detta färska avsnitt och lär dig mer, eller upprepa gammal kunskap.

Vi provar Rye Rye! Agitators senaste släpp, en Rye gjort för drinkarna. Trevligt trevligt. Du kan beställa hem den via beställningssortimentet, och det vill du för att ladda skåpet inför sommarsolen.

Precis som va...

Mark as Played
April 28, 2024 71 mins

Vi besökte Jerker och Åsa på Prioraty Wines! De är en importör som är helt fokuserade på vin från området Priorat, ett litet och unikt vinområde i Katalonien, Spanien.

Vi får höra om Priorat, hur det är att vara importör och prova några viner, såklart! Vi provar:

Coster de l’Alzina 2018

Les Eres 2017

Mas d’En Caçador 2019

Clos Monlleó 2010

Finca La Planeta 2014

Giol Porrera Garnatxa Blanca 2022

Pardelasses 2021

Ni finner dem även m...

Mark as Played

Woopwoop!

Nytt avsnitt! Vi snackar om både det ena och det andra. Nyheter, skitsnack och allmänt tjat om drycker runt om i världen, blablabla.

Till detta sker en bottlekill, men det är bara att fälla en tår och gå vidare med livet.

Vi går igenom några nyheter inför kommande vecka (v.18) på Systembolaget, så klart!

Lyssna gott och ha en fantastisk helg!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played
April 19, 2024 53 mins

Viktor har druckit blasköl och Marcus har druckit rödpang! Riktiga dryckesnördar talar… Givetvis blir vi mer specifikt kring annat dryckesrelaterat! Blandade nyheter, goda som mindre goda och allmänt snack kan du förvänta dig i detta rykande färska avsnitt!

Till detta dricker vi lite svenskt vin, lite av en vattendelare mellan oss, alltid kul!

Som vanligt går vi igenom nästa veckas släpp på Systembolaget (v.17).

Ha nu en fantastisk...

Mark as Played
April 12, 2024 54 mins

Vi har varit på Linköpings whiskyexpo! Självklart berättar vi lite om upplevelsen. Annars är det som vanligt, både det ena och det andra, det vet ni vid det här laget.

Till detta dricker vi lite öl från Östergötland. Vilka finner ni med swipen!

Ha nu en fantastisk helg och lyssna gott!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played

Då vare dags igen!

Helg! Påsken är gången och det är redan helg, fantastiskt! Vi snackar lite om vad påsken erbjöd och diverse nyheter. Blandare till köksblandaren? Kris? Vart i världen finner du den billigaste ölen? Allt om detta och mycket mer under avsnittet!

Till detta dricker vi en favorit i repris, kan du gissa vad?? Givetvis ger vi några tips inför kommande veckas släpp (v.15) på Bolaget!

Ha nu en underbar helg och lyssna go...

Mark as Played

Glad påsk!!

Nu är den kommen! Hoppas du som har ledigt njuter och du som inte har ledigt njuter ändå! Ett nytt avsnitt kanske hjälper dig någorlunda åtminstone? Vi täcker både det ena och det andra. 

Vi häller också upp några Akvavit, högtiden till ära! Släppen är tillbaka och givetvis går vi igenom några tips inför kommande veckas (v.14) erbjudanden.

Ha nu en fantastisk påsk och lyssna gott!

https://desnackaralkohol.com 

Mark as Played

Fredag hörni!

Det innebär att avsnitt 61 finns ute på din favoritplattform för Podcasts! Amarone byter tradition? Bryggerikapning? Det går att ha två tankar samtidigt medans man diskuterar unga vuxnas relation till alkohol? Allt om detta och mycket mer i avsnittet!

Till allt detta dricker vi Agitator Chestnut Cask, en mycket god dram! Den ersätter den populära Argument: Kastanj. Huvudrubriken är dock att den nu finns ute i fasta so...

Mark as Played

Woopwoop!

Då var det fredag och det innebär ett nytt avsnitt ute i applikationerna! Viktor har varit i huvudstaden och testat en del, självklart får vi höra vad. Bara roliga nyheter denna vecka, en skön omväxling med andra ord!

Till detta kommer GlenAllachie Single Cask på återseende, en trevlig dryck att ha i strupen! Kommande veckas (v.12) släpp på bolaget kommer med mycket trevliga inslag. Givetvis ger vi några rekommendationer!

...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Let's Be Clear with Shannen Doherty

  Let’s Be Clear… a new podcast from Shannen Doherty. The actress will open up like never before in a live memoir. She will cover everything from her TV and film credits, to her Stage IV cancer battle, friendships, divorces and more. She will share her own personal stories, how she manages the lows all while celebrating the highs, and her hopes and dreams for the future. As Shannen says, it doesn’t matter how many times you fall, it’s about how you get back up. So, LET’S BE CLEAR… this is the truth and nothing but. Join Shannen Doherty each week. Let’s Be Clear, an iHeartRadio podcast.

  The Dan Bongino Show

  He’s a former Secret Service Agent, former NYPD officer, and New York Times best-selling author. Join Dan Bongino each weekday as he tackles the hottest political issues, debunking both liberal and Republican establishment rhetoric.

  Las Culturistas with Matt Rogers and Bowen Yang

  Ding dong! Join your culture consultants, Matt Rogers and Bowen Yang, on an unforgettable journey into the beating heart of CULTURE. Alongside sizzling special guests, they GET INTO the hottest pop-culture moments of the day and the formative cultural experiences that turned them into Culturistas. Produced by the Big Money Players Network and iHeartRadio.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.