De TRADERS TREFPUNT Podcast

De TRADERS TREFPUNT Podcast

Welkom, bij de Traders Trefpunt Podcast, de podcast voor Traders en Actieve Beleggers.In deze podcast bespreekt Marcel van Vliet op nuchtere Rotterdamse wijze allerlei zaken die (retail) traders en actieve beleggers in de praktijk van het handelen op de beurs tegen kunnen komen.In de verschillende afleveringen van deze podcast zullen onder ander de volgen de onderwerpen de revue passeren, verschillende handelsstrategieën, vergelijk van handelsplatforms en boekbesprekingen van trading en beleggen gerelateerde boeken, maar ook interviews met bekende en minder bekende traders en beleggers komen aan de orde.SponsoringTraders Trefpunt staat open voor trading en/of beleggen gerelateerde sponsoring van deze show. Neem contact op via info@traderstrefpunt.nl om hierover van gedachten te wisselen.

Episodes

September 20, 2022 7 mins

In het menselijk brein weegt het verlies van iets dat we al hebben zwaarder dan het krijgen van iets nieuws. Dit staat bekend als het endowment- of bezitseffect. In deze aflevering geeft Marcel van Vliet een aantal tips hoe traders met dit en andere mentale effecten kunnen omgaan.

Mark as Played

Volgens veel onderzoeken door brokers en studenten verliezen 90% van de traders op de lange termijn geld. In deze aflevering legt Marcel van Vliet uit wat er onder deze regel wordt verstaan en hoe je er iets tegen kunt doen.

Mark as Played

Short selling. Voor sommige beleggers een vloek door de slechte reputatie en voor andere traders en actief beleggers door de tucht- en liquiditeit functie een zege. In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet zijn ideeën over dit fenomeen.

Mark as Played

Heikin Ashi, voor sommige traders een eye-opener voor het lezen van een grafiek. In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet het Heikin Ashi grafiektype en de voor- en nadelen ervan.

Mark as Played

Price action, of prijsactie is voor sommige stijlen van trading een absolute must. In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet dit fenomeen en waarvoor het bij trading en actief beleggen gebruikt wordt.

Mark as Played

Al jaren bestaat er onenigheid tussen de voor- en tegenstanders van Technische Analyse. In deze aflevering legt Marcel van Vliet uit dat het absoluut niet nodig is om te kiezen tussen de technische en fundamentele benadering van het traden en beleggen.

Mark as Played

In deze aflevering blikt Marcel van Vliet terug op de informele beleggersbijeenkomst van 3 juni 2022 in Delft, waar hij zijn nieuwe e-book “Trading Forex en Crypto’s met de TLS strategie” introduceerde. De sheets van de presentatie dienen als bron voor deze aflevering.

Mark as Played

Bij iedere stijl van trading of beleggen past een reeks timeframes waarmee de stijl het best tot zijn recht komt. In deze aflevering licht Marcel van Vliet de verschillende timeframes en de stijl van trading of beleggen toe, die daarbij het best past.

Mark as Played

De Short Squeeze is een techniek waarbij ingenomen shortposities worden afgedekt door het aankopen van de benodigde aandelen, wat koersstijgingen verder aanwakkert. In deze aflevering licht Marcel van Vliet het verschijnsel Short Squeeze toe en bespreekt hoe je erop kunt handelen.

Mark as Played

De stop loss order wordt door traders en beleggers gebruikt om hun posities in de markt te beschermen. In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet de vier manieren om het koersniveau te bepalen waarop de stop loss order het meest effectief geplaatst kan worden. 

Mark as Played

Een pullback is een tijdelijke onderbreking of daling van de algemene trend van een waarde. Soms worden voor deze term ook de termen 'retracement' en 'correctie' gebruikt. In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet vijf beproefde strategieën waarmee er succesvol op pullbacks kan worden gehandeld.

Mark as Played

In deze aflevering gaat Marcel van Vliet dieper in op de werking, of juist het niet werken van een handelsstrategie.

Mark as Played

Vragen over het maken van de stap naar fulltime trader zijn ongetwijfeld de meest gestelde via info@traderstrefpunt.nl. In deze aflevering geeft Marcel van Vliet aan de hand van de laatst ontvangen mail zijn visie op deze vraag.

Mark as Played

In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet de 13 Handelsprincipes die consistente traders bij hun handelsactiviteiten toepassen zonder erbij na te denken.

Mark as Played

In deze aflevering bespreekt Marcel van Vliet de voordelen van ergens bij horen en opent hij de deur naar ‘De Harde Kern’ van Traders Trefpunt.

Mark as Played

Door het begrip genderneutraliteit, dat verwijst naar een toestand waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen genders, kwam Marcel van Vliet op de gedachte dat het vormen van het begrip traderneutraliteit helemaal nog niet zo’n gek idee is.

Mark as Played

De fading techniek is een iets minder bekende strategie om te handelen. In deze aflevering legt Marcel van Vliet uit waarom deze techniek wel degelijk winstgevend kan zijn en waarom de trend niet altijd your friend is.

Mark as Played

De door Marcel van Vliet ontwikkelde 2Band daytrader strategie is vanaf september 2021 in een live omgeving, op de DAX 40 index getest. In deze aflevering bespreekt hij de VWAP indicator en alle ins en outs van deze, op de VWAP gebaseerde handelsmethode.

Mail naar info@traderstrefpunt.nl voor het bijbehorende GRATIS e-book.

Mark as Played

De getallenreeks van Fibonacci speelt een grote rol in de technische analyse. In deze 18e aflevering van de Traders Trefpunt podcast bespreekt Marcel van Vliet de rol van de Fibonacci niveaus en waarom deze vaak werken.

Mark as Played

In deze aflevering van de Traders Trefpunt podcast licht Marcel van Vliet toe wat er onder een ‘edge’ voor traders en actief belegger in de markt wordt verstaan en hoe je deze kunt herkennen.

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Death, Sex & Money

  Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Start Here

  A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.