Kaffe & Ledelse podcast

Kaffe & Ledelse podcast

Ledelse er et komplekst fænomen, og det er ikke altid let at definere, hvad det egentlig indebærer. Vi har alle oplevet forskellige typer af ledere, nogle af dem har været fantastiske, mens andre har været mindre heldige. Uanset hvad er det klart, at følelser spiller en stor rolle i ledelse, og at der ofte er meget mere på spil end det, der bliver sagt højt. En måde at undersøge fænomenet ledelse og dets virkning på den enkelte leder er ved at tage en kop kaffe, have en samtale og fokusere på mennesket bag lederen. Dette er, hvad ledelsesrådgiver og stifter af Mindcloud Ayhan Gormez gør i sin podcast ”Kaffe og ledelse”. Hvert afsnit fokuserer på et emne, hvor Ayhan sammen med en gæst, der er leder, udforsker forskellige synspunkter, erfaringer og meget mere. Emnet fungerer som en ramme, men det er mødet mellem mennesker og samtalen, der er det vigtige.

Episodes

June 2, 2023 66 mins

Min gæst er Søren Uhre, der er Sekretariatschef i Politiforbundet.

Vi sætter fokus på, hvordan ledere inden for politiet kan fremme innovation og fornyelse i deres organisation. Der kunne diskuteres, hvordan man kan opbygge en kultur, der opmuntrer til nytænkning og eksperimentering, samtidig med at man opretholder de nødvendige standarder for effektivt politiarbejde.

Vi ser nærmere på, hvordan teknologi kan bidrage til at forbedre...

Mark as Played

Min gæst er Morten Ballisager, direktør i konsulenthuset Ballisager. Morten blev leder forholdsvis i en tidlig alder og anskuer både ledelse fra egne erfaringer og fra deres analyser.

Ledelse handler om mere end blot at forvalte en virksomhed eller organisation. Det handler om at skabe en vision, motivere, inspirere, medarbejdere til navigere gennem forandringer og udfordringe...

Mark as Played

Min gæst er Susanne Serin, der er forstander af Lotus plejehjem Aarhus Kommune + netværksleder for sygeplejerskerne i distrikt Nord. Bestyrelsesmedlem i foreningen Samværd.

I dette afsnit vil vi dykke ned i ledelse på plejecentre og mere konkret i et plejehjem i Århus Kommune. Et plejehjem spiller en afgørende rolle i ældre menneskers liv, hvor de modtager støtte og pleje i de...

Mark as Played

Min gæst er Signe Hartvig Daugaard – der er formand for foreningen "Iværksættere med handicap".

Iværksættere med handicap har en række vigtige sager, som de arbejder for at fremme. En af disse sager er at give mennesker med handicap mulighed for at realisere deres iværksætterpotentiale på det danske arbejdsmarked og forbedre deres muligheder for at skabe og styre deres eget ar...

Mark as Played

Min gæst er Christina Krzyrosiak Hansen der er borgmester i Holbæk Kommune. Christina har været borgmester siden 2018 og derved været Danmarks yngste borgmester nogensinde som 24-årig.

Det handler om politisk ledelse og kodeks for god offentlig topledelse.

Et kodeks der sætter ledelse på dagsordenen og udtrykker, at nogle former for ledelse er mere ...

Mark as Played

Min gæst er Helle Hedegaard Hein, der er selvstændig forsker, foredragsholder, forfatter mv. Helle har tidligere brugt 4 år på, at udvikle ny motivations- og ledelsesteori, bedre kendt som arketypeteorien som en del ledere møder på diplomlederuddannelsen.

Vi kunne starte med at skrive indledningen med et statistisk fokus, men måske er det mere relevant at tage en dybere tilgan...

Mark as Played

Min gæst er Tobias Simonsen, der er Ungeminister for Coop Danmark. Ungeministeren har ansvaret for trivslen for 25.000 unge ansatte i Coop mellem 15-25 år.

Ca. 30 % af alle ansatte i detailbranchen er unge under 25 år. De unge er ofte deltidsansatte og arbejder på skæve tidspunkter, da mange uddanner sig ved siden af. Det skriver Arbejdstilsynet.

En...

Mark as Played

Min gæst er Sif Emilie Berg, Klovnechef hos Danske Hospitalsklovne.

Velkommen til en episode om ledelse af passionerede individualister. Hvordan kan man bevare passionen i sit virke, når man går fra noget meningsfuldt til en forretningsmodel?

Vi tager udgangspunkt i de danske hospitalsklovne, en samling af passionerede mennesker, der bringes sammen ...

Mark as Played

Min gæst er Asim Latif, Udviklingschef for fonden for socialt ansvar. Asim har med sine 12 års lederansvar bla. Stået for udviklingen af sociale indsatser med fokus på etniske minoriteter..

Du kender måske følelsen af at stå over for nogle udfordringer i en afdeling, hvor problemerne begynder at blive tydelige, men hvor der ikke er nogen nemme svar på, hvordan man kan løse dem.

Som leder af et omsorgscen...

Mark as Played

Min gæst er Steen Bonke Sørensen, direktør i Stevns Klint Experience.

At skabe et stærkt fællesskab er en vigtig opgave for enhver leder. Når teammedlemmer føler sig som en del af et fælleskab, kan de arbejde mere effektivt og samarbejde mere problemfrit. Dette fører ofte til bedre resultater og højere tilfredshed blandt medarbejderne.

Der er flere ...

Mark as Played

Min gæst er Jette Runchel, der tidligere har været kommunaldirektør og idag en ”Fri fugl optaget af ledelse og lyrik”, tilknyttet Komponent på freelance basis og er præsident for Dansk Røde Kors. 

Ordentlighed er en vigtig egenskab for enhver leder. Vi undersøger begrebet i dette afsnit. Her 3 nedslag:

1. Det kræver konstant lytning, tilpasning og refleksion samt evnen til at tage ansvar og stå ved sine handlinger - selv når det ha...

Mark as Played

Min gæst er Jakob Clod Asmund, Major og uddanner af kommende officerer til Flyvevåbnet. Jakob har erfaring fra operationer i Danmark, Island og Afghanistan og er leder af operativt kommando- og kontrolteam med ansvar for indsættelse af militære fly.

Velkommen til denne podcast, hvor vi vil undersøge, om det er moderne at være leder i forsvaret.

På f...

Mark as Played

Min gæst er Sara Vergo, formand for Djøf. Sara er en erfaren person og har flere bestyrelsesposter. Som formand repræsenterer Sara knap 110.000 djøfere, hvoraf en stor del af de erhvervsaktive medlemmer er ledere. 

Er du bekymret over, at flere ledere siger deres job op uden at have en ny stilling klar?

Velkommen til vores samtale om stress, arbejdsbyrde og den nye tendens "quiet quitting", hvor medarbejdere ikke opsiger deres job,...

Mark as Played

Gæst: Susanne Ekman, der er lektor i ledelse, organisation og arbejdsliv på Roskilde Universitet.

Dette afsnit er del 2 i samtalen om den udpinte velfærd.

Vi skruer lidt mere op for dramaet og inviterer det skæve ind, for at beskue problemfeltet på en anelse anderledes vis. Det vil sige, vi tager et spadestik dybere ned i mulighederne, modet, sproget og forventningerne, måske i metaforernes og det utopiske billedgalleri.

Er velfærd...

Mark as Played

Min gæst hedder Anna Bjerre, der er Direktør i GirlTalk, Formand for Frivilligrådet og Formand for RådgivningsDanmark.

Man skal passe på med at identitetsstyre særligt de offentlige ledere, da det i sin natur vil invitere til en forskydning af egne værdier og dermed også samfundets grundidealer om at passe på hinanden. Ledelse kommer ikke ud af maskiner, men af mennesker.

“You gotta practice what you preach!” siger et gammelt ordsp...

Mark as Played

Min gæst er Manu Sareen, der både er forfatter, tidligere minister med en lang politisk karriere samt har været tv-vært.

Hvorfor er det vigtigt for en person i ledelse at kunne drømme?

Drømmenes rolle belyser en vigtig dimension af lederskab: ens evne til at være visionær og have viljen til at ændre i dag til det ønskede i morgen. Der er to dimensioner eller tilstande, der spiller ind: den narcissistiske person, der bliver opslugt ...

Mark as Played

Gæst: Pernille Steensbech Lemée, leder og ejer af Fokus Kommunikation. 

Del 2: Vi fik ikke talt om den skriftlige kommunikation, og det blev til endnu et afsnit.

I dette afsnit graver vi os ned i den skriftlige kommunikation.

Hvem kender ikke følelsen af at modtage en mail, hvor man i sin første indskydelse skriver det, man tænker, eller rettere føler? Og oftest, altså hver gang, så gemmer vi udkastet og læser med friske øjne dagen...

Mark as Played

Min gæst er Finn Christensen, der i dag er direktør/stifter af MyHomes.

I dag skal vi tale om filosofi. Altså Finn's filosofi. Og den handler om en ligelig deling imellem tillid og ansvar. Hvordan kan ens filosofi leve sig ind som en medspiller i ens karriere og de medarbejdere, man skal lede?

At sige sit IBM-chefjob op og gå sine egne veje for at følge sin drøm, det gør en glad. Særligt når det lykkes.

Ledelse og den personlige re...

Mark as Played

Min gæst er Anette Larsen, som er Business line manager i KMD med ansvar for skoleområdet.

Ledelse, når det er svært, indebærer ikke altid svære beslutninger. Det kan også handle om, hvad man tager med sig hjem og hvordan man møder på arbejde igen dagen efter.

Alle mennesker er udstyret med et indre kompas, men det er ikke altid sikkert, at det bliver brugt, i hvert fald ikke endnu. Det indre kompas er skabt til at vise vejen frem,...

Mark as Played

Gæst: Nicolaj Drøschler, der er centerchef i Lejre Kommune for en bred socialfaglig indsats. Indsatsen indeholder beskæftigelsesområdet, altså jobcenteret, det specialiserede børne-, familie- og voksenområde, der indeholder både myndighed, udførerenhed og botilbud mv.

Jobcenter. Et sted mange har en holdning til. Jobcentrene har stået til bashing i medierne, og det er blevet hverdagskost på de sociale medier.

Vrede, utryghed, skuff...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  CounterClock

  In order to tell the story of a crime, you have to turn back time. Every season, Investigative journalist Delia D'Ambra digs deep into a mind-bending mystery with the hopes of reigniting interest in a decades old homicide case.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  20/20

  Unforgettable true crime mysteries, exclusive newsmaker interviews, hard-hitting investigative reports and in-depth coverage of high profile stories.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.