Wexthusets trädgårdspodd

Wexthusets trädgårdspodd

Wexthusets trädgårdspodd är för dig som är grön på odling eller har gröna fingrar.

Episodes

April 27, 2023 41 mins
I detta poddavsnitt om trädgårdsdesign diskuteras de viktigaste faktorerna att tänka på när man ska designa en trädgård eller en yta, inklusive det första kundmötet, grundform, tema, växt- och materialval, samt ståndort. Designprinciper som rumslighet, färg, form, textur, blickfång, siktlinjer, rytm, repetition och året runt-koppling tas också upp och vi pratar även om funktion och användning, samt stil och personliga preferenser. ...
Mark as Played

I detta avsnitt pratar vi om hållbarhet i trädgården! Här kommer du att få lära dig om olika sätt att göra din trädgård mer miljövänlig och samtidigt få den att blomstra med rätt växter på rätt plats.

Medverkande: Lena Ljungquist, VD och grundare på Wexhuset, Lena Truelsen och Inger Palmstierna från Trädgårdsakademin. 

Mark as Played
February 6, 2023 37 mins

Nu har odlingssäsongen dragit igång och det är många av oss som planerar att odla tomater. Vilka sorter väljer vi i år, hur brukar vi så våra tomatfrön och hur sköter vi om dem så att vi sedan (förhoppningsvis) kan skörda massor av ljuvliga tomater att njuta av! 

Medverkande:

Lena Ljungquist, grundare, vd och odlingsnörd

Linda Sandström, marknadschef 

Mark as Played
November 3, 2022 32 mins

Vilken växtbelysning ska man använda, hur ska man använda den och blir det inte väldigt dyrt att ha den tänd under en energikrisvinter som denna? Växtbelysning är det område som vi får flest frågor kring och som vi på Wexthuset tycker är väldigt spännande efter som det ger så många möjligheter. 

Medverkande:  Lena Ljungquist, VD och grundare av Wexthuset Linda Sandström, Marknadschef  Karin Runge, Digital media manager 

Mark as Played
October 10, 2022 31 mins

Hösten är den perfekta tiden för att plantera vårblommande lökar! Det finns massor av olika sorters lökväxter och med lite planering så kan du njuta av blomning från tidiga vårvintern och ända fram till juli. 

Medverkande:  Lena Ljungquist, VD och grundare av Wexthuset Linda Sandström, Marknadschef  Karin Runge, Digital media manager 

Mark as Played
September 14, 2022 31 mins

Vilka krukväxter, medelhavsväxter och sommarblommor kan jag övervintra och vad behöver jag tänka på? Och finns det till och med köksväxter som jag kan övervintra? Den här tiden på året får vi alltid in mycket frågor om övervintring och det börjar bli dags att planera för hur dina växter ska hålla sig friska och starka till nästa säsong. I det här avsnittet får vi lära oss massor med tips och knep för en lyckad övervintring.

 

Medve...

Mark as Played
July 28, 2022 20 mins

Att föröka rosor är ganska enkelt och väldigt roligt! I det här avsnittet går vi igenom olika sätt att föröka rosor och ger dig våra bästa tips och tricks för att lyckas!  

Medverkande: 

Lena Ljungquist, VD och grundare av Wexthuset Linda Sandström, Marknadschef 

Mark as Played
July 7, 2022 49 mins

Det är sommar i köksträdgården och vi gör ett besök hos Lena som har återupplivat sin efter flera år i dvala. Vi pratar bl.a. om täckodling, fördelar med en potager, sommarsådd, perenna grönsaker och om en och annan snigel. 

Medverkande:

Lena Ljungquist - vd och grundare 

Linda Sandström - Marknadschef 

Karin Runge - Digital media manager 

Mark as Played
May 24, 2022 37 mins

I detta avsnitt pratar vi sticklingsförökning. Vad är det, hur gör man och vad kan man ta sticklingar av? Lena avslöjar sina bästa tips för att lyckas.

Medverkande: Lena Ljungquist och Linda Sandström

Mark as Played
April 22, 2022 39 mins

Många odlar mer och mer på sina balkonger och terrasser. Gäst i dagens avsnitt är Daniel Björklund Jonsson som är verksamhetschef och rektor på Skillebyholm. Han delar med sig av sina bästa tips och råd, inte minst när det kommer till att odla på just balkong. 

Medverkande: Lena Ljungquist, VD och grundare av Wexthuset och Daniel Björklund Jonsson, Verksamhetschef och Rektor på Skillebyholm

 

Mark as Played
March 24, 2022 27 mins

Med en passion för odling och trädgård och med en mission att ge hobbyodlaren tillgång till samma typ av redskap och produkter som yrkesodlaren startade Lena Ljungquist Wexthuset för 20 år sedan. Lyssna till ett samtal med Lena om odling, trädgård och resan med Wexthuset. 

Mark as Played
February 28, 2022 26 mins

I detta avsnitt pratar vi om hur du på bästa sätt sköter om dina pelargoner på våren. Vi tar bland annat upp hur du beskär och planterar om men också hur du ska tänka med vattningen och ge näring. Vi tipsar även om hur du ska agera när oinbjudna gäster dyker upp.

Medverkande i podden är Linda Sandström och Lena Ljungquist.

Mark as Played
February 4, 2022 22 mins

Förodling - vad är det, hur gör man och vad ska man tänka på när man startar upp sina sådder i januari och februari? Vi pratar också om växtbelysning och spelar det verkligen någon roll vilken jord man frösår i? Detta och mycket mer pratar vi om i vårt första avsnitt av Wexthusets Trädgårdspodd.  

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.