Breve til Europa

Breve til Europa

Niels og Filip skal (forhåbentlig) på roadtrip rundt i Europa til sommer. Op til deres tur inviterer de herboende udlændinge fra de lande, de skal besøge på turen, i studiet til en snak om hjemlandets kultur, traditioner og det afsavn, de føler. Til sidst i hvert program skriver gæsterne et brev til en ven eller slægtning i hjemlandet, som Niels og Filip pakker ned i deres rejsekuffert og fragter fra Danmark til sin retmæssige ejermand et sted i Europa.

Episodes

August 30, 2021 27 min
Denne afsluttende episode af Breve til Europa er en hyldest til bilen og bilferien. Filip og Niels kommer med do's and don't's til den førstegangsroadtrippende, og så giver de hver deres bud på en drømmedestination til fremtidens biltur!
Share
Mark as Played
Den store europatur fik en brat og uventet afslutning. Derfor sender Niels og Filip igen hjemme fra København. De gennemgår nogle af turens højdepunkter, spiller de største bil-bangers og reflekterer over roadtrips generelt; for måske er selve rejsen (spoiler alert!) lige så vigtig som destinationen!
Share
Mark as Played
Mange tusinde kilometer er kørt og roadtrippen lakker efterhånden mod enden. Men inden København igen er i forruden stopper bilen i Split, Zagreb og Maslenica – tre skønne kroatiske byer. I Zagreb er Filip og Niels ude på en mission for at finde Ivanas moster Anas lejlighed, som viser sig at være godt skjult mellem de store blokke.
Share
Mark as Played
Efter stop i både Venedig, Bologna og Firenze har roadtripholdet brug for et afslappende get-away og hvor bedre end romantiske Toscana? På trods af timers bjergkørsel væk fra storbyen ender de alligevel med danske naboer, som de falder i snak med.
Share
Mark as Played
Humøret er højt i bilen, mens Niels, Filip, Frederik og Jonatan rammer de østrigske alper. De ankommer til naturskønne Wagrain, hvor Vanessa skal modtage et brev fra Linda.
Share
Mark as Played
Så er vi på vej! I denne første episode fra Filips og Niels' Europatur har de sat det kørende podcaststudie op og sætter kursen mod Tyskland, nærmere bestemt den lille by Rotenburg Wümme, hvor de skal aflevere Lauras brev til hendes bedstemor Hildegart.
Share
Mark as Played
Forventningsglæden til den store Europatur er fortsat stor i hjemmestudiet, hvor Niels og Filip er flankeret af deres to roomies og rejsemakkere Frederik og Jonatan. Der bliver quizzet, hørt laber musik og guidet til de vigtigste genstande i roadtripkufferten. Næste gang, du lytter med, er Breve til Europa på farten!
Share
Mark as Played
Motoren er nærmest allerede varm, og Niels og Filip er mindre end to uger fra deres roadtrip rundt i Europa. Hjemme i deres lejlighed har de samboerne Jonatan og Frederik med på mikrofonerne, der også skal med i bilen. Sammen snakker de om forventninger til turen, spiller den musik, som de glæder sig mest til at høre undervejs og genbesøger de fem breve, som skal afleveres rundt om i Europa.
Share
Mark as Played
Ivana er fortsat med i studiet. Hun fortæller om indholdet af brevet, og om glade barndomsminder, men også om den mørke historie, der endnu ikke er en hel fjern fortid i landet, der var en del af det tidligere Jugoslavien. Stemning letter dog, da Ivana spiller kroatisk festmusik og Niels quizzer hende og Filip i kroatiske opfindelser og opdagelser.
Share
Mark as Played
Et lille land med meget at byde på. Filip og Niels forbereder sig på turen til Kroatien med musik, minder og drømme om strandture og kolde øl i solen. Ivana, der er dansker, men har Kroatiske rødder er med i studiet og læser sit brev op, der er adresseret til sin mors kusine, der bor midt i moderne Zagreb.
Share
Mark as Played
Der er simpelthen så smukt i Østrig. I hvert fald hvis man skal tro Linda, der igen er med i studiet og tager Filip og Niels med til en verden af idylliske bjergsøer, snefyldte bjergtinder og øltelte propfyldte med fællessyngende lokale. Linda fortæller også om brevet til Vanessa, og der bliver quizzet i østrigske berømtheder.
Share
Mark as Played
Share
Mark as Played
June 7, 2021 27 min
I denne lille afstikker snakker Filip og Niels om de to lande, de glæder sig mest til at besøge på deres roadtrip til sommer. Henholdsvis Italien og Kroatien. De drømmer sig væk til azurblåt hav, historiske bygninger og filmfestivaler, og så har de fundet et par svedige sommernumre frem fra de to lande.
Share
Mark as Played
Cecilia har skrevet et brev til sin mormor; en rigtig italiensk nonna, der har haft en stor betydning i hendes opvækst. Hun forklarer Niels og Filip om brevet og de stærke italienske familiebånd og om, hvordan man godt kan være stolt af sin nationalitet, men samtidig også se nogle ulemper ved ens hjemland.
Share
Mark as Played
Den står på aperitivo, rødvin på torvet og solbeskinnet 80’er-stemning i studiet, når Filip og Niels drømmer sig væk til den italienske by Novara sammen med deres gæst Cecilia. Hun er født og opvokset i byen, men bor nu i Danmark for at læse sin kandidatuddannelse på musikkonservatoriet. Snakken går på lokalkulturen, værternes fordomme om Italien og Cecilia anbefaler nogle naturskønne oplevelser, der er værd at rejse efter i hendes...
Share
Mark as Played
Samtalen med Laura fortsætter. Hun har skrevet et brev til sin farmor, der handler om, det savn hun føler til hende og om, hvor meget hun glæder sig til at se hende igen. Hun har også endnu et musiknummer med, der minder hende om dengang, hun var ung i en lille by og stod på tærsklen til voksenlivet.
Share
Mark as Played
Filip og Niels har Laura Stichling i studiet. Hun er født og opvokset i den lille tyske by Rotenburg Wümme, hvor alle kender alle og kulturen er milevidt fra den, man finder i de store byer; Berlin, Hamborg, Bremen osv. Laura anbefaler oplevelser i Tyskland og må på forhånd undskylde for det musiknummer, hun har valgt som repræsentant for hendes hjemland.
Share
Mark as Played
Hvordan er det at være ung i Tjekkiet? Filip og Niels følger op på deres samtale med Adam fra sidste uge. De dykker ned i Tjekkisk ungdomskultur og snakker om breve: både dét, som Adam skrev til sin lille nevø, og de breve, som de har skrevet til hinanden og skal læse højt, når de kommer hjem fra deres roadtrip.
Share
Mark as Played
Niels og Filip synes som sådan ikke at de danske traditioner er kedelige, indtil de snakker med Adam, som kommer fra Tjekkiet. Her finder de ud af, at de tjekkiske kanter, langt fra kun er drukture, lokale øl og billig mad. Vidste du, eksempelvis at der i Tjekkiet er en tradition for påskepisk? Og hvordan ender man med at gå fra en snak om pisk, lokale værtshuse og folkemusik, for til sidst at sidde med et brev til Adams unge nevø.
Share
Mark as Played
April 19, 2021 27 min
Mange danske unge har været på roadtrip i Europa, men det er ikke mange, der har leveret breve til lokale folks postkasser undervejs. De to værter Filip og Niels forklarer om den atypiske biltur, de planlægger til sommer; tager lytteren med på ruten og spiller musik, der minder dem om det at rejse.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2021 iHeartMedia, Inc.

  • Help
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • AdChoicesAd Choices