Dødkedeligt

Dødkedeligt

Døden er et tabuiseret emne, der hurtigt ødelægger stemningen. Men for Mathilde er døden allerede noget, hun har haft helt tæt på. Hun har levet ti år uden sin far, og det er efterhånden blevet hendes hverdag – så hvorfor ikke snakke om det på den måde? ’Dødkedeligt’ er et podcast, hvor vi snakker om døden, som var det en helt naturlig del af livet.

Episodes

July 10, 2021 56 min
Velkommen til det sidste afsnit af Dødkedeligt. Det her afsnit har en lidt mere humoristisk tone. Det skyldes højest sandsynligt, at min gæst er den (forholdsvis) humoristiske Emil Lange, som er DJ og radiovært.

Emil blev syg som 12-årig og var syg i ti år, før han blev erklæret rask. Men selvom Emil var igennem et langt sygdomsforløb og fik at vide, at han muligvis havde kræft, var han aldrig bange for at dø. Og det er han stadig i...
Share
Mark as Played
Sorgforskning viser, at vi skal bære de døde med os videre og ikke sige 'farvel' til dem. Men hvordan kan man bære de døde med sig videre og samtidig erkende at have mistet en nær? Det taler jeg med radiovært og journalist Esben Kjær om i dette afsnit af 'Dødkedeligt'.

Esben mistede sin søn til kræft i 2012 og har efterfølgende skrevet bøger og lavet en tv-serie om sorg og det at miste. Da disse projekter har involve...
Share
Mark as Played
June 12, 2021 56 min
Hvis vi skal udvikle et sprog for døden, skal vi have alle med - også dem, der ikke har haft døden lige så tæt på, som andre har. I dette afsnit af 'Dødkedeligt' taler jeg med min veninde Frederikke. Frederikke har, hvad hun selv kalder, et 'normalt' forhold til døden. Hendes bedsteforældre var gamle, da de døde og døde af naturlige årsager, men tættere er døden ikke kommet Frederikke.

Frederikke og jeg snakker om, h...
Share
Mark as Played
Hvordan er det at vide, at man med næsten 100% sikkerhed overlever sin kæreste? Cris var kærester med min bedste veninde Cille i fem år, før hun i april 2019 mistede livet til en livslang kamp mod den kroniske sygdom cystisk fibrose. Cille havde altid været syg, men selvom både Cris og jeg godt vidste, at vi ville være på jorden i længere tid end Cille, havde ingen af os forventet, at vi blev nødt til at sige farvel til hende som 2...
Share
Mark as Played
En af de første personer, der var der hos mig, efter min far døde, var min storebror Joel. Joels far og min mor var kærester og boede sammen fra jeg var 2 år til jeg blev 14, og sammen har de vores fælles lillesøster Mollie. Så selvom Joel og jeg ikke er søskende af blod, er han stadig min storebror, og jeg er stadig hans lillesøster.

Men hvordan er det at have en lillesøster, der mister sin far, men selv stadig have begge sine foræ...
Share
Mark as Played
May 1, 2021 55 min
Da min mor for ni år siden er på arbejde, får hun et opkald fra min faster. Min far er død. Nu skal min mor tage hjem til mig, hendes 16-årige datter, og fortælle, at min far er druknet, mens han var i Caribien. Det var det sværeste, hun nogensinde skulle fortælle nogen, og jeg lukkede med det samme helt i, da jeg fik det at vide. Min mor ringede derfor til børnetelefonen og spurgte om råd. De sagde, at det vigtigste var, at man va...
Share
Mark as Played
April 19, 2021 1 min
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2021 iHeartMedia, Inc.

  • Help
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • AdChoicesAd Choices