Greenpeace udvider klimaboblen

Greenpeace udvider klimaboblen

Står du nogle gange og mangler et godt modsvar til de mange klimamyter, der stadig hersker derude? Så kan vi anbefale at følge med i denne serie, hvor vores klima- og miljøpolitiske leder, Helene Hagel sammen med vores digitale manager, Sussi Lillelund, tager fat i nyere nyheder og skyder klimamyter til jorden. Ved at tage klimasnakken med vores omgangskreds kan alle være med til at udvide “klimaboblen” - den boble, man befinder sig i, når man tænker, læser, bekymrer sig om og handler for klimaet. Den boble skal vi have flere med ind i, og et af de første skridt kan være at lytte til “Greenpeace udvider klimaboblen”.

Episodes

November 30, 2021 59 min
Hvordan kan vi få lande som USA, Kina, Indian og Brasilien til at handle? Kan klimatopmøderne bruges til at få storudledere til at levere på de klimamål, der bliver sat?

Spænd sikkerhedsselerne, fordi i dette afsnit kommer du på en rollercoaster af emotioner fra opgivenhed til håb, når Helene og Sussi kortlægger og diskuterer deres uenigheder i forhold til den for nyligt overståede COP26 i Glasgow.

Dette bliver sidste afsnit for nu a...
Share
Mark as Played
Greenwashing er helt klart blevet det nye sort for stor-udledende virksomheder, der slynger om sig med “CO2-neutural” og “klimakompenseret”. Det gør det ret svært at tage de rette klimavalg, når virksomheder som Shell, Arla og Danish Crown får lov til at markedsføre sig som klimaforkæmpere.

Sussi og Helene afslører i sjette afsnit af “Greenpeace Udvider Klimaboblen” nogle af greenwashing-metoderne, vi støder på i Danmark.

I dette a...
Share
Mark as Played
Kom med på en tur i HC Ørstedsparken, hvor Sussi snakker med aktivisterne Nomi og Freja fra FridaysForFuture-bevægelsen om de klimamyter, de er stødt på og gerne vil have behandlet i afsnittet.

Sammen med Helene finder Sussi hoved og hale i, hvad der er op og ned på nogle af de klimamyter, Nomi og Freja er stødt på i og uden for deres klimabobler og fra politikerne.

Myter såsom at klimakrisen kun er et problem for fremtidens genera...
Share
Mark as Played
June 4, 2021 43 min
Tilbageblik på folketingsåret.

“Hvis der nogensinde har været en hockeystav, så kan vi vist nu konstatere, at den er knækket”, sagde statsminister Mette Frederiksen til årets afslutningsdebat i Folketingssalen.

Hockeystaven har tjent som metafor for regeringens klimastrategi - en flad graf de første mange år med få reduktioner, før den i slutningen af dette årti bøjer skarpt opad med de store reduktioner.

Men er hockeystaven virkeli...
Share
Mark as Played
May 21, 2021 35 min
Tag jorden rundt med Sussi og Helene, der besøger nogle af verdens største udledere for at undersøge politikernes vidtløftige klimaløfter.

I tredje episode af “Greenpeace Udvider Klimaboblen” ser vi nærmere på klimamyten om, at der ikke længere er grund til panik over klimakrisen, når de mest udledende lande nu har råbt i kor om flotte klimaløfter.

Lyt med her for at finde hoved og hale i reduktionsmål og politisk varm luft.

Det kan ...
Share
Mark as Played
I dette afsnit går Sussi og Helene i kødet på myten om, at hvis bare man ændrer sit eget, private forbrug, så har man gjort sit i klimakrisen.

For i skyggen af vores pensionsopsparinger gemmer der sig milliarder af kroner i fossile brændsler, som også er en del af vores personlige CO2-regnskab. Og det kan den enkelte ikke ændre på i supermarkedet. Det kan vi kun i fællesskab.

Heldigvis har vi mulighed for at ændre pensionskassernes f...
Share
Mark as Played
March 27, 2021 59 min
I første episode af “Greenpeace Udvider klimaboblen” tager Helene og Sussi en snak om, hvad en klimaboble er, om Klimarådets nyeste rapport og om hvorvidt Danmark kan blære sig med at være et grønt foregangsland.

Greenpeace-aktivist Sille kommer også forbi for at give et tilbageblik på hendes start som aktivist og en ret antiklimatisk første aktion.
Share
Mark as Played
March 26, 2021 1 min
Står du og mangler du gode modsvar til de mange klimamyter derude?

Så kan vi anbefale vores nye podcast med Helene og Sussi, der skyder myter til jorden og forsøger at udvide klimaboblen én samtale ad gangen.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Sympathy Pains

  Hosted by Laura Beil (Dr. Death, Bad Batch), Sympathy Pains is a six-part series from Neon Hum Media and iHeartRadio. For 20 years, Sarah Delashmit told people around her that she had cancer, muscular dystrophy, and other illnesses. She used a wheelchair and posted selfies from a hospital bed. She told friends and coworkers she was trapped in abusive relationships, or that she was the mother of children who had died. It was all a con. Sympathy was both her great need and her powerful weapon. But unlike most scams, she didn’t want people’s money. She was after something far more valuable.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.