Greenpeace udvider klimaboblen

Greenpeace udvider klimaboblen

Står du nogle gange og mangler et godt modsvar til de mange klimamyter, der stadig hersker derude? Så kan vi anbefale at følge med i denne serie, hvor vores klima- og miljøpolitiske leder, Helene Hagel sammen med vores digitale manager, Sussi Lillelund, tager fat i nyere nyheder og skyder klimamyter til jorden. Ved at tage klimasnakken med vores omgangskreds kan alle være med til at udvide “klimaboblen” - den boble, man befinder sig i, når man tænker, læser, bekymrer sig om og handler for klimaet. Den boble skal vi have flere med ind i, og et af de første skridt kan være at lytte til “Greenpeace udvider klimaboblen”.

Episodes

September 17, 2021 31 min
Greenwashing er helt klart blevet det nye sort for stor-udledende virksomheder, der slynger om sig med “CO2-neutural” og “klimakompenseret”. Det gør det ret svært at tage de rette klimavalg, når virksomheder som Shell, Arla og Danish Crown får lov til at markedsføre sig som klimaforkæmpere.

Sussi og Helene afslører i sjette afsnit af “Greenpeace Udvider Klimaboblen” nogle af greenwashing-metoderne, vi støder på i Danmark.

I dette a...
Share
Mark as Played
Kom med på en tur i HC Ørstedsparken, hvor Sussi snakker med aktivisterne Nomi og Freja fra FridaysForFuture-bevægelsen om de klimamyter, de er stødt på og gerne vil have behandlet i afsnittet.

Sammen med Helene finder Sussi hoved og hale i, hvad der er op og ned på nogle af de klimamyter, Nomi og Freja er stødt på i og uden for deres klimabobler og fra politikerne.

Myter såsom at klimakrisen kun er et problem for fremtidens genera...
Share
Mark as Played
June 4, 2021 43 min
Tilbageblik på folketingsåret.

“Hvis der nogensinde har været en hockeystav, så kan vi vist nu konstatere, at den er knækket”, sagde statsminister Mette Frederiksen til årets afslutningsdebat i Folketingssalen.

Hockeystaven har tjent som metafor for regeringens klimastrategi - en flad graf de første mange år med få reduktioner, før den i slutningen af dette årti bøjer skarpt opad med de store reduktioner.

Men er hockeystaven virkeli...
Share
Mark as Played
May 21, 2021 35 min
Tag jorden rundt med Sussi og Helene, der besøger nogle af verdens største udledere for at undersøge politikernes vidtløftige klimaløfter.

I tredje episode af “Greenpeace Udvider Klimaboblen” ser vi nærmere på klimamyten om, at der ikke længere er grund til panik over klimakrisen, når de mest udledende lande nu har råbt i kor om flotte klimaløfter.

Lyt med her for at finde hoved og hale i reduktionsmål og politisk varm luft.

Det kan ...
Share
Mark as Played
I dette afsnit går Sussi og Helene i kødet på myten om, at hvis bare man ændrer sit eget, private forbrug, så har man gjort sit i klimakrisen.

For i skyggen af vores pensionsopsparinger gemmer der sig milliarder af kroner i fossile brændsler, som også er en del af vores personlige CO2-regnskab. Og det kan den enkelte ikke ændre på i supermarkedet. Det kan vi kun i fællesskab.

Heldigvis har vi mulighed for at ændre pensionskassernes f...
Share
Mark as Played
March 27, 2021 59 min
I første episode af “Greenpeace Udvider klimaboblen” tager Helene og Sussi en snak om, hvad en klimaboble er, om Klimarådets nyeste rapport og om hvorvidt Danmark kan blære sig med at være et grønt foregangsland.

Greenpeace-aktivist Sille kommer også forbi for at give et tilbageblik på hendes start som aktivist og en ret antiklimatisk første aktion.
Share
Mark as Played
March 26, 2021 1 min
Står du og mangler du gode modsvar til de mange klimamyter derude?

Så kan vi anbefale vores nye podcast med Helene og Sussi, der skyder myter til jorden og forsøger at udvide klimaboblen én samtale ad gangen.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Ben Shapiro Show

  Tired of the lies? Tired of the spin? Are you ready to hear the hard-hitting truth in comprehensive, conservative, principled fashion? The Ben Shapiro Show brings you all the news you need to know in the most fast moving daily program in America. Ben brutally breaks down the culture and never gives an inch! Monday thru Friday.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2021 iHeartMedia, Inc.

  • Help
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • AdChoicesAd Choices