Hvis du vil vide mere

Hvis du vil vide mere

Få perspektiv på de vigtigste og mest interessante aktuelle dagsordener med lyden af Jyllands-Posten. I nyhedspodcasten Hvis du vil vide mere tager vært Jacob Grosen dig ind i kernen af historierne i selskab med avisens journalister, korrespondenter og redaktører samt gæster fra hele landet. Følg med alle hverdage kl. 04.30 lige der, hvor du normalt finder dine podcasts. Hvis du vil vide mere. Har du spørgsmål eller idéer til redaktionen? Så skriv til podcast@jp.dk

Episodes

June 18, 2024 28 mins

Han bliver kaldt “Slagteren fra Khan Yunis”, og han formodes at være hovedarkitekten bag angrebet på Israel den 7. oktober. Hans borgerlige navn er Yahya Sinwar, og den 61-årige palæstinenser bliver betragtet som lederen af Hamas i Gaza. 

Israel mener, at han skjuler sig i tunnelsystemerne under Gaza, og det er ham, der afgør, om Hamas vil gå med til en våbenhvile.

Men meget tyder på, at krigen kommer til at fortsætte længe endnu...

Mark as Played

I det skjulte løser de konflikter om vold og mere alvorlig kriminalitet. Der er tale om magtfulde mæglingsråd i Aarhus Vest, som både er indblandet i banderelaterede konflikter og er med til at presse ellers lovlydige borgere til at ændre vidneudsagn eller droppe anmeldelser.

På den måde bliver politiet ikke indblandet, og de kriminelle undgår at blive straffet af det danske retsvæsen. 

Det kan Jyllands-Posten nu afsløre efter en...

Mark as Played
June 14, 2024 24 mins

Kasper Hjulmand har stået i spidsen for det danske herrelandshold i fodbold i fire år og ført Danmark gennem to slutrunder. 

Den første, EM i 2021, var et rent eventyr. Hele Danmark samlede sig om landsholdet, vi skulle ikke hjem, men videre, og vi var tæt på at slå England i semifinalen.

Men magien omkring landsholdet forsvandt med et brag under den kontroversielle VM-slutrunde i ørkenstaten Qatar i 2022. Danmark scorede kun ét ...

Mark as Played

Joe Bidens søn Hunter Biden blev tirsdag kendt skyldig i at have løjet om sit stofmisbrug, da han købte en pistol i 2018, og nu risikerer han op til 25 års fængsel.

Hunter har længe været en politisk belastning for Joe Biden, og dommen kommer på et frygteligt tidspunkt for den amerikanske præsident kort før det amerikanske valg. Trump har hurtigt brugt historien til sin fordel, og det varsler kun begyndelsen på en større kampagne,...

Mark as Played

Justitsminister Peter Hummelgaard varsler lovændringer og styrket hvidvaskkontrol i kølvandet på TV 2-dokumentaren “Den sorte svane”, som har afsløret, hvordan samfundets top og bund samarbejder om at begå kriminalitet og snyde statskassen.

Men dokumentarens afsløringer overrasker på ingen måde formanden for den danske afdeling af Transparency International, Jesper Olsen, som har forsøgt at råbe politikerne op om problemets omfang...

Mark as Played
June 11, 2024 25 mins

SVM-regeringens popularitet har været faldende siden dannelsen. 

Søndag fik vælgerne så mulighed for faktisk at give deres mening til kende ved Europa-parlamentsvalget, og den lussing synger endnu.

Socialdemokratiet fik det dårligste valg nogensinde, Venstre fik halveret sine mandater, og Moderaternes fejring af deres enkelte mandat blev overskygget af Lars Løkke Rasmussens udtalelser om, at regeringen ikke har gjort det godt nok...

Mark as Played
June 10, 2024 25 mins

Hun har holdt lav profil siden sin mands mystiske død i en sibirisk fangelejr i februar, men nu gør Julia Navalnaja klar til at gå i Aleksej Navalnyjs fodspor og blive ansigtet på den russiske opposition til Vladimir Putins styre.
I den forgangne uge dukkede hun op til to arrangementer i Berlin, hvor hun og Navalnyjs livsværk, Fond for Kamp mod Korruption, blev hyldet.
Jyllands-Postens korrespondent i Berlin, Poul Funder Lars...

Mark as Played
June 8, 2024 24 mins

Hver eneste dag kæmper danske børn og unge med at passe ind. Hver femte mand i alderen 16-24 år har et dårligt mentalt helbred, og hos kvinderne er det flere end hver tredje. Samtidig er halvdelen af de piger, der går i 8. klasse, ikke glade for den, de er, mens det for drengene gælder for hver fjerde. 
Den følelse kender 28-årige Jeppe Kronback, bedre kendt som URO. 
Først for et år siden følte han sig som sig selv for først...

Mark as Played

Annamette Fuhrmann taler åbent om sine hedeture og søvnproblemer, og det vækker genklang hos mere end 25.000 følgere. Men fænomenet er også et problem for resten af samfundet. 

Et nyt estimat anslår, at Danmark hvert år går glip af 4 mia. kr. i tabt arbejdsfortjeneste, når danske kvinder oplever de mange gener, overgangsalderen kan byde på. Det svarer til, at 10.200 danske kvinder ikke kan gå på arbejde i et år – hvert år.

Anname...

Mark as Played
June 6, 2024 20 mins

Ensomhed er et stort problem i Danmark – en af otte af alle danskere føler sig ensomme.

Ifølge WHO er ensomhed lige så dårligt for helbredet som at ryge 15 cigaretter hver dag. Og der er en direkte sammenhæng mellem at være ensom og at dø tidligt.

Men hvorfor er så mange ensomme?

Journalist Jonas Sejr Thomson har sat sig for at undersøge, hvordan man kommer ud af ensomheden, og det er et meget personligt projekt. For Jonas har i...

Mark as Played

Det er grundlovsdag. For nogen er det en fridag. For andre er det en arbejdsdag. For Jyllands-Postens chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, er det en dag, der giver en kærkommen anledning til at reflektere over vores demokrati.  

Derfor har vi dedikeret dagens episode til, at vores chefredaktør deler sine tanker med udgangspunkt i en kommentar, hun har skrevet til jp.dk i dagens anledning. Der kan du også læse hendes tekst, hvis du...

Mark as Played

Selcuk Mehmet Özcan sidder i Ishøjs byråd for Socialdemokratiet, er medlem af regeringens integrationsråd, og så har han tætte forbindelser til et firma, som har doneret 200.000 kr. til Danmarks største islamiske trossamfund, Diyanet.
Organisationen driver moskeer og laver socialt arbejde for tusinder af herboende troende muslimer med tyrkiske rødder, men er samtidig berygtet for at have et stærkt bånd til Erdogans styre i Tyrki...

Mark as Played

Med kun seks dage til Europa-Parlamentsvalget har valgfeberen ikke for alvor indfundet sig, og den manglende interesse står i skærende kontrast til, at en stor del af den danske lovgivning bliver født i EU.

Ifølge politisk analytiker Niels Th. Dahl er valget heller ikke noget, der får høj prioritet i de danske partier. Han oplever faktisk, at deres interesse for valget virker aftagende.

Hvorfor er vi så ligeglade med Europa-Parla...

Mark as Played
May 31, 2024 23 mins

Vi hører om dem igen og igen. De lystdrevne, sadistiske psykopater, der slår kvinder ihjel.

For de fleste mennesker er ondskaben i gerningsmændenes modbydelige handlinger umulig at forstå, men professor i social- og personlighedspsykologi Henrik Høgh-Olesen har undersøgt ondskabens anatomi.

Hvor kommer ondskaben fra? Har alle mennesker ondskaben i sig? Og hvor kommer den store fascination af det onde fra, når vi ser true crime el...

Mark as Played

TV 2-dokumentaren ”Den Sorte Svane” har sendt rystelser gennem Danmark. Ved hjælp af en muldvarp fortæller dokumentaren, hvordan kriminelle rockere arbejder sammen med advokater, jurister, ejendomsudviklere og lyssky virksomhedsejere om at hvidvaske penge tjent på kriminalitet.

Selvom der er blevet sået tvivl om muldvarpens troværdighed, er flere ministre allerede blevet trukket i samråd på baggrund af dokumentarens afsløringer. 

...

Mark as Played

Søndag den 9. juni skal vi stemme om, hvilke danske politikere der skal sendes til Europa-Parlamentet for de kommende fem år.

Og valget finder sted i en tid, hvor det europæiske sammenhold i den grad er udfordret af kriser, krig og aggressive stormagter i øst.

Frem mod Europa-parlamentsvalget stiller Jyllands-Posten skarpt på Europas tilstand.

I dag skal du høre om et Europa, der er ved at udvikle sig til et plejehjem uden pleje...

Mark as Played
May 28, 2024 22 mins

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har kaldt russiske glidebomber den største nuværende trussel mod Ukraine.  

Og de seneste måneder har vi for alvor set, hvordan russernes glidebomber rammer frontlinjebyerne i det østlige Ukraine dagligt, hvor de efterlader død og ødelæggelse. 

For Ukraine har lige nu ikke noget forsvar mod glidebomberne. 

Hvordan fungerer Ruslands glidebomber? Kommer de russiske glidebomber til at få en ...

Mark as Played

Den historiske retssag mod den tidligere amerikanske præsident Donald Trump nærmer sig sin afslutning. 

Sagen handler om de såkaldte tys-tys-penge, som Donald Trump angiveligt skulle have overført til pornoskuespillerinden Stormy Daniels gennem sin advokat mod, at hun ikke fortalte om, at de skulle have haft sex.

Hovedvidnet i sagen er advokaten Michael Cohen, og engang var han en del af Trumps inderkreds – men nu er han blevet t...

Mark as Played

Størstedelen af verdens lande anerkender Palæstina som en selvstændig stat, og senest har Norge, Irland og Spanien gjort det. 

Danmark vil dog ikke anerkende Palæstina som en selvstændig stat på trods af, at den danske regering går ind for en tostatsløsning. 

Præcis den modsatte holdning har Lars Erslev Andersen, som er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. Han mener, at Danmark bør anerkende Palæstina som ...

Mark as Played

Om få uger skal vi stemme om, hvilke danske politikere der skal sendes til Europa-Parlamentet de kommende fem år.

Valget finder sted i en tid, hvor det europæiske sammenhold i den grad er udfordret af kriser, krig og aggressive stormagter i øst.

Frem mod Europa-parlamentsvalget stiller Jyllands-Posten skarpt på Europas tilstand, og i dag er afsættet én af de mest almindelige fødevarer i dit køkken.
Du har sikkert bemærket, at ...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Nikki Glaser Podcast

  Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

  White Devil

  Shootings are not unusual in Belize. Shootings of cops are. When a wealthy woman – part of one of the most powerful families in Belize – is found on a pier late at night, next to a body, it becomes the country’s biggest news story in a generation. New episodes every Monday!

  Start Here

  A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.