RAMT

RAMT

Podcasten vil kredse om, hvordan vi påvirkes når vi mister vores barn tidligt i graviditeten. Ca. 20.000 kvinder oplever hvert år en ufrivillig abort men hvad sker der efterfølgende med sindet, kroppen og livet ? Nogle af de emner podcasten RAMT vil forsøg at besvare er: Må man søge når man mister et barn før uge 12? Hvad er sorg og hvordan påvirker sorg vores hjerner, hjerte og krop? Hvorfor bliver angsten en del af livet efter at have mistet drømmebarnet ? Hvad er længsels og hvorfor er det så smertefuldt ? Hvordan mindes og markerer man at man er blevet mor og der har været et barn. Når man ikke har nået at lave minder med barnet ? Hvad sker der med parforholdet? Hvad kan man gøre som pårørende til en der har mistet? Og mange mange flere emner. Jeg hedder Karen Krog Nielsen. Jeg er psykoterapeut og har specialiseret mig i tab, sorg og traumer. Og så kender jeg selv til at miste fodfæstet pga. ufrivillig abort. Der har ikke været meget fokus på hvad ufrivillig aborter gør ved os. psykisk og kropsligt . Jeg synes det er vigtigt at sætte ord på livet, når vi bliver RAMT, SÅ du der lytter,….. ikke står alene.

Episodes

March 21, 2023 15 mins
Kære Du som har lyttet med, tak fordi du var her og tog imod mine og de medvirkendes ord.

Kære Dig som har delt din historie, 1000 tak for at del ud af din smerte, din sårbarhed og din visdom. Jeg linker neders til alle de deltagenden der ønsker dette.

Kære Jer som har tilbudt jeres historie men som jeg ikke nåde at få med denne gang, tak for jeres tillid og lyst til at fortælle.

Jeg er så taknemmelig for at vi kunne lave dette rum ...
Mark as Played
Astrid fortæller om hvordan hun kom igennem den voldsomme angst efter at have mistet sin søn.

Når man har mistet er angsten desværre en del af sorgen og angsten kan tag magten helt fra en, men der er noget du kan gøre. Både Astrid og jeg kommer med nogle af vores egen erfaringer og hvad der har virket for os.


Når vi fx bruger scanninger til at berolig angsten kan vi også miste kontakten til vores krop og egen intuition. Vi bliver n...
Mark as Played
Astrid er Doula og har firmaet En ANDEN start samt Doulauddannelsen ved Dansk Doula Institut.

Astrid fortæller her sin historie om at miste og om hendes arbejde som Doula.
Astrid har båret 6 børn og født 5 børn men har kun de fire af dem er hos sig.


Astrid har oplevet at miste i uge 11 på grund af en ufrivillig abort. Det 4. barn Sigfred, døde før han blev født, 5 dage over termin af uforklarlige grunde.

3 måneder efter hun mistede...
Mark as Played
Med denne speceial udgave af RAMT bliver du inviteret med på en lydrejse ind i din krop.

Læg eller sæt dig et uforstyrret sted de næste 18 min. Tag gerne noget varmt over dig.
Sluk alle andre apperater end det du bruge til at høre dette på.

Og nyd et roligt øjeblik med dig selv.

Med ønske om at du kan finde ro og forbundthed med dig selv og din krop.
Kærlig hilsen Karen
Mark as Played
2 afsnit
Pernille fortæller åbent og ærligt om hendes tab i denne episode af RAMT.

Pernille sætter ord på de svære og store følelser man oplever når man miste ikke bare et men tre børn.

Pernille fortæller hendes historie om sin tre tab af sønnerne Arthur, Noah og Pedro. Men også hvad det har haft af betydning for hendes psykiske sundhed at gennemgå de tre graviditeter og tab.
En rå og ubarmhjertig fortælling men også en fortælling...
Mark as Played
1 afsnit.
Pernille fortæller åbent og ærligt om hendes tab i denne episode af RAMT.

Pernille sætter ord på de svære og store følelser man oplever når man miste ikke bare et men tre børn.

Pernille fortæller hendes historie om sin tre tab af sønnerne Arthur, Noah og Pedro. Men også hvad det har haft af betydning for hendes psykiske sundhed at gennemgå de tre graviditeter og tab.
En rå og ubarmhjertig fortælling men også en fortællin...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Ann Sofie Bækgaard der er yogalærer, yogaterapeut, træner og coach med specialisering i kvinde yoga.

Sofie kan noget helt særligt med sin formidling om kvindekroppen, bækken"bunden" og fødseler.

Jeg har derfor inviteret Sofie med til en samtale om (ufrivillig)abort som en tidlig fødsel og hvordan vi kan passe på os selv og ikke bare drøne tilbage på arbejde igen.

Og hvorfor nødvendigheden af hvile og eg...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Mette som har oplevet gentagenden og traumatiske tab af hendes graviditeter.

Men du skal også høre hvordan Mette har fundet en vej i at forstå sig selv og hele nogle af de sår hun har fået på sin vej gennem livet.

En graviditets rejse der startede med gentagenden tab og er endt men at Mette og hendes kæreste er blevet forældre men Mette har også fundet sig selv og sin egen styrke.

Høre Mette fortælle om...
Mark as Played
I denne episode taler jeg med sexolog Katrine Berling om intimitet og seksualitet når man oplever sorg eller er i fertilitetsbehandling eller begge dele.

Vi kommer ind på emner som:

*Hvad er intimitet og lyst og hvad er forskellen på de to ting?

*Hvorfor er intimitet vigtigt i et parforhold?

*Menneske i krise/sorg og seksualitet

*Hvad kan man gøre i en sorgfuld/svær livssituation for at bevare den intime
kontakt?

*Hvad kan man gøre f...
Mark as Played
I denne episode skal du høre hvorfor angst bliver en følgesvend når man er gravid igen efter tidligere tab og hvordan angst kan påvirke dig når du har fået et barn.

Du vil få klarhed over hvad der sker med dig og hvordan du kan arbejde med angsten når du tidligere har mistet et barn i din graviditet.

I denne episode vil jeg ikke komme så meget ind på teorien i angsten. Ønsker du at høre mere grundlæggenden om angst kan jeg foreslå d...
Mark as Played
Den bedst sorg heling er at blive lyttet til og den største gave vi kan give hinanden er vores nærvær.

I denne episode taler jeg med Bente Lundbak Pihl som er leder i Den lyttende Kirke. Hun fortæller her om hvad lytning er og hvorfor vi skal lytte og ikke mindst hvordan man lytter.

Måske en simpel ting for nogle men aktiv og nærværenden lytning kræver noget af den der lytter.

Når vi lytter til hinanden kan vi hjælp med at hele sor...
Mark as Played
Frederikke og jeg kunne slet ikke stoppe med at tale igen, da vi først var kommet i gang, så efter at vi endelig havde afsluttet interview til podcasten forsat vi med at tale sammen og det skal du ikke snydes for og derfor får du 2 del her.

Vi talt om kroppen der husker og hvor vigtigt det er at få kroppen med i det terapeutisk arbejdet for at kunne slippe traumerne.

At tillade sig selv det man har brug for og at grimme følelser er...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Frederikke som opdager hun er gravid og kun få timer efter bliver indlagt med en graviditet udenfor livmoderen.

Efter en operation hvor Frederikke får fjernet noget af sin livmoder, oplevede hun at blive overvældet af følelser som "er jeg kvinde nok" og angsten for om hun kunne gennemføre en graviditet.

Frederikke fortæller hvordan hun arbejdet med chokket, sorgen og at genfinde sin krop efter en operat...
Mark as Played
June 14, 2022 19 mins
I denne episode taler jeg om hvorfor vi skal bruge ritualer og hvordan vi kan tag afsked med vores elsket barn også når det ikke er blevet et barn i nu.

Du vil blive inspirerede til hvilken ritualer du kan brug.


Læse mere om mindedagen Allehelgensaften via Landforeningen Forældre og Sorg https://foraeldreogsorg.dk/

Giv din mening til kende om podcasten RAMT https://podcasts.apple.com/dk/podcast/ramt/id1592302695?l=da

Ønsker du at ...
Mark as Played
Hør Pernille´s meget ærlig og baske fødselshistorie om at træffe den svære beslutning at afslutte sit graviditetsforløb da Lucas kun er 18+2 uger, da der er for lidt fostervand.

Pernille må føde på gynækologisk afdeling fordi at Lucas er under de 22 uger. Da det ikke betegnes som en fødsel når man føder før uge 22.
Når man høre Pernille fortælling er man ikke spor i tvivl om at både krop og sind oplever det som en fødsel og sorgen...
Mark as Played
May 17, 2022 11 mins
I denne episode af RAMT tager jeg dig igennem de vigtigst beslutninger du kommer til at træffe hvis du mister dit barn i graviditeten.

Du skal høre om
•Navngivning
•Begravelse
•Sorgorlov


Ingen af os er vant til at beskæftig os med døden og det skal vi heller ikke være, for døden bliver aldrig en normalitet.

Men når døden kommer er den en realitet som vi bliver nød til at handle på. Der skal tages mange vigtige beslutninger på kort ti...
Mark as Played
Jeg har inviteret Teit Sort Uldum i studie efter at have læst hans tekst i bogen "Skriv mindet til livet, -en mosaik af stemmer". Teit har skrevet et memoirer om sin datters død der rammet mig dybt. Teit har sagt ord på sorgen og den kærlighed der ligger i sorgen. Han har skrevet om at mindes og at ville blive ved med det.

Jeg har bedt Teit om at læse hans memoirer op for dig, så du kan høre det med hans egne ord.

Der ud over taler ...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Charlotte Heje Haase som har faciliteter bogen SKRIV MINDET I LIVE skrevet af 47 forfattere, de bidrager med deres minder om afdøde.

At skrive om mindet er en vej til heling af sorgen. Når vi mister kan det være svært at sætte ord på sorgen, tabet og de drømme der ikke blev til noget. Ved at skrive om mindet, får mindet en fylde og en korrektur så det bliver nemmer at forbindes os til mindet. Så vi kan ...
Mark as Played
I denne episode skal du møde Helle og høre hende fortæller om hendes vej igennem 5 graviditeter og 4 tab.

Helle fortælle om hvordan forhold til hendes krop ændre sig da hun mistede og da hun mødt det hun kalder den ensomme sorg, for hvad gør man med sorgen og tomheden når man mister?

For Helle har det været vigtigt at være åben om hendes graviditeter, for når drømmen bliver flået fra hinanden i et splitsekund var det også nemmer a...
Mark as Played
I denne episode skal du høre hvad angst er og hvorfor det er at angsten fylder så meget hos nogle efter en ufrivillig abort.

Du kan lære hvordan din krop reagere og hvad du kan gøre ved angsten når den kommer.

Få min støtte og vejledning for 0kr (koster din mail) via 8 mails med råd og vejledning til hvad du kan gøre, når du oplever sorg, angst og magtesløshed ved ufrivillig abort. Det kan du finde lige her https://karenkrognielsen...
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  CounterClock

  In order to tell the story of a crime, you have to turn back time. Every season, Investigative journalist Delia D'Ambra digs deep into a mind-bending mystery with the hopes of reigniting interest in a decades old homicide case.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  20/20

  Unforgettable true crime mysteries, exclusive newsmaker interviews, hard-hitting investigative reports and in-depth coverage of high profile stories.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.