Tinnituskompasset

Tinnituskompasset

Tinnituskompasset er din guide til et godt liv, på trods af evig støj i hovedet. Lyt med og bliv klogere, både på tinnitus og dine behandlingsmuligheder.

Episodes

July 2, 2022 37 mins
I prologen til Tinnituskompasset kan du høre to af de førende tinnitusforskere fortælle om deres arbejde med tinnitus. Dirk De Ridder har i mange år forsket i tinnitushjernen og han giver dig hans bud på, hvorfor vi hører tinnitus. Richard Tyler er en erfaren tinnitusforsker og behandler. Han har udviklet en metodik til tinnitusbehandling i USA. Det er således yderst kompetent selskab vi starter Tinnituskompasset ud med.

Min medvær...
Mark as Played
Det er søndag formiddag i september 2022. Jeg er rullet en tur lidt nord lidt nord for København for at besøge min medvært Anne-Mette Mohr hjemme hos hende. Dette er den første egentlige episode i tinnituskompasset og jeg vil tale med Anne-Mette om hvad man som lytter kan forvente sig af podcastserien. Samtidig synes jeg det er vigtigt at du får muligheden for at lære Anne-Mette og mig lidt bedre at kende. Derfor taler vi lidt om v...
Mark as Played
October 24, 2022 57 mins
I denne episode er jeg rullet en tur til Århus for at møde Christian Vinberg Thorup som til daglig er leder for den audiologiske klinik på Århus Universitetshospital. Jeg mødte Christian til en tinnituskonference tidligere på året og blev nysgerrig på hans syn på brug af høreapparater i behandlingen af tinnitus. En audiologisk klinik – eller høreklinik er den behandlingsinstans man møder, hvis man har et behandlingskrævende høretab...
Mark as Played
Serviceinfo: Skrivetolk til podcast.

Har du problemer med følge med i podcasten på grund af høretab, så kan du på Høreforeningens hjemmeside undersøge muligheden for at få hjælp fra en skrivetolk:

https://hoereforeningen.dk/hjaelp-til-dig/tolkeformidling/

Skrivetolke skriver det, som bliver sagt. Hvordan det helt præcist foregår, ved vi ikke, men Høreforeningens tolkeformidling ved alt om det.

I denne episode af Tinnituskompasset har v...
Mark as Played
I denne episode af Tinnituskompasset besøger jeg telefonrådgivningen hos Høreforeningen og taler med hørekonsulent, Anne Mette Paarup Kristensen. Derudover kan du efterfølgende høre en samtale mellem Anne-Mette Mohr og mig, blandt andet omkring mine egne problemer med søvn i en længere periode. Anne-Mette deler ud af gode søvnråd og vaner, der kan hjælpe dig med søvnbesvær til at genetablere et godt søvnmønster.

Læs også blogindlæg:...
Mark as Played
Hvordan arbejder man på et kommunikationscenter i forhold til tinnitus?
Lyt med i dette afsnit, hvor jeg har besøgt institut for syn, hørelse og døvstumhed. Her talte jeg med hørekonsulenterne Kristine Bjerrum Scharling og Karen Louise Hald.

Dette er første delepisode om kommunikationscentrenes tilbud til personer med tinnitus.
 • Lær blandt andet om de tilbud Instituttet har i forhold til borgere med tinnitus, herunder information...
Mark as Played
I denne episode af Tinnituskompasset har jeg talt med Ann Christin Sommer Norup som arbejder på Kommunikationscentret, Region Hovedstaden.

Du kan blandt andet høre Ann Christin fortælle om:
 • Hvorfor man egentlig begynder at høre almindelige hverdagslyde som høje
 • Hvordan du kan forholde dig, hvis du skal til en begivenhed der ”larmer”
 • Vigtigheden af fysisk aktivitet
Derudover taler jeg med Anne-Mette Mohr om tinnitus og kontrol...
Mark as Played
Tinnituskompasset har besøgt Rigshospitalet og har talt med Mads Klokker, Cheflæge for Øre, Næse, Hals- og audiologi. Derudover er han leder for Center for Hørelse og Balance, et spændende tværfagligt initiativ med inddragelse af forskningsenheder og industri.

På trods af en hverdag som leder for mere end 300 medarbejdere, så ser Mads Klokker fortsat patienter på ugentlige klinikdage, herunder tinnituspatienter.

Lyt med i denne epis...
Mark as Played
På Frederiksberg ligger der et frivilligt rådgivningstilbud til borgere med tinnitus og andre hørerelaterede problemstillinger. House of Hearing er ret specielt på den måde, at det tilbyder tværfaglig, uvildig rådgivning til dig med tinnitus og/eller andre hørerelaterede problemer.

I dagens episode har jeg talt med leder af House of Hearing, Ida Castberg, omkring husets tilbud. Du kan i denne episode bl.a. høre om:
 • Telefonrådgiv...
Mark as Played
April 17, 2023 29 mins
Denne episode af Tinnituskompasset er en særudgave omhandlende lydoverfølsomhed eller hyperakusis.

Jeg har allieret mig med en fremtrædende personlighed inden for tinnitus og hyperakusisforskning og behandling, nemlig Professor Richard Tyler.

I denne episode kan du derfor blandt andet høre om følgende:

Hvordan hyperakusis defineres.
 • Hvad vi kender til årsagen til hyperakusis.
 • Hvordan hyperakusis diagnosticeres.
 • Hvordan hyperakusis ka...
Mark as Played
I denne episode af Tinnituskompasset er vi på besøg på Castberggaard og hos hørekonsulent Laura Velander. Her kan du høre om de gratis tilbud organisationen har til dig med tinnitus og som er erhvervsaktiv. Hør blandt andet om:

 • hvordan du kan få hjælp til at indrette din arbejdsplads, så den er bedre egnet til at tage højde for din tinnitus og eventuelt høretab
 • at det er muligt at følge et kursus strækkende over et år. Kurset har...
Mark as Played
July 31, 2023 33 mins
Tinnituskompasset er kommet til vejs ende i denne omgang. I den sidste episode reflekterer Anne-Mette Mohr og jeg over de ting vi har erfaret undervejs på rejsen gennem tinnitusjunglen.

I denne episode kan du bl.a. høre om:
 • Hvad jeg personligt har fået ud af at lave tinnituskompasset
  • høreapparaternes betydning for tinnituslindring
 • Den overaktive hørenerve
  • hos personer uden målbart høretab
 • Hvad der kan få tinnitus ti...
Mark as Played
Mens du venter på at der udkommer en opdateret epilog, hvor Anne-Mette Mohr og jeg vil give et samlet overblik over vejen gennem tinnitusjunglen, så kan du passende lytte til en ny podcastserie fra Tinnituskompasset. I denne har jeg allieret mig med Stine Borges fra Hørerådgivningen Børn og Unge, og vi kortlægger tinnituslandskabet på børne- og ungeområdet.

Det skønnes at 1 af 40 børn har plagsom tinnitus - og det er faktisk nogenl...
Mark as Played
Abonner på Tinnituskompasset Indblik og følg med i min tur omkring behandlinger, myter, fakta og andre relevante informationer om tinnitus, set ud fra et forskningsmæssigt perspektiv.

I denne crossover episode kan du høre om der er en kur for tinnitus? Hvordan kan du adskille videnskabeligt baserede behandlinger fra 'mirakelmidler'?

Som du kan høre i episoden, så har jeg selv stået bag et studie der viste, at neurofeedback har en ma...
Mark as Played
November 6, 2023 1 min
Find Tinnituskompasset Indblik hvor du lytter til dine podcasts.
Mark as Played
December 27, 2023 1 min
Nu kan du snart se frem til at lytte til sæson 2 af Tinnituskompasset, hvor vi taler med mennesker som har haft det svært med tinnitus, men som har lært sig at leve med det. Vi glæder os i hvert fald til at starte optagelserne i januar 2024.
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  BG2Pod with Brad Gerstner and Bill Gurley

  Open Source bi-weekly conversation with Brad Gerstner (@altcap) & Bill Gurley (@bgurley) on all things tech, markets, investing & capitalism

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Breakfast Club

  The World's Most Dangerous Morning Show, The Breakfast Club, With DJ Envy, Jess Hilarious And Charlamagne Tha God!

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.