Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Episodes

May 1, 2020 169 min
Thomas Herman blev hysterisk, da han fik sit navn over døren på restauranten, Per Thøstesen fortæller om det levende mareridt hos Bocuse, Søren Thyboe mindes dengang det kun var lømler, som blev kok, og Francis indrømmer blankt, at der er svært at leve uden det daglige serviceryk. Best of 2 er kokkenes.
Share
Mark as Played
Podcasten fylder seks år, og jeg har siddet i coronanætter og klippet og klistret to lange programmer fulde af al det bedste. I Best of 1 taler Delaney om at komme hjem efter kampen, Martin Brygmann fortæller om at være ung og halvlovende trommeslager, Thomas Thomsen udbreder Desperadostrategien, vi skal høre Kim Trampe og Søren T-shirt live fra Floss, lytte til Line Knutzons økonomiske problemer, følge Bosses nedtur med Shubidua o...
Share
Mark as Played
Bearnaise er taget en tur med S-toget til Holte for at besøge køkkenchefen på Søllerød Kro, Brian Mark Hansen. Her taler de om en traditionel opvækst på byens hotel i Vojens i Sønderjylland, hvor Brian blev sat til at hjælpe med driften i en ung alder, med alt hvad det indebar herunder også køkkenhjælp.

Den videre gastronomiske udvikling kom under koryfæet Michel Michaud, som i sin tid skabte Søllerød kros renommé og løftede stedet...
Share
Mark as Played
Bearnaise fortsætter samtalen med mesterkokken Christian Puglisi. Denne gang mødes de to på Christians Michelin restaurant Relæ i Jægersborggade, hvor det hele startede i 2010. Dengang var Jægersborggades status som gourmetcentral for alskens mad, vin, kaffe, øl, ikke endnu cementeret, og der var rygende travlt i hashhandlen lige udenfor indgangen til restauranten.

Samtalen fokuserer netop om åbningen af Relæ og den stemning, der va...
Share
Mark as Played
Bearnaise er taget et smut forbi Guldbergsgade på Nørrebro for at besøge stjernekokken Christian Puglisi, manden bag flere succesfulde restauranter i København, heriblandt BÆST og Relæ. Sidstnævnte har haft en Michelinstjerne siden 2012.

De to mødes i restaurant BÆST for at se på Christians ost- og kødproduktion og for at tale om en gastronomisk opvækst i det italienske køkken, mens klassekammeraternes leverpostejsmadder ikke faldt...
Share
Mark as Played
Bearnaise er blevet inviteret til middagsselskab på Søllerød kro for Chaîne des Rotîsseurs, en verdensomspændende gastronomisk organisation, der, med sine kædeordener, våbenskjold og anden heraldik, udadtil mest ligner en loge for feinschmeckere. Bearnaise laver reportage fra middagen og møder Chaines danske formand (eller Bailli Délégué som det hedder på chainsk) Jørgen Krenk i hans hjem på Frederiksberg.
Share
Mark as Played
March 20, 2020 76 min
William Kvist har altid haft mere at sige, end at det var dejligt at se den gå i mål. I de unge år var han så bange for at lave fejl, at han forsøgte ikke at få bolden, som professionel brugte han trancedans til at komme videre, og så fortæller han om at være fanget mellem Schweinsteiger og Kroos, og om at spille på et FCK-hold med mental styrke. Vi spiser på Lola på Christianshavn
Share
Mark as Played
Bearnaisemagasinet er tilbage i forfriskende tempo:
Lidl vil have dig og mig til at handle og fået Wassim til at udvikle produkter. Jeg har smagt dem. Hvorfor smager karryretter ens på thairestauranter? Henrik Yde giver grøn karry-kursus. Hvordan gik det egentlig Bo Bech i New York? VerdensClaess fortæller om en fiasko, og så skal vi mindes den dag, da Danmark fik verdens bedste kok i Lyon. Anmeldelsen er fra knaldvarme Polly.
Share
Mark as Played
Share
Mark as Played
February 28, 2020 65 min
Det lille selvforsynende husmandssted med gris i baghaven er ikke løsningen på klimaproblemerne. Byerne skal redde os. Sådan siger Simon Kjær Hansen fra C40, den verdensomspændende sammenslutning af storbyer. “Vi må indstille os på afsavn og grise og køer skal nærmere stå i en byejendom.”
Vi spiser på Mondän.
Share
Mark as Played
February 21, 2020 58 min
Han er køkkenchef på Guldkroen og medlem af Umuts hæsblæsende crew, der serverer traditionel dansk mad og serverer Fernet Branca i lårtykke stråler. Nu udgiver han en inderlig og følsom digtsamling. Hvordan fanden hænger det sammen? Martin Kongstad spiser med Chano Jørgensen på Restaurant Silo i Nordhavn
Share
Mark as Played
February 14, 2020 59 min
I anledning af at Michelin stjernerne uddeles på søndag d. 16. februar, fortæller Jakob Mielcke hvorfor han for alt i verden ikke skal have den stjerne. Nicolai Nørregaard fra Kadeau taler om bloggere, som har mere travlt med at fotografere end at spise, Jordnær får et chok og en stjerne, og Bearnaise husker med vrede sidste års stjernefuser ved uddelingsceremonien i Århus.
Share
Mark as Played
February 7, 2020 59 min
Martin Kongstad traver rundt i Alfredo Tesios barndomskvarter, får det bedste som Roberto e Loretta har på frokostkortet, lærer alle Helles tricks til den klassiske romerske pastaret cacio e pepe og bedømmer om carbonaraen på Roscioli virkelig er Roms bedste.
Det er vaskeægte feel good i selskab med 'Stemmen fra Rom'
Share
Mark as Played
Bearnaise er tilbage i vennebyen Rom for at lede efter nye restauranter til den store Bearnaise guide, som snart opdateres via Bearnaises facebookside. Martin Kongstad tager til bydelen Ostiense for at besøge Sofie Wochner og hendes mand Domenicos restaurant Marigold og spiser på Roms nyeste Michelinrestaurant Idylio.
Share
Mark as Played
January 24, 2020 76 min
Hvad skete der med Maja Petrea Fox?
Den unge digter som indtog byens barer og enten var fuld eller ved at blive det. Sådan var hendes liv, da hun var gæst i Bearnaise for tre år siden. En dag gik den ikke længere. Men hvad skete der?
Jeg mødte hende på vegetarrestauranten Veve.
Share
Mark as Played
January 17, 2020 62 min
Han bad om en råvare at lave en ny ret med, og Bearnaise sagde chili. Men hvad finder han på? Og kan hans kokke overkomme mere på årets travleste aften? Bearnaise er med helt nede i gryderne på Geist.
Share
Mark as Played
January 10, 2020 74 min
”Nævn en råvare, så laver jeg en ny ret og sætter den på kortet i morgen," sagde mesterkokken Bo Bech. Det blev et døgn sammen. I første del fortæller han om at finde Frøken Jensens kogebog som FN-soldat, om at arbejde for Marco-Pierre White og blive til grin på Nimb, og til sidst får han råvaren at vide.
Share
Mark as Played
January 3, 2020 66 min
Martin Kongstad er taget på Osteria 16 i Ravnsborggade sammen med skuespiller, model og kunstner Emma Rosenzweig. De to får sig en snak om at være født ind i kulturel overklasse, om et pjerrotkostume på Rungstedgaard og om at finde sin plads i verden og gøre sig god til at være lige præcis dér.
Share
Mark as Played
December 26, 2019 86 min
Vi fortsætter kåringen af årets bedste retter i ‘Bearnaise er Dyrenes Konge’ hos “Røde” Claus på Salon i Bredgade i selskab med madanmelder og radiovært Lærke Kløvedal, dramatiker Line Knutzon og “verdensklass” Claes Bang. I denne anden del komme Lærke også med sine bedste retter i det forgange år, mens vi skal have kåret årets usvovlede vin til nytårsmenuen. Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for anden og sidste del af Morten...
Share
Mark as Played
December 25, 2019 71 min
Martin Kongstad har samlet et første klasses hold af gæster på Salon hos Claus Christensen der serverer “hvaler” for Martin og hans gæster. Madanmelder og radiovært Lærke Kløvedal, dramatiker Line Knutzon og skuespiller “verdensklass” Claes Bang. De skal sammen kåre årets ti bedste retter og smage sig gennem ni usvovlede vine og finde den vin, de vil anbefale til nytårsmenuen. Martin har været en tur i gemmerne og fundet en uudgive...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Will Ferrell reprises his role as Ron Burgundy in the world-famous Ron Burgundy Podcast! Each episode has a different theme in which Ron engages in conversation with another notable person on the topic at hand. In true Ron Burgundy fashion, these conversations have a tendency to go off the rails, and we find out things about people we never knew we wanted to know. Join America’s favorite Anchorman, continuing to delight audiences with the comical musings of Ron Burgundy – and leave them wanting more!

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.