Clash

Clash

Vi elsker musik! Og vi vil gerne dele musikken med dig: Vi er to klassiske musikere - Christine og Ramez - og i CLASH er vi på jagt efter de fedeste musikalske oplevelser - fra Beethoven til Lady Gaga. Hvert afsnit er et clinch mellem genrer, følelser, musiksmag eller noget helt andet, og vi udforsker og diskuterer hvad musikken gør ved os. Programmet er produceret i samarbjede med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Episodes

June 20, 2021 55 min
Dette er sidste og totalt glorious afsnit af CLASH på Loud! Vi runder dette kapitel af med bravour: Vi har en speciel gave til lytterne, clasher forskellig fantastisk finalemusik og lytter til den største musikalske opdagelse i løbet af denne sæson. Tak for denne gang og på genhør snart!
Mark as Played
Hvad er det smukkeste for dig? I dette afsnit clasher vi skønheds idealer i musik og udenfor musik. Vi taler desuden om en lytters smukkeste oplevelse, diskuterer om kunst skal være "gavnligt" for at være smukt og har en sjov historie om en russisk pianist og en forkert node.
Mark as Played
May 23, 2021 55 min
Har du haft kontakt med de onde magter? Det hævder nogle klassiske musikere at de har haft. Vi dyrker clashet mellem djævelske toner og himmelsk musik, taler om violinisten Paganinis pagt med djævlen, diskuterer om musik egentlig skal være lyd og meget andet.
Mark as Played
May 16, 2021 54 min
The hardest struggle is the one within. I dette afsnit taler vi om de indre kampe der opstår når man skal ud og owne en koncert. Vi taler med den unge pianist Gustav Piekut som skal spille en mastodontkoncert og som deler sine erfaringer med at være scenestjæler. Programmet er lavet i samarbejde med Den Sorte Diamant
Mark as Played
May 9, 2021 54 min
Er du til en fredfyldt sommerdag eller er du vild i varmen? I dette afsnit lytter vi efter de store kontraster i musikken, og dyrker clashet mellem kosmos og kaos - fra modsatte ekstreme følelser til guddommeligheden mod det menneskelige. Og så lidt jazzzzz...
Mark as Played
May 2, 2021 55 min
Kan du lide barbeque? S? er dette afsnit noget for dig - vi rister nemlig versioner af klassiske musikv?rker som vi synes rammer ved siden af og sammenligner med de versioner hvor vi synes det virkelig batter. M?d os p? grillen.
Mark as Played
April 25, 2021 55 min
I dag tager vi lyssværdet frem og tager kampen op mod en hær af orkestermusikere! Vi diskuterer nemlig koncertformen hvor en solist clasher med en orkesterhorde. Vi lytter desuden til de mest bizarre koncerter der findes og Christine har en anekdote med fra podningsseancen.
Mark as Played
April 18, 2021 54 min
Kan du lide drama? Så er dette afsnit lige noget for dig! Vi har teaterinstruktør Sargun Oshana med i studiet og clasher klassiske musiktoner med dramaet på teaterscenen. Vi har selvfølgelig både selvmordsmusik og tømmermændsopera med i programmet.
Mark as Played
April 11, 2021 55 min
Vi tager på aggressiv picnic og clasher med den brutale natur! Mange klassiske komponister har nemlig haft deres kamp med naturfænomenerne og til denne stormfulde musik lytter vi til og taler om i dette afsnit. Og så den dejlige sang fra Pocahontas :)
Mark as Played
March 28, 2021 54 min
Skal musik være smukt og ramme følelser? Eller må det gerne skære lidt i ørerne? I dette afsnit clasher vi det gamle smukke romantiske musik med det nytænkende og blodige moderne og lytter til både den lækre Strauss og den bizarre Schoenberg.
Mark as Played
March 21, 2021 54 min
1700-tallets underholdning var lige så godt som Breaking Bad. I dette afsnit lytter vi til og taler om Mozarts ballademager-opera Figaros bryllup som byder på den skønneste musik og finder ud af hvad der sker med den kåde grev Almaviva som forsøger at score Figaros forlovede!
Mark as Played
March 14, 2021 55 min
Vi clasher musiksmag i dette afsnit og deler ud af vores yndlingsmusik hvor vi også taler om hvad der gør denne musik til den bedste ever!
Mark as Played
March 7, 2021 55 min
Moderne musik kan være en hård omgang - derfor clasher vi idag med den moderne komponist Matias Vestergård og diskuterer den moderne musiks forunderlige og fascinerende verden.
Mark as Played
February 28, 2021 54 min
Dette afsnit er et bevis på at en fattig landsbydreng sagtens kan blive en internationalt anerkendt klassisk komponist! Carl Nielsen er i fokus idag hvor vi lytter til både hans store filosofiske værker og hjertevarme sange der har samlet det danske folk.
Mark as Played
February 14, 2021 54 min
I anledning a valentinsdag står dette afsnit i kærlighedens tegn! Vi udforsker det meget forskellige kærlighedsmusik der er skrevet gennem tiderne, fra den passionerede, længselsfulde Puccini til den filosofiske Wagner. For som John Paul Young sagde det: Love is in the air!
Mark as Played
Vi har den fantastiske Sys Bjerre på besøg og taler om alt det fra at turde at være en kegle til at embrace universet og dele kærlighed gennem musik. Vi lytter til og taler om bl.a. Sys Bjerres musik, den forenende Beethoven og den lidt creepy Shostakovich.
Mark as Played
January 31, 2021 55 min
Den får fuld skrue i dette afsnit af Clash hvor vi lytter til den mest episke musik nogensinde - både klassisk og moderne. Spænd sikkerhedsbæltet cause we're going over the top!
Mark as Played
January 24, 2021 54 min
Der er minusgrader i studiet når Clash tager på vintereventyr i al den herlige vintermusik - fra den hyggelige Vivaldi og Michael Bublé til den kolde, mørke Winterreise af Schubert. Varm dig med den skønne musik, for Baby its cold outside!
Mark as Played
January 17, 2021 54 min
Yo! Clash har den danske rap legende Jokeren med i studiet. Vi clasher gangsterrap og Mozart opera i dette bro-program hvor vi også får Jokeren til at rappe over en symfoni. Join us in the hood!
Mark as Played
January 10, 2021 55 min
Klassisk er tilgængeligt! Sammen med Erik Danciu præsenterer vi liveklassisk.dk - den nye moderne platform til at finde den skræddersyede klassiske oplevelse til netop dig. Vi taler desuden om koncertgængerkulturen i Danmark og udlandet og hvilke udfordringer der er for klassisk i det moderne samfund.
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Bone Valley

  Bone Valley is a 9-episode true crime podcast. New episodes are available for free every Wednesday. In 1987, 18-year-old Michelle Schofield was found dead in a phosphate pit in Florida. Two years later, her husband Leo was convicted and sentenced to life in prison. Fifteen years later, previously unidentified fingerprints matched Jeremy Scott--a violent teenager who lived nearby. Jeremy has since confessed to Michelle’s murder. Yet Leo Schofield remains behind bars. In this groundbreaking podcast, Bone Valley host Gilbert King uncovers startling new evidence that Jeremy is responsible for a string of murders. King is the author of the Pulitzer Prize-winning book, Devil in the Grove, which led to the exonerations of four innocent men. Bone Valley is a production of Lava for Good Podcasts in association with Signal Co. No1.

  All There Is with Anderson Cooper

  Anderson Cooper takes us on a deeply personal exploration of loss and grief. He starts recording while packing up the apartment of his late mother Gloria Vanderbilt. Going through her journals and keepsakes, as well as things left behind by his father and brother, Cooper begins a series of emotional and moving conversations about the people we lose, the things they leave behind, and how to live on - with loss, with laughter, and with love.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.