Geleide Meditaties

Geleide Meditaties

Dit zijn geleide meditaties ingesproken door John Sarbach. Ze zorgen voor rust, focus, dankbaarheid en healing. Voor zowel de geest als het lichaam. Via de meditaties maak je contact met je lichaam en ze zorgen voor inzichten. John Sarbach is eclectisch coach. Eclectisch betekent: het beste van alles combinerend. Dit betekent dat de werkwijze die wordt toegepast niet volgens vaststaande traject of overtuiging verloopt. De methode en de technieken zijn veelzijdig en sluiten aan bij de cliënt. Wil je meer horen van John Sarbach, luister dan zijn podcast via het account Goed Voelen: http://tiny.cc/v0xlsz

Episodes

April 8, 2022 8 min
Door middel van deze meditatie richt je jouw aandacht op je lichaam en zak je uiteindelijk met je aandacht helemaal tot in je bekken. Daar is het altijd rustig, en door daar contact mee te maken ervaar je ook rust. En is rust niet wat we allemaal graag ervaren? En vanuit die rust kunnen we andere fijnere gevoelens creëren.

Deze meditatie duurt negen minuten en is gebaseerd op een instrument dat door eclectisch coach Saskia van Emme...
Share
Mark as Played
Het is ons met de paplepel ingegoten: verdriet stop je weg. Je redeneert het weg. Of je eet of drinkt het weg. En dat is ongezond. Beter is om ons verlies te doorleven. Deze meditatie helpt daarbij.

Als je verdriet groot is, dan is er moment om deze meditatie even stop te zetten. Ik geef dat in de meditatie aan.
Share
Mark as Played
Wie voelt er zich niet wel eens alleen, eenzaam....? Deze meditatie helpt je te realiseren dat de wereld bruist van het leven, van de vitaliteit. En jij daar onderdeel van uitmaakt. En dan, als je je dit realiseert, dan verdwijnt dat gevoel van alleen of dat gevoel van eenzaamheid als sneeuw voor de zon.
Share
Mark as Played
December 10, 2021 10 min
Zazen is een zitmeditatie uit het zen-boeddhisme, Het stamt uit het oude Japan. Zazen heeft op heel veel manieren iets weg van het Mindfulness.

De mediatie bestaat uit drie fases. De eerste twee fases zijn bedoeld om je gedachtestroom te verminderen en misschien zelfs tot stilstand te brengen. In de derde fase ga je juist denken. Over een probleem of een vraagstuk in je leven. Of filosoferen. Vaak komen de antwoorden als vanzelf, ...
Share
Mark as Played
October 2, 2021 12 min
Het lijkt erop, hoe meer prestatiegericht en competitiever onze samenleving wordt, mensen toch een plekje voor spiritualiteit in hun leven willen. Voor velen is dat een dagelijkse meditatie. In de morgen om opgewekt aan je dag te beginnen. Of juist voor het slapen gaan, voor een betere nachtrust. Werkt dat? En wat kan je sowieso met meditatie bereiken. Waarom zou je gaan mediteren?

In deze podcast leg ik uit wat meditaties voor mij ...
Share
Mark as Played
July 10, 2021 3 min
Deze meditatie kan gedaan worden door jong en oud. Je kunt 'm alleen doen, maar hij is ook heel fijn om samen te doen. Om bijvoorbeeld uit te proberen of je zoon of dochter het leuk vind om meditaties te gaan doen. Hij is namelijk superkort, net geen vier minuten.

Als je deze meditatie samen doet, heb er dan vooral allebei plezier in. Dat is het allerbelangrijkste! Als je er plezier in hebt, komen de andere resultaten vanzelf....
Share
Mark as Played
Een meditatie die zorgt voor plezier en lichtheid. Je gaat op reis, heel ver weg, maar de reis duurt niet lang. Namelijk slechts 10 minuten, Als je weer terug bent van die reis voel je jezelf licht en vrolijk. Heerlijk om te doen als je even niet fijn voelt. Of als je zit te wachten.
Share
Mark as Played
February 6, 2021 7 min
We voelen de hele dag door. Die gevoelens worden gecreëerd door onze gedachten. Die twee zijn aan elkaar gekoppeld. Als je een fijne gedachte hebt, wordt dat gevolgd door een fijn gevoel.

Als we dus een andere gevoel willen, een gevoel dat we niet willen, dan is de oplossing simpel: Creëer een andere gedachte.

Soms blijven we echter hangen in zo'n gevoel. Dan lukt het ons niet om andere gedachten te creëren. Dan helpt deze kor...
Share
Mark as Played
January 24, 2021 11 min
In deze meditatie gaan we ons systeem leren om weer vanuit de buik en rustig te ademhalen. Deze meditatie is ook heel fijn om te doen als je je bang of angstig voelt.

We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Maar zes liter per minuut is voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te di...
Share
Mark as Played
January 3, 2021 8 min
In ons leven zijn we vaak druk om iets van ons leven te maken. Om betekenis aan ons leven te geven. Maar wat betekent dat? Wanneer heb je dat bereikt? Wanneer kun je zeggen 'mijn leven is betekenisvol'? En is dat dan volgens jezelf? Of volgens de ander? Als het volgens jezelf is, dan ben jezelf aan het bewijzen... aan jezelf. En als het volgens de ander is, dan ben dus jezelf aan het bewijzen aan de ander. Terwijl... er v...
Share
Mark as Played
December 13, 2020 11 min
Met deze korte meditatie ga je contact maken met jezelfliefde. En die zelfliefde ook loskoppelen van je gedrag en het gedrag van anderen. Want jij bent altijd lief. Wat je ook doet. En wat anderen ook doen. Dat contact met die zelfliefde kun je overal en altijd maken en voelen.
Share
Mark as Played
November 29, 2020 12 min
Ons energie fluctueert de hele dag door. Het ene moment voelen we ons energie, het volgende moment hebben we een dipje. Moeheid, futloos. We zouden wel even een powernap willen doen.

In plaats van de momentje slaap kun je ook deze verkwikkende meditatie doen. Binnen twaalf minuten voel je jezelf weer alert en vol met energie.
Share
Mark as Played
November 15, 2020 14 min
In deze meditatie gaan we al wandelend een matig zuurstoftekort kweken. Door onze te stoppen met ademen na een uitademing en dan stappen te tellen.

We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Zes liter per minuut is echter voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij ...
Share
Mark as Played
November 1, 2020 13 min
Compassie maakt je een wijzer, liefdevoller en fijner mens. Samen met liefde, dankbaarheid maakt compassie jouw en dus de wereld zacht en liefdevol. Met de meditatie ga je compassie in je leven brengen. Compassie met de ander maar ook zeker met jezelf. Deze meditatie duurt 13 minuten en kan op elk moment van de dag gedaan worden.
Share
Mark as Played
October 14, 2020 12 min
In deze meditatie gaan we langere pauzes stoppen met ademhalen. Tot en met 25 seconden. Zo creëren we een mild zuurstoftekort. . We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Maar zes liter per minuut is voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te snel en te diep inademen. Bij elke uitademing ademe...
Share
Mark as Played
October 3, 2020 18 min
In deze meditatie gaan we een mild zuurstoftekort kweken. Dat doen we door tijdens uit- en een inademing even een pauze te nemen. En die pauzes op te laten lopen naar 10 seconden.

We ademen in deze gestreste tijden te veel en daardoor krijgen we te veel zuurstof binnen. Dat klinkt tegenstrijdig, omdat ons geleerd is dat veel zuurstof goed is. Zes liter per minuut is echter voldoende. En vaak ademen we het dubbelen in, doordat we te...
Share
Mark as Played
August 30, 2020 10 min
Voor veel mensen is het lichaam een vervoersmiddel om hun brein van A naar B te brengen. Het lichaam is echter veel meer. Het is een organisme en heeft bovendien een geheugen, net als het brein. Je lichaam geeft ook signalen af, en mensen die het als een vervoersmiddel zien, negeren deze signalen vaak. Totdat die signalen niet meer te negeren zijn.

Met deze meditatie ga je weer verbinding maken met het lichaam en beginnen met de ge...
Share
Mark as Played
August 30, 2020 10 min
Voor veel mensen is het lichaam een vervoersmiddel om hun brein van A naar B te brengen. Het lichaam is echter veel meer. Het is een organisme en heeft bovendien een geheugen, net als het brein. Je lichaam geeft ook signalen af, en mensen die het als een vervoersmiddel zien, negeren deze signalen vaak. Totdat die signalen niet meer te negeren zijn.

Met deze meditatie ga je weer verbinding maken met het lichaam en beginnen met de ge...
Share
Mark as Played
August 14, 2020 12 min
Bij deze meditatie ga je luisteren. Heel goed luisteren naar de geluiden in je omgeving. Zo goed dat je ook geluiden waarneemt die je normaal niet opmerkt. En dan ga je ontdekken hoe die geluiden ontstaan. Een hele fijn manier om dat uit te vinden én in het hier en nu terug keren. Deze meditatie duur 13 minuten. en kan binnen of buiten gedaan worden. Staand of zittend.
Share
Mark as Played
July 26, 2020 13 min
Niet bij alle meditaties hoef je jouw ogen te sluiten. Het gaat erom dat je jezelf focust, en dat gaat ook met open ogen, zoals bij deze meditatie. Je focust op een voorwerp naar jouw keuze en gaat dat object verkennen en ontdekken. En dan ontdek je dat er er ook anders naar kunt kijken. Een hele fijn manier om dat uit te vinden én in het hier en nu terug keren. Deze meditatie duur 13 minuten. en kan binnen of buiten gedaan worden....
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.