Goed Voelen

Goed Voelen

Jezelf goed voelen lukt het beste als je begint bij goed voelen. John Sarbach geeft tips hoe je dat het beste doet. Hij gebruikt daarbij zijn eigen ervaringen en gebeurtenissen in het leven. Door die te gebruiken krijg je een inkijkje hoe een ervaren coach de hindernissen in zijn leven oplost.

Episodes

March 19, 2023 13 min
De controlfreak. ik denk dat hij in ons allemaal schuilt, in meer of mindere mate. Zo lang het goed gaat met die controlfreak, is er niks aan de hand, maar wee de gebeente als zijn of haar leven ontspoord. En het duidelijk wordt dat de controlfreak helemaal niet zoveel controle heeft….

Het resultaat is dan vaak angst en paniek.

Die controlfreak komt meestal in de problemen als zijn of haar relatie strand.
Mark as Played
In deze aflevering spreek ik met Lizsandra Groothuizen over de Womb-cirkel. Een methode waarbij vrouwen (maar ook mannen) met elkaar delen, ademen, dansen en andere oefeningen doen, om te helen. En ook in gesprek gaan met hun baarmoeder, vragen wat die nodig heeft. Want daar zitten vaak veel trauma's opgeslagen. Mannen hebben trouwens ook een energetische baarmoeder en kunnen daar ook ik gesprek mee gaan.


Instagram: https://www.in...
Mark as Played
February 12, 2023 13 min
Een beetje jaloersheid, dat is best schatting. toch? Dan weer je echt zeker dat de ander om je geeft en voor jouw gaat. Maar dat jaloerse gedrag wordt later vaak bezitterigheid en beklemmend. Telefoons van partners worden stiekem gecheckt. Gesprekken worden ondervragingen. En dan is het allemaal niet meer zo schattig, die jaloersheid.
Mark as Played
Ik sprak al eerder met Patricia Inanna over seksuele energie en seks, en welke verkeerde opvattingen daarover bij mensen leven. Dat gesprek is hier terug te luisteren. https://open.spotify.com/episode/1tFyOnsZRF3Wl2Mztf3Yvv?si=8a4bf86bd8834e5c

Dit gesprek is daar een vervolg op. Wat is tantra, wat gebeurt er tijdens tantra, wat heb je er aan en voor wie is het goed om te doen?
Mark as Played
January 15, 2023 13 min
Hoe vaak zeg jij dit? ‘Zo ben ik nu eenmaal?’ Of ‘Ja, zo zit ik elkaar, dat zit in mijn karakter’. Met beide uitspraken geef je aan dat je niet wil veranderen. Wilt… nou ja. Je kunt niet. Je bent nu eenmaal zo, dus daar is geen beginnen aan. En dus begin je er ook niet aan…. En blijf je doen wat je altijd hebt gedaan. Met uiteindelijk weer dezelfde resultaten. Maar klopt het wel, dat verhaal dat je aan jezelf vertelt?
Mark as Played
Hoe vaak zit jij voor de tv je maaltijd te nuttigen? Of tijdens het eten je berichten op je telefoon te checken? Zo eet je niet bewust, niet met smaak. En heb je ook niet door wanneer het genoeg is, wanneer je voldaan bent. Linda Winkel en Nicole Bul hebben een programma ontwikkelt waarbij je weer voelend gaat eten.

Website: https://www.hetpuntjeopde-i.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/hetpuntjeopde.i.nl/

Eerder gesprek met Ni...
Mark as Played
December 18, 2022 12 min
Ik hoor het de mensen wel eens zeggen ‘Tjee, wat vliegt de tijd he. Alweer een jaar voorbij’. Dat zeggen ze rond hun verjaardag of zo tussen Kerst en Nieuwjaar. Het kan helemaal niet, tijd gaat niet langzamer of sneller dan anders. Bovendien heb ik geen last van die vliegende tijd.
Mark as Played
Allergische reacties op eten bij kinderen, het komt steeds vaker voor. Diëtiste Stance Jansen ondervind dat aan den lijve. Haar zoon bleek een voedselintolerantie te hebben. En dat had nogal een impact op het gezinsleven. Daarover gaat het in dit gesprek. En over hoe weinig we weten over wat we precies eten.

Website Stance Jansen https://www.stancejansen.nl
Instagram: https://www.instagram.com/stancejansendietist

Podcast Stop met Op...
Mark as Played
November 13, 2022 13 min
Burn-out. Het komt steeds vaker voor. En alhoewel ik vind dat de diagnose steeds sneller wordt gesteld, zijn er steeds meer mensen die al uitgeblust en supervermoeid uit hun bed stappen en aan de dag beginnen. Hoe komt dat, en wat kan je eraan doen?
Mark as Played
Sharmila gebruitk bij coachsessie een spiegel. Ze laat haar clienten in een spiegelkijken en zichzelf vragen stellen. Hoe is ze daar op gekomen? Wat is het effect? Ze heeft ook een theatervoorstelling gemaakt, genaamd 'Uit de poppenkast'. Daarover en over Sharmila zelf, daar praten we over in deze podcast.

Website van Sharmila Tuithof: https://www.spiegelcoach.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/despiegelcoach/
Mark as Played
October 7, 2022 12 min
Vaak als er vervelende dingen in ons leven gebeuren, dan stoppen we heel veel tijd en energie in het begrijpen. Waarom gebeurde dit? Waarom? Soms zijn we daar dagen mee bezig. Weken zelfs. En al die tijd vergeten we een ding. Doen we één ding niet. En als we dat wel deden, dan zou ons leven een stuk simpeler en fijner zijn. Wat is dat ene ding?
Mark as Played
September 21, 2022 65 min
Dit keer ik niet in gesprek met een coach, maar ik die geïnterviewd wordt door de podcast 'Ondernemersgelul'.

Centraal thema tijdens die uitzending: Burn out, wat is het? Bestaat het wel? Is het over- of onderschat? En bovenal: Hoe kun je het voorkomen?

Wil je meer podcast horen van Ondernemersgelul? https://tinyurl.com/4xz76fee
Mark as Played
September 3, 2022 13 min
Wat is dat eigenlijk? Succes? Een grote auto? Een geslaagde carrière? Een groot huis? En als je dat dan allemaal niet hebt? Ben je dan onsuccesvol? Vaak vinden we van wel. Van anderen, maar zeker ook van onszelf. Dus blijven we dat succes maar najagen. Met vaak als resultaat stress, overprikkeld en zelfs een burnouts.
Mark as Played
August 16, 2022 51 min
Misschien heb je die term wel vaker gehoord 'Wedergeboorte'. Of op zijn Engels 'rebirthing'. Ik heb het woord nooit zo begrepen. Ik was toch al geboren? Waarom zou ik dat nog een keer doen?

Dus besloot ik mijn nieuwgierigheid maar eens te gaan bevredigen. Ik ben een sessie gaan doen bij Lizsandra Groothuizen of Immrama zoals ze zichzelf ook noemt. Dit gesprek over die sessie. En tijdens dit gesprek krijg ik een mooi inzicht...

Meer...
Mark as Played
July 30, 2022 12 min
Sjonge, jonge… wat is er een haat in de wereld. Haat omdat iemand uit een ander land komt. Of een ander geloof aanhangt. Of een andere mening erop na houdt. En het ergste is: Wrok en haat zijn nutteloze gevoelens. Je bereikt er niks mee. Het leidt alleen maar tot vernietiging. Van spullen, banden en soms zelfs mensen. Dus: hoe zet je haat nu om naar Liefde?
Mark as Played
'Doe maar normaal'. Die Rotterdamse instelling gebruikt vitaliteitscoach en -therapeut Nicole Bul in haar sessies regelmatig. Omdat mensen van alles moeten van zichzelf. Of vanalles moeten bezitten om aan de ander te kunnen laten zien wat ze allemaal hebben. Of dat het leven alleen maar leuk moet zijn. En dat is niet altijd zo. Dat weet Nicole als geen ander.

Info over Nicole Bul http://www.nicolebul.nl
Linkedin: https://www.linked...
Mark as Played
July 3, 2022 11 min
Goh, wat een leuke jurk! ‘Wat joh. Dit ding? Dat heb ik al jaren. Ooit eens gekocht bij een tweedehands-winkel’. Dit is hoe wij doorgaans omgaan met complimenten. En dat is jammer. Want het zijn cadeautjes die leuk zijn om te geven én om te krijgen. Daar komt nog eens bij; Wij Nederlanders zijn niet zo scheutig met het geven van complimenten, dus als je er al eentje krijgt, dan kun je daar maar beter van genieten.
Mark as Played
Een open gesprek over seksuele energie, intimiteit en seks. En het verschil daar tussen. Over hoe we denken over vrijen en hoe dat invloed heeft op ons de wijze waarop we dat doen. En over hoe seksuele energie je levensenergie is. Dat je door die energie weer op te laden je creatief en scheppend gaat doen. En hoe seksualiteit en intimiteit een meditatie kan zijn

Meer informatie over Patricia en haar praktijk vind je op: https://www....
Mark as Played
May 15, 2022 13 min
Gedachten. We hebben ze allemaal. Honderdduizenden per dag. Ze komen en ze gaan, razendsnel. En soms denken we heel lang na over iets wat er is gebeurd, of wat er is gezegd. Maar wat heb je er aan? Aan al die gedachten? Nou, ze blijken erg krachtig te zijn.
Mark as Played
Wat weet jij van menstruatie? En wat zou je ervan moeten weten. Wist je dat het niet langer dan ruim een dag hoort te duren? En dat het, op wat krampen na, niet pijn hoort te doen?

Hoe komt het dan dat veel vrouwen toch last hebben van hun maandelijkse cyclus? Peter de Vroed onderzocht het bij 94.000 vrouwen. In deze podcast bespreken we enkele resultaten uit dat onderzoek.
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  SmartLess

  New episodes come out every Monday for free, with 1-week early access when you join Amazon Music or 1-week early and ad-free for Wondery+ subscribers "SmartLess" with Jason Bateman, Sean Hayes, & Will Arnett is a podcast that connects and unites people from all walks of life to learn about shared experiences through thoughtful dialogue and organic hilarity. A nice surprise: in each episode of SmartLess, one of the hosts reveals his mystery guest to the other two. What ensues is a genuinely improvised and authentic conversation filled with laughter and newfound knowledge to feed the SmartLess mind.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.