Hyvän välitystavan podcast

Hyvän välitystavan podcast

Hyvän välitystavan podcastissa pureudutaan siihen, kuinka muuttuva maailma vaatii välittäjältä huolellisuutta. Miksi asiantunteva välittäjä on kultaa asuntokaupassa? Onko uusien asuntojen kauppa riskiprojekti vai unelmien täyttymys? Entä onko selostusliite asiakkaan kuulustelua vai tiedon kultakaivos? Uudella kaudella juontajana aloittaa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton edellinen toimitusjohtaja Annukka Mickelsson, jonka jälkeen juontajan rooliin astuu toimittaja Heidi Laaksonen. Podcastissa keskustellaan yhdessä Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsenten sekä muiden asiantuntijavieraiden kanssa. Tutustu Hyvän välitystavan ohjeeseen osoitteessa: kiinteistonvalitysala.fi/hyva-valitystapa.

Episodes

August 15, 2022 25 min
Mitä asiakirjoja tarvitaan kiinteistön ja mitä mökin kauppaan? Mitä merkitystä on sillä, millaisella alueella kaupattava kiinteistö tai tontti sijaitsee? Mitä tulee huomioida rakennusmääräyksien suhteen ja kaava-asioissa? Entä mitä välittäjän tulee tietää kiinteistön ja mökin kaupan tarjousmenettelystä? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivali...
Mark as Played
Myydessään kuolinpesän omistamaa asuntoa, mitä asiakirjoja välittäjän tulee hankkia ja mitä asioita selvittää kuolinpesään liittyen? Kuka voi olla kuolinpesän edustaja? Mitä tietoja vainajasta tulee hankkia ja mistä ne hankitaan? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni sekä Suomen Kiinteistönvälittäjät r...
Mark as Played
Mitä tietoja selostusliitteestä tulee löytyä? Entäpä kuinka sähköisiin lomakkeisiin tulisi suhtautua? Kuinka tarkkaan välittäjän tulee tutustua kohteeseen ja kenen antamia tietoja selostusliitteeseen kirjataan? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Kiinteistömaailma Oy:n lakiasiainpäällikkö sekä Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Sanna Suni, Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivali...
Mark as Played
Mitä huomioitavia asioita on isännöitsijäntodistuksessa ja yhtiöjärjestyksessä? Pitäisikö ostajien paneutua enemmän energiatodistukseen? Entä mihin muihin asiakirjoihin tulisi tutustua ja mitä merkitystä asiakirjojen puuttumisella voi olla? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Valkama, Realia Groupin lakimies ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen N...
Mark as Played
Millainen on myyjän vastuu asuntokaupassa? Entä ostajan? Millaisia ovat tyypillisimmät virheet asunto- ja kiinteistökaupoissa? Kenen vastuulla on tarkastaa isännöitsijätodistuksen tiedot? Tässä jaksossa Heidi Laaksosen kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palo sekä LexLegaton kuluttajaoikeusjuristi Tuula Sario.

Tutu...
Mark as Played
Uudiskohteen kokonaishinnan selvittäminen on tärkeää, mutta miksi ja mikä on välittäjän vastuu sen selvittämisessä? Keneltä uusien asuntojen kauppaan liittyvät asiakirjat löytyvät? Voiko välittäjä osallistua sen selvittämiseen, tapahtuuko rakennusvirheitä? Tässä jaksossa Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat lakiasiaintoimisto Palo & Co Oy:n varatuomari ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan puheenjoh...
Mark as Played
Miksi Hyvän välitystavan ohjeeseen kannattaa tutustua ja kuinka usein sitä kannattaa vilkaista? Mitä muutoksia Hyvän välitystavan ohjeisiin on tullut viimeisenä ja mitä on luvassa? Hyvän välitystavan ohjeesta yhdessä Annukka Mickelssonin kanssa keskustelemassa ovat Realia Groupin ja Kiinteistövälitysalan Keskusliiton lakivaliokunnan jäsen Nina Åkerblom sekä Remaxin yrittäjä ja välittäjä sekä lakivaliokunnan jäsen Peter Juslin.

Tutus...
Mark as Played
Asuntokauppa sisältää paljon erilaisia vaiheita. Mitä neuvotteluvaiheessa tulee muistaa, entä miten tarjouskauppamalli eroaa normaalista tarjouskilpailusta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat ostoneuvotteluvaiheesta ja tarjouskaupasta Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Tii...
Mark as Played
Uuden asunnon kauppaan liittyy paljon erityispiirteitä ja omaa sääntelyä. Mitä välittäjän on syytä tietää kaupatessaan uutta asuntoa? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat uuden asunnon kaupasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.
Mark as Played
Välitystehtävän hoitaminen on kaukana samppanjasta ja blingblingistä, ja hyvä välittäjä tarvitsee työssään monipuolista osaamista. Miten asuntokaupat hoidetaan kunnialla maaliin? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitystehtävän hoitamisesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanss...
Mark as Played
Asuntokauppa käy kuumana, mutta kaupanteko on vain yksi osa asuntokauppaprosessia. Mitä kaikkea välittäjän on tiedettävä kaupanteosta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kaupanteosta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.
Mark as Played
February 1, 2021 23 min
Asuntokaupassa on monenlaisia tapoja markkinoida kohdetta, mutta miten se tapahtuu tehokkaasti? Mitä tietoja välitysliikkeen on kerrottava kuluttajalle markkinoidessaan kohdetta? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat kohteen markkinoinnista Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n lakimies, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen ...
Mark as Played
Välittäjän selonottovelvollisuuteen kuuluu monia asioita, mutta mitä tapahtuu, jos välittäjä ei täytä selonottovelvollisuuttaan? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välittäjän selonottovelvollisuudesta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan puheenjohtaja Marianne Palon kanssa.
Mark as Played
Digitalisaatio on tätä päivää, mutta voiko asuntokaupat tehdä täysin sähköisesti? Miten välittäjä välttää sähköiseen asuntokauppaan liittyvät sudenkuopat? Tässä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja liiton lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat sähköisestä asuntokaupasta Kiinteistömaailman lakiasiainpäällikkö, laki- ja lausuntovaliokunnan jäsenen Sanna Sunin kanssa.
Mark as Played
Välitysliiketoimintaa säännellään paljon – miksi? Entä mihin välittäjä tarvitsee hyvän välitystavan ohjetta? Hyvän välitystavan podcastin ensimmäisessä jaksossa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelsson ja lainopillinen neuvonantaja Iiro Laitinen keskustelevat välitysliiketoiminnasta liiton laki- ja lausuntovaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Keskitalon kanssa.
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Piketon Massacre

  The most notorious mass murder in Ohio’s history happened on the night of April 21, 2016 in rural Pike County. Four crime scenes, thirty-two gunshot wounds, eight members of the Rhoden family left dead in their homes. Two years later a local family of four, the Wagners, are arrested and charged with the crimes. As the Wagners await four back-to-back capital murder trials, the KT Studios team revisits Pike County to examine: crime-scene forensics, upcoming legal proceedings, and the ties that bind the victims and the accused. As events unfold and new crimes are uncovered, what will it mean for all involved? What will it mean for Pike County?

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.