Indslag

Indslag

'Indslag' er MediaWatchs ugentlige podcastserie, der hver fredag sætter strøm til mediedebatten og stiller skarpt på ugens aktuelle nyheder, begivenheder og nøglepersoner i mediebranchen. Podcasten beværtes på skift af Ane Cortzen, Nynne Bjerre Christensen, Christiane Vejlø og Adam Holm. Podcasten udgives af Watch Medier, der er ejet af JP/Politikens Hus.

Episodes

May 21, 2021 34 min
Adam Holm er i studiet. Med ham sidder to af dansk presses største skikkelser, nemlig Mads Brügger og Henrik Qvortrup. Begge tiltræder inden længe som henholdsvis ansvarshavende chefredaktør for mediehuset Friheden og Ekstra Bladet.

Vært: Adam Holm
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
Nye medier slæber på godt og ondt ikke rundt på hverken en lang historie eller en “sådan har vi altid gjort det” kultur. Le Gammeltoft er administrerende direktør i Heartbeats og i ugens program fortæller hun historien om en medieplatform, der er vokset frem af en iværksætter ånd og et fandenivoldskt drive. Heartbeats indhold er gratis og finansieret af en velsmurt kommerciel afdeling, og Gammeltoft markerer sig med stærke holdning...
Share
Mark as Played
Vagtskifte i den øverste ledelse af JP/Politikens hus. Men er det bare et naturligt generationsskifte, eller om der ligger en magtkamp? Dagens vært er Adam Holm og i studiet er journalist Lasse Jensen og debatredaktør på Politiken medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem i JP/Politikens Hus Magnus Barsøe.

Vært: Adam Holm
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
En række radiokanaler har livlige morgenflader. Alligevel går Den Uafhængige i luften på mandag. En ny morgenradio der sender kritisk journalistik live fra kl. 7-8 alle hverdage. Hvorfor? Det spøger Nynne Bjerre Christensen i denne uges Indslag stifter og chefredaktør Asger Juhl om.

Vært: Nynne Bjerre Christensen
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
Der er mange virksomheder som har lidt under coronakrisen, men medievirksomheden Zetland er ikke én af dem. 2020 bød på grønne tal på bundlinjen og ambitionerne er høje for det unge medie der paradoksalt nok er lykkedes med at give indhold gratis væk. Hvad hemmeligheden er finder vi ud af i Indsalg, hvor Christiane Vejlø denne uge har medstifter og chefredaktør Lea Korsgaard i studiet til en snak om forretningsmodeller, appdesign, ...
Share
Mark as Played
Om den dugfriske sexismeundersøgelse på Politiken. I ugens Indsalg har Ane Cortzen besøg af Christian Jensen, chefredaktør på Politiken. Har de fat i roden om problemet på den store avis?
Herefter taler Ane med Indslags producer Camille Ravn, om hvilke tanker og overvejelser, hun som ung journaliststuderende har gjort sig. Sidst men ikke mindst er direktør for Kvinfo Henriette Laursen med for at forklare, hvordan vi får bugt med se...
Share
Mark as Played
I ugens Indslag har Nynne Bjerre Christensen filosof Vincent Hendricks i studiet og opinionsredaktør på Ekstra Bladet Mads Kastrup på telefon. Der bliver talt om hadefulde beskeder på sociale medier og i den offentlige debat. Hvad skal medierne gøre? Skal de lade debatterne forsætte, eller bør de gå tilbage til en læserbrevsmodel?

Vært: Nynne Bjerre Christensen
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
Medier vil gerne have penge for indhold. Men hvor langt kan man gå uden at rode med internettets grundlæggende DNA? Mens de store medier lobbyer for at få penge ud af techplatformene siger de små medier, at de ikke er enige. Og internettets pionere er bekymrede for om friheden til at vi alle kan pege på hvad vi vil med et hyperlink er i fare.
Christiane Vejlø har talt med medieanalytiker Thomas Baekdal og Jean Francois Groff der sa...
Share
Mark as Played
Nynne Bjerre Christensen har inviteret Trine Maria Ilsøe, Sune Fischer og Frank Hvilsom i studiet til en diskussion af Støjbergs omdiskuterede forslag om tv-transmission af den rigsretssag, der ligger foran os. Kunne livesendinger fra de mest kontroversielle om omtalte retssager også være en ídé?

Vært: Nynne Bjerre Christensen
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
Ane Cortzen har i ugens Indslag besøg af kulturminister Joy Mogensen, der i sidste uge meldte sig klar til at tage kampen op mod de store tech-giganter, og dataetisk rådgiver Pernille Tranberg til en snak om Facebook som en afgørende demokratisk infrastruktur.

Vært: Ane Cortzen
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
I ugens Indslag går AdamHolm tæt på den rødglødende bogbranche i selskab med Morten Hesseldahl og Lars Boesgaard fra henholdsvis Gyldendal og Lindhardt og Ringhof. Der er fremgang at spore for landets største forlag. Spørgsmålet er, om de nærmest record-agtige vækstrater skyldes corona-krisen, eller om fremgangen snarere er sket på trods af krisen.

Vært: Adam Holm
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
I Indslag interviewer ugens vært Nynne Bjerre Christensen TV 2s nyudklækkede nyhedsdirektør Ulla Pors om metoo og nyhedsopgaven på Play.

Vært: Nynne Bjerre Christensen
Producer: Camille Ravn
Share
Mark as Played
Ugens Indslag kredser sig om den danske mediebranches kald på regulering og kontrol med techgiganter. Med i studiet er Anders Krab-Johansen, koncernchef på Berlingske Media, Christine Sørensen fra Google og Jesper Lund fra den it-politiske forening.

Vært: Christiane Vejlø
Producer: Ninette Birck
Share
Mark as Played
Ane Cortzen er i studiet. Med sig har hun en prominent række af filmfolk bestående af Adam Price, Peter Bose og Jørgen Ramskov til en snak om at producere for Netflix: Hvordan adskiller det sig fra en produktion til traditionelle broardcastere son DR eller TV 2? Og hvad betyder det udviklings- og forretningsmæssigt for produktionsmarkedet, at de internationale streamingtjenester har meldt sig på banen?

Vært: Ane Cortzen
Producer: Cam...
Share
Mark as Played
Nynne Bjerre Christensen går med Henrik Madsen og Anne Sophia Hermansen tæt på problematikken om den TV 2-dokumentar, der nu er hjemløs, efter nyhedsledelsen har aflyst projektet. MediaWatch gør opmærksom på, at citatet fra TV 2's nyhedschef, Jacob Kwon, der indgår i programmet, er fra P1's medieprogram Mennesker og Medier den 15.1. MediaWatch beklager, det ikke fremgår i udsendelsen.
Share
Mark as Played
Share
Mark as Played
Share
Mark as Played
I fredagens afsnit af 'Indslag' har vært Adam Holm journalist og dokumentarist Mads Brügger i studiet. Her dykker de ned i 'Muldvarpen', en ny form for journalistik, og hvad der er op og ned i den fortælleform.
Share
Mark as Played
Hvor står medierne i USA efter de seneste fire år med polarisering under Trump? I studiet har vi David Trads og Louise Roug, der er med på en telefonlinje fra NYC.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Serial is a podcast from Serial Productions, a New York Times company, hosted by Sarah Koenig. Serial unfolds one story - a true story - over the course of a whole season. The show follows the plot and characters wherever they lead, through many surprising twists and turns. Sarah won't know what happens at the end of the story until she gets there, not long before you get there with her. Each week she'll bring you the latest chapter, so it's important to listen in, starting with Episode 1. New episodes are released on Thursday mornings.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon

  Welcome to the Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon produced by HBO Max and iHeartRadio. This show is the go-to audio destination to unpack and discuss everything Game of Thrones for casual and die-hard fans alike, starting with the new HBO Original series, House of the Dragon. Join our hosts Jason Concepcion (X-Ray Vision) and Greta Johnsen (WBEZ's Nerdette podcast) every week as they share insights, fan questions, exclusive interviews with the cast and crew, and a whole lot of thoughts and opinions. It’s the only podcast with the inside scoop on all things Game of Thrones. It is also produced in association with Crooked Media.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.