Kompetencer i Tech

Kompetencer i Tech

Kompetencer i Tech klæder dig og din arbejdsplads på til morgendagens teknologiske virkelighed. Sammen med en række passionerede forskere og professorer fra DTU Compute, dissekerer vi blandt andet fairness i AI, deep learning, cybersikkerhed og datadrevet innovation. DTU Compute er Danmarks største uddannelsesmiljø for matematik, statistik og computer science. Du kan læse mere om Kompetencer i Tech og lytte til alle episoder på compute.dtu.dk

Episodes

March 10, 2021 14 mins
Vores karriereliv har ændret sig markant de sidste 25 år. Ny teknologi, et længere arbejdsliv og langt flere jobskift kræver omstilling, ny viden og nye kompetencer. Vi har mødt en af dem, der ved siden af karrieren tager en masteruddannelse, hvor hun får nye redskaber, papir på sin kunnen og ikke mindst et mere solidt afsæt i mødet med kunder og kolleger.

Men hvad efterspørger erhvervslivet egentlig?

Medvirkende: Marianne Toft, stat...
Mark as Played
Der er faktisk ingen grænser for, hvad du kan bruge R til – og så er det gratis. Men hvordan kommer du i gang? Og hvem kan egentlig få glæde af R? Vi klæder dig på til R og fortæller dig om de muligheder, der ligger og venter på dig. Og så ser vi på potentielle farer og fremtiden for R.

Medvirkende: Anders Stockmarr, lektor i sektionen Statistik og dataanalyse på DTU Compute.
Vært: Freia Dam

Du kan læse mere om Kompetencer i Tech og l...
Mark as Played
Is it time for you to look at your data with different eyes? Then data analytics is the tool you need to put in your digital toolbox. But what obstacles do you have to steer clear of? What resources does it take to implement? What does the future hold for data analytics - and is it really for everyone?

Guest: Murat Kulachi, Associate Professor in the Section for Statistics and Data Analysis at the Department of Applied Mathematics a...
Mark as Played
Hvilke fantastiske muligheder ligger der for dig i at bruge dine data innovativt? Og hvad kan man bruge og misbruge det til? I denne episode zoomer vi ind på datadrevet innovation og ser blandt andet på, hvordan Netflix og Hövding kommer omkring teknologien. Vi kommer også forbi begynderfejlene i implementeringen og hvad fremtiden bringer for datadrevet innovation.

Medvirkende: Line Clemmesen, lektor i sektionen Statistik og dataana...
Mark as Played
I 2015 klagede den amerikanske software-ingeniør Jacky Alcine over, at hans sorte hudfarve fik googles photoapp til at kategorisere ham som en gorilla. I denne episode kigger vi på bias og fairness i AI og hvordan beskidt data fx kan gå ud over en fyr som Jacky Alcine.

For hvordan sikrer vi, at vores forudsigelsesalgoritmer rent faktisk kommer fair ud i den anden ende?

Medvirkende: Aasa Feragen, professor i sektionen Visual Computing...
Mark as Played
March 10, 2021 14 mins
Du kender machine learning – men nu går vi et stik dybere og ser på deep learning. For hvad skal virksomheder egentlig med deep learning? Og hvor går det galt, når dine data ikke kan kende forskel på en riffel og en skildpadde? Vi zoomer ind på deep learning, og ser på begynderfejl og hvordan en fremtid med deep learning måske kommer til at se ud.

Medvirkende: Jes Frellsen, lektor ved sektionen Kognitive Systemer på DTU Compute, for...
Mark as Played
March 10, 2021 19 mins
Hos store giganter som Amazon og Google er machine learning allerede en bærende søjle, når de skal vide noget om deres kunders brugeradfærd, mønstre og interesser. Og med god grund. For machine learning er den hjælpende hånd der tager over, når matematiske udfordringer bliver for voldsomme til, at mennesker kan overskue dem.

Men hvordan kan machine learning skabe værdi for dig? Og hvilke farer skal du holde øje med?

Medvirkende: Mort...
Mark as Played
March 10, 2021 18 mins
Trusselsniveauet for cyber-kriminialitet er højere end nogensinde før, og selv store veletablerede virksomheder bliver fra tid til anden skudt i sænk af hårdfør ransomeware. Derfor er cyber-sikkerhed vigtigere end nogensinde før, hvis du skal sikre din virksomheds data og fortrolige oplysninger.

Men hvordan gør man lige det? Og hvad hvis, det alligevel går galt?

Medvirkende: Christian Damsgaard Jensen, lektor ved sektionen cyber-si...
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Around the NFL

  NFL.com's "Around the NFL" crew (Gregg Rosenthal, Dan Hanzus and Marc Sessler) break down the latest football news, with a dash of mirth.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.