Dagens Svegot

Dagens Svegot

Magnus Söderman, Björn Björkqvist, Jalle Horn och Dan Eriksson sätter agendan fem gånger i veckan - ständigt relevant, aldrig politiskt korrekt. Vi utgår nästan alltid från aktuella nyheter, men går gärna på djupet vad gäller ideologi, historia, filosofi och strategier för en fri svensk framtid.

Episodes

March 31, 2023 88 min
Folkutbytet har varit det stora samtalsämnet den här veckan, men från svenskfientligt håll har den kallats för en konspirationsteori. Istället är det “demografiska förändringar” som skett helt naturligt, eller åtminstone med folkets vilja, och inte alls resultatet av ett ideologiskt drivet etablissemangs agenda. Vi tittar närmare på nyspråket om folkutbytet, och ser ett stort skifte i den svenska debatten framöver.

Gårdagens avsnitt...
Mark as Played
Stora demonstrationer, upplopp och masstrejker lamslår Israel. Bibi Netanyahus högerregering vill reformera rättssystemet, och vänstern visar upp den sanna betydelsen av dubbelmakt. Vi tittar närmare på vad som händer i Israel, och försöker förstå Jonna Simas kopplingar till Sverige.

Stora delar av transrörelsen sympatiserar med den skolskjutande transan som mördade kristna barn och lärare. Nu planeras våldsamma transdemonstrationer...
Mark as Played
Folkutbytet diskuteras just nu lite överallt: På Expressens debattsida konstaterar Jens Ganman och Mustafa Panshiri att mångkulturen inte fungerar, Mattias Karlsson från Sverigedemokraterna anklagas av Kalla Fakta för att sprida “konspirationsteorier” och forskare kallar det för “superdiversitet”.

Men vad innebär dessa begrepp? Och finns det verkligen ett folkutbyte eller är det bara en högerextrem myt, precis som TV4:s helt oberoe...
Mark as Played
Sveriges kommuner och regioner (SKR) meddelar att 400 000 behöver anställas i välfärden de kommande åren. Från sossar och miljöpartister är lösningen tydlig: Öka invandringen till Sverige. Samtidigt har regeringen förslag om aktivitetskrav för bidragsberoende, eftersom mer än var sjunde invandrare i arbetsför ålder är helt arbetslös. Är något av detta bra lösningar på Sveriges problem?

Dessutom talar vi om den senaste trenden inom v...
Mark as Played
March 24, 2023 31 min
Det är fredag och det betyder att vi testar saker. Den här fredagen testar vi rasism. Den finns uppenbarligen överallt så nu ska vi se om den kanske är något för oss!

Självklart hinner vi även med annat, och vi frågar oss bland annat varför svenska politiker tror att utländska politiker ska glömma deras svek och påhopp. Varför skyddar staten en sexköpande riksdagsledamot? Vi kollar också in galna klipp från vår omvärld och så unders...
Mark as Played
March 23, 2023 81 min
RFSU arbetar för fler sexleksaker till barn. RFSL-företrädare vill ligga med barn. Mönstret känns igen och bör inte överraska någon, men det är dags att återigen tala om homolobbyns totala fixering vid våra barn och vid barns sexualitet. Vilka ligger bakom detta egentligen, och varför?

Dessutom har vi en uppföljning på gårdagens avsnitt “Den stora mejerikonspirationen” där en lyssnare som arbetar på ett mejeri ger sin syn på varför ...
Mark as Played
March 22, 2023 31 min
Hur kan det komma sig att Skånemejerier har så mycket mjölk att de måste be bönderna producera mindre, samtidigt som priserna på mejeriprodukter skjuter i höjden? Vi tittar närmare på korruption och globalistisk roffarkapitalism.

Dessutom läser vi så väl Peter Kadhammar som Jonna Sima i Aftonbladet, där den ene slår någon sorts rekord i fräckhet mot sverigedemokrater och invandringskritiker, och den andra hyllar islam och kvinnofört...
Mark as Played
Vad händer när polletten trillar ned och en svensk plötsligt börjar se vårt land och vår värld genom Dagens Svegots glasögon? Vi har fått in en berättelse från en lyssnare om hur saker och ting plötsligt föll på plats och hur han ser att vi hamnat där vi är just nu. Vi går igenom brevet och kommenterar.

En vanlig övertygelse hos de svenskar som insett problemen i vårt land är att Sverige skulle vara det land som drabbats värst av g...
Mark as Played
I dag är det tjugo år sedan USA landsatte sina trupper i Irak och den fullskaliga invasionen var ett faktum. Än så länge har man inte hittat Saddams massförstörelsevapen, men skam den som ger sig!

Vi läser också om Jama Omar som tycker det är statens fel att hans son och andra somalier skjuter varandra i tid och otid. Eller ja, åtminstone är det alla andras fel utom somaliernas. Men! Allt det kommer säkert lösas nu när regeringen vi...
Mark as Played
March 17, 2023 31 min
Aleksandr Dugin har av en del nationalister lyfts fram som en filosof värd att respektera, så låt oss titta lite närmare på både nya och äldre uttalanden från personen som påstås ha stort inflytande över Vladimir Putin. Är Dugin de europeiska folkens vän, eller han och det system han förespråkar rent av nationalismens fiender?

Vi firar inte bara St. Patricks Day i dag utan även att podcasten Stabsläge fyller tre år. Vi tittar tillba...
Mark as Played
March 16, 2023 75 min
Sent skall syndaren vakna, men när Timbro nu i panik inser att EU inte alls bara är något “frihandelsprojekt”, utan ett socialistiskt neosovjetiskt monster, skapas intressanta möjliga Swexitkamrater. Vi går igenom den nya “högerkritiken” mot EU, och tittar på Europaparlamentets senaste beslut som riskerar göra massor av europeer hemlösa för att “rädda klimatet”.

Dessutom följer vi upp Sara Skyttedal och Johan Ingerö-konflikten, där...
Mark as Played
March 15, 2023 31 min
Vad hände egentligen på den beryktade spritfesten 2014? Enligt Sara Skyttedal har Johan Ingerö försökt “ta sig rätten” till hennes kropp. Men varför har hon varit tyst så länge? Och hur väl fungerar rättssäkerheten?

Dessutom tittar vi på det senaste från de amerikanska bankkollapserna, där wokeideologin helt tog över bankhusen och körde dem i botten.

Vi har också fått in en fundering från en vän till Jalle om hur snabbt nyheter för...
Mark as Played
March 14, 2023 70 min
Allt fler inser det som nationellt sinnade påpekat i evigheter: Integration av stora invandrargrupper är en praktisk omöjlighet, och dessutom är den oönskad av de allra flesta, vad de än ger läpparnas bekännelse till. Vi tittar närmare på ett par aktuella artiklar som dödförklarar integrationsprojektet, och funderar kring hur den segregerade framtiden kan komma att te sig.

Dessutom talar vi om den föreslagna dom-reformen. Är det dag...
Mark as Played
March 13, 2023 31 min
Banken som var mest woke blev mest broke kan man konstatera efter Silicon Valley Banks kollaps. Tydligen var satsningen på woke, mångkultur och kvotering inte ett framgångsrecept den här gången heller. Ringarna på vattnet lär sprida sig även till Sverige, inte minst på grund av Alectas inblandning, och det lär komma krav på att skattebetalarna återigen ska rädda bankerna.

Vi talar även om debatten kring elstödet där vänstern, med Ma...
Mark as Played
March 10, 2023 32 min
På allmän begäran ska vi “testa” nationell liberalism genom att läsa en programförklaring om detta från Medborgerlig samling. Är det något att samlas kring, eller bör vi likt Sverker slänga det i soptunnan? Dessutom följer vi upp ett maktpartiet Socialdemokraternas senaste övertramp, och kollar in hur det går i rättegången mot “årets förebild” Hani Bilal i Örebro.

Vi tar även en titt på ett nytt reportage från Insikt24 som besöker L...
Mark as Played
I det här programmet tar vi dig med på besök i det nya Klan-Sverige. Vi beger oss till Botkyrka, Lund och Säffle för att konstatera att ingen del av landet är skonad så länge mångkulturen tillåts etablera sig där. Om vi svenskar inte inser den realitet vi står inför kommer vi bli lätta offer, och därför måste vi också skärskåda den svenska naiviteten inför dessa frågor, samtidigt som vi tittar närmare på kulturjournalisters vurm fö...
Mark as Played
Den 8 mars kallas av en del också för internationella kvinnodagen, men väldigt få verkar veta vad den faktiskt handlar om. Vi berättar om Clara Zetkin, socialistiska Andra internationalen och hur en familjefientlig kampdag trycks ned i halsen på oss.

Vi tittar även på de nya klippen från övervakningskamerorna som fångade “stormningen av Kapitoleum” den 6 januari 2021. Var det ett försök att störta demokratin, eller har vänstern åter...
Mark as Played
March 7, 2023 67 min
På grund av hotet från snöstormen samlas vi inte i Svenskarnas hus den här dagen, utan sänder hemifrån via länk. Men det kommer inte stoppa oss från att, så här drygt tre år senare, ta ett omtag kring coronapandemin, restriktionerna och vaccineringen. Vad säger datan oss så här efteråt? Vi utmanar våra egna föreställningar och ställningstaganden i sökandet av efter sanningen i denna komplicerade och kontroversiella fråga.


Dessutom ...
Mark as Played
March 3, 2023 91 min
Den helt sanningsenliga och objektiva tidningen ETC har skrivit ett långt reportage om Trygghetsinitiativet, Det fria Sverige och Älgarås. Det är läsning som lockar till så väl förundran som skratt. Vi låter dig ta del av våra tankar kring reportaget, och kanske kan vi svara på frågan som ETC fortfarande fnular på: Varför ryker det från Södermans skorsten?

Fredag är testdag och idag testar vi internet från 2003. Vi har fått tag i en...
Mark as Played
Är det socioekonomiska faktorer som ligger bakom kriminaliteten? Eller är det generna? Kanske är det en kombination? Vi läser en ny studie från Brå som kanske ger oss lite klarhet i forskningsläget åtminstone.

Dessutom talar vi om det höjda återvandringsbidraget, och så läser vi Jonas Gardells senaste artikel på Expressens kultursida. Varför är det så viktigt för honom att bögar ska vara halvnakna bland främmande barn?

Dagens Svego...
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Morbid

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  On Purpose with Jay Shetty

  My name is Jay Shetty, and my purpose is to make wisdom go viral. I’m fortunate to have fascinating conversations with the most insightful people in the world, and on my podcast, I’m sharing those conversation with you. New episodes Mondays and Fridays. Listen anywhere you get your podcasts, and please rate and review the podcast if you enjoy it. Live life today ON PURPOSE.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.