Dagens Svegot

Dagens Svegot

Magnus Söderman, Björn Björkqvist och Dan Eriksson sätter agendan sex gånger i veckan - ständigt relevant, aldrig politiskt korrekt. Ett program i veckan kan du höra här, resten på www.svegot.se. Vi utgår nästan alltid från aktuella nyheter, men går gärna på djupet vad gäller ideologi, historia, filosofi och strategier för en fri svensk framtid.

Episodes

October 6, 2022 62 min
Vänstern slår vilt omkring sig och kastar ut anklagelser om fascism mot borgerligheten. Senast fick Ivar Arpi en släng av sleven då han anklagas för att sprida fascistiska myter om pågående folkutbyte. Vi tittar närmare på det hela. Därtill blir det kris- och krigsnytt, regeringsbildningsnytt, samhällsförfallsnytt med mera nytt.
Mark as Played
Navid Modiri frågar på Twitter: Vilka delar av svensk kultur vill du inte kompromissa med i mötet med nyanlända? Vi begrundar reaktionerna och resonerar kring ämnet. Därtill senaste nytt om krig, kris och samhällsförfall, men också om medvetna och omedvetna motståndshandlingar.
Mark as Played
Tänk att få bli förtryckt som en ickesvensk i Sverige. Det vore något det. För hur vi än vrider och vänder på det hela så anses sk. flyktingar och utomeuropeiska invandrare vara långt mycket viktigare än svenskar. Men det kanske det kommer bli ändring på. Om detta och aktuella nyheter såväl som lite inspiration och underhållning bjuder vi på idag.
Mark as Played
October 3, 2022 31 min
Sverigedemokraterna vädrar morgonluft och uppvisar ett självförtroende som smittar och får vänstern att darra. Vad är det för SD som skymtar och gillar vi det? Utöver detta pratar vi boskapsstölder som är på modet igen, samt skjutningar och den "perfekta storm" som närmar sig.

Detta är inte hela avsnittet. Teckna stödprenumeration på https://www.svegot.se/support för att få tillgång till alla avsnitten i efterhand.
Mark as Played
September 30, 2022 79 min
Radikalisering hör vi ofta om men kanske finns det ett vettigt alternativ, ett roligare sätt att få det hela att falla samman. Kan vi trolla bort systemet? Det är frågan och vi har svaren. Utöver det lyfts ämnen som Ryssland som utvidgas, problemet att ha rätt när makten har fel och om män tycker jämställdheten gått för lång.
Mark as Played
September 29, 2022 31 min
Dagens Nyheter vill att SD bildar regering på egen hand och danska vänsterliberaler råder sina svenska kamrater att lyssna på den ”nationalistiska högern”. Samtidigt ger SD-kritikerna inom Liberalerna upp sitt motstånd. Vad är det som händer? Är detta den ”djupa statens” svar på SD eller väntar något annat runt hörnet?

Detta är inte hela avsnittet. För att höra hela avsnittet behöver du vara stödprenumerant, vilket du snabbt och enk...
Mark as Played
September 28, 2022 61 min
Dubbla sprängningar mot gasledningarna Nord Stream, men vem ligger bakom? Vad kan detta innebära för framtiden? Och hur pålitliga är Rysslands folkomröstningar i östra Ukraina? Vi tar på oss stora spekulationshatten och granskar kriget om sanningen.

Teckna stödprenumeration: https://www.svegot.se/support
Ge en gåva: https://www.svegot.se/donera

Dagens Svegot är ett pratprogram om politik, kultur och samhälle som sänds direkt varje var...
Mark as Played
Julia Kronlid valdes, efter sedvanlig riksdagsteater, till andre vice talman. Vänsterdebattörer är upprörda, de menar att hon inte tror på vetenskapen. Men hur står det egentligen till med vänsterns egen "tro" på vetenskapen? Och är vi lika goda kålsupare? Dessutom talar vi om hur myndigheter driver hundratals högerextrema "trollkonton" i sociala medier, och problemen med — men nödvändigheten av — anonyma debattörer...
Mark as Played
September 26, 2022 31 min
Nu hotar påstådda "flyktingar" att "fly Sverige" då svenskarna "röstat fel". Det är högt tonläge och gälla skrik från vänster- och invandrarhåll, och inte lär det bli bättre av valresultatet i Italien. Vi kollar in Gina Gustavssons svenskfientliga ledarartikel i Dagens Nyheter, och tittar närmare på hur Sverigedemokraterna spelar det politiska spelet. Fullmatat program!

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödp...
Mark as Played
September 23, 2022 31 min
Bomber, skjutningar och svenskfientlighet är en del av den mångkulturella vardagen. Vi tittar närmare på några av de senaste händelserna, och resonerar kring vad vi som svenskar kan göra nu och vad framtiden förmodligen bär i sitt sköte. Dessutom är det fredag, så vi svarar på lyssnarfrågor, förundras över Magnus fantastiska fakta och skrattar åt dumheter.

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avs...
Mark as Played
September 22, 2022 31 min
Valet i allmänhet, och skolvalet i synnerhet, motbevisar nationalisters påstående om folkutbyte menar en del tyckare. Vi tar oss en närmare titt på det hela. Dessutom tittar vi på fel personer i polisyrket och de/dem/dom-debatten som blossat upp igen. Är det dags för en dom-reform?

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avsnitten i efterhand på https://www.svegot.se - där finns också information om...
Mark as Played
September 21, 2022 32 min
Besynnerliga tider skapar besynnerliga bundsförvanter. Men vilka kan vi egentligen samarbeta med? Kan gamla fiender bli våra vänner, om vi nu fått andra, gemensamma och mer mäktiga fiender? I det här avsnittet blir det en större och viktig diskussion kring strategi, ideologi, att göra upp med sitt förflutna, att läsa spelplanen och ett gäng råd till ungdomar som vill göra skillnad.

Dessutom tittar vi närmare på både polisens och kr...
Mark as Played
September 20, 2022 31 min
Det börjar med fula ord på nätet och slutar med massmord och terrorbrott, åtminstone om vi får tro Säpo som går "full vänster". Men vi pratar också om Riksbanken, styrräntan och inflationen innan vi tittar in den stora profeten... eller ja, vad han nu är, som hyllas i den kristna tidningen "Världen idag".

Teckna stödprenumeration: https://www.svegot.se/support
Ge en gåva: https://www.svegot.se/donera

DETTA ÄR INTE HELA...
Mark as Played
September 19, 2022 31 min
Regimtrogna och regimkritiska eritreaner ställer till med upplopp i Husby, precis som i Tyskland häromsistens. Vän av ordning har så klart några följdfrågor på det. Dessutom talar vi om Liberalernas dilemma och vänsterns panik, samt sammanfattar valet för partierna utanför riksdagen och analyserar vägen framåt för svensk nationalism.

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avsnitten i efterhand på h...
Mark as Played
September 16, 2022 31 min
På fredagar ska man ha kul, så i dag pratar vi om att Annie Lööf avgår, samlar våra bästa vänstertårar från veckan och lyssnar på Ultima Thules nya platta.

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avsnitten i efterhand på https://www.svegot.se - där finns också information om hur du kan få de "låsta" poddarna direkt i din podcastapp i mobilen.

HELA AVSNITTET: https://www.svegot.se/2022/09/16/...
Mark as Played
September 15, 2022 31 min
Magdalena Andersson avgår, Linus Bylund ska äta isterband och Sverige står inför falukorvsfascism enligt Aftonbladet. Vi kollar in journalister som tar sig själva på för stort allvar, och den senaste trenden inom transvansinnet.

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avsnitten i efterhand på https://www.svegot.se - där finns också information om hur du kan få de "låsta" poddarna direkt i d...
Mark as Played
September 14, 2022 31 min
Det verkar som att fascismen har vunnit. Åtminstone om vi får tro SVT och annan globalistmedia. Därför snackar vi om Giorgia Meloni och Ungerns nya abortförslag. Men vi kollar också in Willy Silberstein och Veronica Palm när de gästar statstelevisionen för att ge sina balanserade och insiktsfulla analyser av Sverigedemokraterna.

DETTA ÄR INTE HELA AVSNITTET. Som stödprenumerant kan du alltid höra hela avsnitten i efterhand på https:...
Mark as Played
September 13, 2022 72 min
Två dagar sedan valet så vi frågar oss: Vad nytt? Jo, C lider och vi gläds; skolvalet förvånar och skapar hopp … samt lite vänstertårar till kaffet. Men allt är inte svenska valet, vi tittar på utvecklingen i Ukraina och därtill lite vardagsnyheter från Sverige. Sist men inte minst konstaterar vi att rapparen Timbuktu ser hur de vita svenskarnas undergång är de svartas och brunas lycka.

Teckna stödprenumeration: https://www.svegot.s...
Mark as Played
September 12, 2022 68 min
Nästan alla röster är räknade och Riks Rebecka Fallenkvist sammanfattar det med "Helg Seger!". Sverigedemokraterna blir andra största parti, Nyans gör succéval i ghetton och det svenska valsystemet fortsätter underleverera. Dessutom: Massor av vänstertårar!

Teckna stödprenumeration: https://www.svegot.se/support
Ge en gåva: https://www.svegot.se/donera

Dagens Svegot är ett pratprogram om politik, kultur och samhälle som sänds ...
Mark as Played
September 9, 2022 31 min
Sista sändningen innan valdagen och Dan, Björn och Magnus talar om valrörelsen som varit och tar sedan fram kristallkulan. Hur kommer det gå för de åtta partierna i riksdagen och för uppstickarna utanför? Vilken regering kommer vi få se? Vad kommer det betyda för Sverige och svenskarna framöver?

Teckna stödprenumeration: https://www.svegot.se/support
Ge en gåva: https://www.svegot.se/donera
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Bone Valley

  Bone Valley is a 9-episode true crime podcast. New episodes are available for free every Wednesday. In 1987, 18-year-old Michelle Schofield was found dead in a phosphate pit in Florida. Two years later, her husband Leo was convicted and sentenced to life in prison. Fifteen years later, previously unidentified fingerprints matched Jeremy Scott--a violent teenager who lived nearby. Jeremy has since confessed to Michelle’s murder. Yet Leo Schofield remains behind bars. In this groundbreaking podcast, Bone Valley host Gilbert King uncovers startling new evidence that Jeremy is responsible for a string of murders. King is the author of the Pulitzer Prize-winning book, Devil in the Grove, which led to the exonerations of four innocent men. Bone Valley is a production of Lava for Good Podcasts in association with Signal Co. No1.

  All There Is with Anderson Cooper

  Anderson Cooper takes us on a deeply personal exploration of loss and grief. He starts recording while packing up the apartment of his late mother Gloria Vanderbilt. Going through her journals and keepsakes, as well as things left behind by his father and brother, Cooper begins a series of emotional and moving conversations about the people we lose, the things they leave behind, and how to live on - with loss, with laughter, and with love.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.