Natur til tiden

Natur til tiden

Natur til tiden er en podcastserie om, hvad der sker i den danske natur netop nu. Podcasten udgives af Bågø Naturcenter og Assens Kommune. Vært er naturvejleder Christian Heller.

Episodes

December 1, 2023 59 mins
Efter 3 lange år er er natur til tiden tilbage. I dette afsnit taler jeg med Lone Ree Milkær om nogle af alle de væsner, man før i tiden troede var at finde ude i den vilde natur. Ellepiger, troldfolk og nisser - hvad er det for væsner?
Mark as Played
I dag kan du møde to af julens dyr, nemlig rensdyret og musen. Hør blandt andet om den gang et rensdyr forsøgte at æde Birgers telt. Julemusik: Simon Panrucker.
Mark as Played
September 10, 2020 41 mins
I denne episode kan du høre om Danmarks næststørste rovdyr - den spættede sæl. Du kan høre eventyret om Sælkvinden og hvorfor sælen ikke kan stille op i Tour de France. Jeg taler med Mathilde Kjølby fra Fjord og Bælt i Kerteminde om deres arbejde med de spættede sæler.
Mark as Played
August 13, 2020 35 mins
Første episode efter ferien er starten på en serie om havet omkring Danmark. Denne gang handler det om dyrene i vandkanten. Mød strandkrabben, tangnålen, hesterejen, tangspræl og søstjernen.
Mark as Played
June 18, 2020 38 mins
Dette afsnit er en audio guide til Bågø, der ligger i Lillebælt. Kom en tur med rundt på øen og hør om øens natur og historie.

Links:

Kort over Bågø:
https://www.assens.dk/vaer-aktiv/ud-i-naturen/paa-tur/baagoe/

Bågø Naturcenter:
https://www.assens.dk/vaer-aktiv/ud-i-naturen/baagoe-naturcenter/
Mark as Played
June 4, 2020 31 mins
Denne gang handler natur til tiden om dyrelort. Hør eventyret og skarnbassen Bo, og mød også lakrød møgbille og stor møggraver.
Mark as Played
May 14, 2020 36 mins
I anledning af bukkejagten handler ugens episode om rådyret. Hør om forlænget drægtighed, gevirer og få tips fra buejæger Franz Holmberg til at komme rigtigt tæt på de smukke dyr.
Mark as Played
May 7, 2020 29 mins
I denne uge kan du komme med en tur til Vissenbjerg Bakker. Podcasten kan bruges som audio guide til en gåtur i bakkerne på egen hånd.

Som hjælp til at finde rundt kan du bruge dette kort:

https://www.assens.dk/media/3995/vissenbjergfolder2013.pdf
Mark as Played
April 30, 2020 29 mins
Denne gang handler det om hornfisken, for det er lige nu, du skal ud og fange den. Hør også eventyret om hvordan hornfisken blev så lang og spids.
Mark as Played
April 22, 2020 38 mins
I denne episode kan du høre om myrenes fantastisk liv. Hør om tuer, bryllupsflugt og slavemyrer.

Via dette link kan du se et par store fine tuer:

https://www.youtube.com/watch?v=qDkqTBufKWU&t=3s
Mark as Played
April 15, 2020 38 mins
I dette afsnit kan du møde mejeredderkoppen, som har invaderet dit hjem. Du kan også høre om den snu edderkoppegud Anansi, og om hvorfor det nogle gange regner med edderkopper.
Mark as Played
April 8, 2020 30 mins
I dette afsnit af Natur til tiden er vi på tur til Helnæs. Helnæs er et af Assens kommunens mest spændende naturområder. Dette afsnit kan bruges som audioguide til en tur til Helnæs på egen hånd.

Vil du vide mere om Helnæs og se et kort over halvøen, så hent Naturstyrelsens folder via dette link:

https://naturstyrelsen.dk/publikationer/turfoldere/fyn/helnaes/

Eller besøg VisitAssens:

https://www.visitassens.dk/assens/planlaeg/helnaes-g...
Mark as Played
April 1, 2020 21 mins
Test dig selv i denne naturquiz.
Mark as Played
March 26, 2020 31 mins
I denne episode kan du møde den levende gravemaskine, muldvarpen. Hør om muldvarpens ormedepoter, en helt særlig pels og supersanser.

Dagens ekspert er Ricard Østerballe fra Givskud Zoo, der blandt andet fortæller om, hvordan muldvarpen klarer sig igennem vinteren.
Mark as Played
March 18, 2020 23 mins
I dette afsnit kan du høre om, hvorfor fuglekongen er fuglenes konge. Du kan høre Jonas (NaturNørd) Gadgaard fortælle om en fantastisk flyvetur fra Blåvandshug til Manø, og meget andet om fuglen, der ikke vejer mere end i 2 krone, men alligevel er en sand fuglekonge.
Mark as Played
March 14, 2020 29 mins
Denne episode handler om hasselen. Hør blandt andet historien om da Thor og Lokes skulle dele nødder, og om hasselens plads i natur og kultur. Og mød den farlige nøddesnudebille.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.