Netværkshistorier

Netværkshistorier

En how to-podcast om at netværke med hjertet først. I Netværkshistorier fortæller gæsterne, hvordan netværk har haft betydning for, hvor de er i dag - og hvordan de konkret brugte det.

Episodes

June 7, 2022 54 min
I denne episode taler vi om gode spørgsmål. Hvordan finder man på gode spørgsmål, når man møder nye mennesker? Og hvordan finder man modet til at stille dem?

Med i studiet har jeg ophavskvinden til samtalespillet Small Talk - Big Questions, Katja Bamberger Bro og politisk kommentator Anne Sofie Allarp, som bruger kortene sammen med sine børn, eller hvis hun vil give sine samtalepartnere en chance for at høre om andet end politik.

Kat...
Share
Mark as Played
Det er ikke så nemt at være kvinde i finans. Det kan vi se på tallene. Derfor er Christine Nordam Andersen med i netværket Kvinder i Finans, hvor de arbejder på at øge antallet af kvinder, der arbejder i den finansielle sektor og samtidig fastholde kvinderne i branchen gennem et stærkt netværk af ligesindede, hvor kvinderne kan udvikle sig både fagligt og personligt.

Netværket blev også for alvor vigtigt for Christine Nordam Anders...
Share
Mark as Played
Iris Engelund er founder og CEO i Play Your Talent. I denne episode taler vi om, hvordan vi kan bruge vores viden om, hvad der driver os, og hvad der dræner os, når vi netværker.

Vi taler om talentprofilen til "den gode netværker", hvilke talenter, du skal have i spil, hvis du gerne vil være bedre til at netværke, og hvad de forskellige talenter bringer ind i en netværkssituation.

Vi taler om det fællesskab, der er udsprunge...
Share
Mark as Played
I denne episode kan du møde Charlotte Junge. Da hun fortalte sit netværk af HR-direktører, at hun ville starte en 100 % netværksbaseret virksomhed, blev hun mere eller mindre buhet ud. Men i dag er hendes netværksbaserede virksomhed blevet en stor succes og grunden til, at hun får ros for altid at kunne sætte et stærkt hold, når hun skal løse store opgaver for sine kunder.

Charlotte Junge har i april 2022 udgivet sin fjerde bog om n...
Share
Mark as Played
Psykolog og forfatter Henrik Tingleff har netop udgivet bogen "Når flokdyret fejler".

Den gør dig klogere på, hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger. Vi erklærer os f.eks. enige, når vi egentlig ikke er det. Kaster penge efter værdiløse produkter. Og vi er hurtige til at pege fingre af andre, som vi i virkeligheden burde samarbejde med. Men hvorfor?

I denne episode taler vi om, hvad der sker, når flo...
Share
Mark as Played
Grith Okholm Skaarup er optaget af at sætte aftryk i denne verden og af mennesker, der sætter aftryk. I denne episode taler vi om, hvordan en rejse til Italien og Sydamerika fik afgørende betydning for, hvilke mennesker og hjertesager, der optager hende, og hvem, der er med til de store begivenheder i hendes familie.

Vi taler både højtravende om medmenneskelighed, men også helt lavpraktisk om, hvorfor det er vigtigt at være hurtig,...
Share
Mark as Played
Det er vigtigt at netværke på tværs af brancher og fagligheder. Men hvordan gør man det, hvis man ikke taler samme sprog?

Anne Cathrine Wind Fallesens store passion er at sikre, at vi taler om det samme, når vi tror, at vi taler om det samme.

Derfor har hun skrevet bogen: Udviklere er også mennesker - minimering af problemer på IT-projekter ved at skabe et fællessprog. Den handler om, hvornår det typisk går galt, når vi skal løse o...
Share
Mark as Played
Netværkshistorier runder episode 50! Og gæsten i dette jubilæumsafsnit er foredragsholder og forfatter Torben Wiese.

I episoden taler vi om, at man ikke må lægge alle sine æg i samme (netværks)kurv, når det handler om salg. Netværkssalg kan hurtigt blive en sutteklud, hvor man sidder og venter aggressivt på, at telefonen ringer, siger Torben i episoden.

Vi taler også om Torbens netværksdefinition og -ligning: Antallet af mennesker ...
Share
Mark as Played
I denne episode skal vi tale om bestyrelser. Og nej, du behøver ikke at hedde Jens og gå i jakkesæt for at lytte med.

Du skal møde Laura Vilsbæk og Dorthe Dahlin Irvold, som begge har gjort sig gode erfaringer med bestyrelsesarbejdet, og som begge har erfaret, hvor vigtigt netværket har været i processen.

Laura Vilsbæk har skrevet bogen: Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt - Sådan finder du din første bestyrelsespost. Her f...
Share
Mark as Played
Da jeg mødte Dinna Iben Arbo online for første gang, så tænkte jeg, at hun var lige så sprudlende som den champagne, hun sælger på abonnement. Det er hun også. Men på en helt anden måde. Ikke på den måde, hvor hun fylder meget. Faktisk er hun meget mere ligesom mig. Hun foretrækker køkkenfesten, når der er netværksmøder, og egentlig vil hun hellere nørde bag sin computerskærm end at trykke hænder og præsentere sig.

Vi taler i denne ...
Share
Mark as Played
Da Lukas Werenskiold lagde et opslag op på LinkedIn om, hvordan hans jobkonsulent fra jobcentret havde hjulpet ham med at få relevant efteruddannelse, der havde fået ham i gang med et arbejde, han var glad for, så vidste jeg, at det her var en historie om netværk. For netværk er ikke kun det netværk, vi selv vælger. Det er også de relationer, vi er nødt til at forholde os til, om vi vil det eller ej, og det her opslag udkom netop s...
Share
Mark as Played
Mikkel Jørnvil er et af mine helt store forbilleder, når det kommer til netværk. Han kan lide at gå i dybden. Han går langt mere op i kvalitet end kvantitet. Han søger efter god kemi i stedet for de rigtige profiler og titler. Og så gider han kun netværke, hvis der er noget på spil - for begge parter. Man skal give noget af sig selv, og man skal investere i relationen. Og det kan man altså ikke gøre med hele sit store LinkedIn-netv...
Share
Mark as Played
Charlotte Reeckmann har netop udgivet netværkshåndbogen "Netværkskrymmel". I denne episode taler vi om, hvad det egentlig vil sige at drysse med netværkskrymmel udover sine medmennesker, og hvad det kan give, når vi gør det.

Hvordan er det at smile at netværke?

Hør historien om, hvordan et tilfældigt møde på Molslinjen blev til et fast fagligt samarbejde, og hvordan et smil i lufthavnen blev afgørende, da corona rasende og ...
Share
Mark as Played
Henriette Ritz Kylmann er leder på Dragør Bibliotekerne. I denne episode taler vi om, hvordan man netværker inden for den offentlige sektor. Hvordan man man bruge sit netværk, når man søger job i det offentlige? Gør det nogen forskel? Og så fortæller Henriette, hvad hun lægger vægt på, når hun skal ansætte nye medarbejdere.

Henriette bruger sit netværk meget i sit daglige arbejde. På tværs af fagligheder i kommunen og på tværs af b...
Share
Mark as Played
I denne episode har jeg besøg af Jacob Elton. Han underviser i salg gennem LinkedIn, og udover at han giver sine bedste tips til at sælge på den rigtige måde, så er han også mødt velforberedt op til vores møde med en kuvert med tre sedler i: den store, den varme og den livsafgørende.

Er du klar på at høre hele tre fantastiske netværkshistorier? Så lyt med, når Jacob slår sig løs i denne episode.

Du kan høre mere til Jacob i hans po...
Share
Mark as Played
Mixing business with pleasure, kunne vi også kalde det her afsnit. I denne episode har jeg lavet et personligt afsnit sammen med min kæreste, Martin Sleimann. Vi mødte nemlig hinanden på arbejdet og arbejder fortsat sammen.

Hvad gør man, når rollerne ændrer sig undervejs i relationen? Må man bruge sit personlige og private netværk til faglige tjenester? Og omvendt?

Vi taler om fordelene ved at kende sine kollegaer privat, men også ...
Share
Mark as Played
Thomas Hechmann arbejder med shipping hos Coach Solutions. I branchen arbejder man meget med netværk og relationer, og det er godt, fordi det gør det lettere at løse problemerne, når de opstår (og det gør de, når man fragter containere fulde af ting og sager på tværs af verden).

Den historie, du skal høre i dag, har ikke noget med shipping at gøre, men den går på tværs af verden. Den handler nemlig om, hvordan en vildt fremmed mand...
Share
Mark as Played
Jakob Sloth Linneberg hjælper virksomheder og organisationer med at producere deres egen podcast. I denne episode taler vi om, hvordan man kan netværke igennem sin podcast, igennem de podcasts man lytter til og som gæst i andres podcast.

At podcaste er nemlig en genvej til at netværke med alle dem, du allerhelst vil møde - men måske ikke tør række ud til.

Vi taler også lidt om, hvordan du helt praktisk går i gang, hvis du vil podca...
Share
Mark as Played
Nick Hvidtfeldt startede egentlig mest af pligt med det der LinkedIn. Men lynhurtigt skulle det vise sig, at en minimum indsats kastede kontakter og samtaler af sig. Så han skruede op for intensiteten.

Han lavede en syngende jobsøgningsvideo til musikken af Britney Spears, der gik viralt. Og fandt ud af, at han ville afprøve livet som selvstændig.

Og siden har han blandt andet brugt sin platform til at sætte fokus på, hvordan det i...
Share
Mark as Played
Greete Eluri er mest kendt for sine råd til jobsøgere. Hun er karrierevejleder hos CA. Men før det var hun i marketing. I 2019 besluttede hun sig for at gå efter den egentlige karrieredrøm: Hun ville arbejde med mennesker og gøre en forskel for jobsøgende.

Hun satte benhårdt ind på LinkedIn og brugte 3-4 timer om dagen på indhold, interaktion, 1:1 rådgivning på frivillig basis og gratis foredrag, hvor hun delte ud af sin viden.

Når...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Will Ferrell reprises his role as Ron Burgundy in the world-famous Ron Burgundy Podcast! Each episode has a different theme in which Ron engages in conversation with another notable person on the topic at hand. In true Ron Burgundy fashion, these conversations have a tendency to go off the rails, and we find out things about people we never knew we wanted to know. Join America’s favorite Anchorman, continuing to delight audiences with the comical musings of Ron Burgundy – and leave them wanting more!

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.