Radio Stelvio

Radio Stelvio

Radio Stelvio? Dat is de langstlopende Belgische podcast over de koers! Inclusief atypische voor- en nabeschouwingen, kwinkslagen, rubriekjes en vlotte koersklap met een peloton flitsende gasten! Alle informatie

Episodes

April 29, 2024 82 mins
Koersklappers: Wim Lagae, Jonas Vergauwen

Tussen Luik en de Giro ligt het Zwitsers gebergte dat omzwerft via Asturië en Turkije, of toch volgens de Radio Stelvio-atlas. Wim Lagae koppelde voor het eerst samen met secretaris Jonas Vergauwen en vormde een heerlijk duo dat uiteraard ook de Giro voorbeschouwde.

Over Sauna Diana, het geel van Thibau, de straffe toeren van DSM, crossen of niet, de kansen van de Belgen en de ellenlange lijs...
Mark as Played
Koersklappers: Maxim Van Gils, Stijn Steels, Jonas Heyerick

Bekijk het op YouTube

De dag na zijn vierde plaats in Luik-Bastenaken-Luik sprong de blonde god Maxim Van Gils van Lotto-Dstny binnen bij Poisson Pilote. Na een stevige portie pannenkoeken fileerde hij de laatste twee Ardennenklassiekers met ex-prof Stijn Steels en Bahamontes-kopman Jonas Heyerick. Over die uitgeregende Waalse Pijl dus. En over willen meepoefen op La Redoute...
Mark as Played
April 15, 2024 92 mins
Koersklappers: Lander Loockx, Toon Claessens, Jonas Vergauwen

Bekijk het op YouTube

Tour de Tietema-renner Lander Loockx beleefde enkele knotsgekke weken en mocht met de Amstel zijn allereerste WorldTourkoers ooit rijden. Samen met vaste secretaris Jonas Vergauwen en diens buddy Toon Claessens werd het een ruime terugblik op de eerste twee Ardennenklassiekers die nooit langs de Ardennen passeren.

Over gekke prologen in Oostenrijk, de ...
Mark as Played
Koersklappers: Alex Colman, Dries De Pooter, Sigfrid Eggers

Bekijk op YouTube

Sigfrid kwam terug en werd bijgestaan door twee pelotonspionnen met vlijmscherpe tong. Wat volgde was een relaas over zware valpartijen en veiligheid in de koers, maar met voldoende knipogen en kwinkslagen. Over het Baskenland, de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix palaverden we daardoor misschien wel iets te uitgebreid!

En verder? De exploten van Lotte, gravele...
Mark as Played
April 1, 2024 101 mins
Koersklappers: Jenno Berckmoes, Stijn De Bock, Sigfrid Eggers
Bekijk deze aflevering op YouTube

Live van in het wielercafé Poisson Pilote op Linkeroever! Jenno Berckmoes zat bijna mee in dé val in Dwars door Vlaanderen en reed een kletsnatte Ronde helemaal choco uit. Hij palaverde
met kersvers winnaar in Nieuwkerken-Waas Stijn De Bock en onze fan favourite Sigfrid Eggers. Koersklappen over die ene cruciale val, maar ook over de loodzw...
Mark as Played
Koersklappers: Ward Rigole, Jonas Vergauwen, Gerben Onghena

Als een perfect gesmeerde ketting palaverde dit trio op een meer dan natuurlijke manier over alles qua koers van de laatste week, waaronder ook de E3 en Gent-Wevelgem.
Met de retour van de stevig gemiste Stelviosnor, maar ook over padellen, uit de kom schietende schouders, de sterkte van Lidl-Trek, de teloorgang van Asgreen en de Cape Epic!

Steun Radio Stelvio
Mark as Played
March 18, 2024 112 mins
Koersklappers: Dries De Pooter, Wim Lagae, Luca Van Hout
Intermarché-renner Dries De Pooter nam zijn copain Luca mee en sloeg een entente met onze academicus Wim Lagae. Twee West-Kempenaars en een West-Vlaming, in wat een wilde rit zou worden doorheen het wielerlandschap.
Inclusief omzwervingen naar Van Looy en Beheydt, maar ook over de winst van Jasper, boeman Ackermann, de outfits van DSM en AG2R, Italiaanse Walen en achteruitrijde...
Mark as Played
March 11, 2024 103 mins
Koersklappers: Alex Colman, Alexander Temmerman, Jonas Vergauwen


De scherpste tong van het peloton? Dat zou zomaar Alex Colman kunnen zijn. Onze vaste pionnen Jonas Vergauwen en Alexander Temmerman deden jolig mee in onze eerste vierkoppige koersklap van het seizoen.


Over dieren op het parcours, een lantaarnpaal als stopstreep, het verbod op de sok, de vaste pion en de ideale ontsnapping plannen tijdens de Ronde.

Steun Radio Stelvio
Mark as Played
March 4, 2024 89 mins
Koersklappers: Ward Vanhoof, Gerben Onghena

Flanders Baloise-renner Ward Vanhoof kwam languit op de Stelvio-zetel liggen na zijn passages in Le Samyn en de GP Criquelion. Lokale koersheld Gerben Onghena sloeg een heerlijke tandem en dook samen met Ward in de buitenaardse prestatie van die gekke Sloveen.
Over - uiteraard - de alien helm van Visma, maar ook over kettingknopen, de val van De Lie, de toeren van Van Gils en de hartversche...
Mark as Played
February 26, 2024 99 mins
Koersklappers: Sander De Pestel, Viktor Verschaeve

Twee boezemvrienden en Polderblues-leden nestelden zich in het Stelvio-salon voor een uitvoerig potje palaver over de vele sterke Belgen die niet alleen in het Openingsweekend te zien waren.

Over koersen bij AG2R, ketonen, métier, gekke kermisattracties en verboden deelnemers.

Steun Radio Stelvio
Mark as Played
February 19, 2024 92 mins
Koersklappers: Amaury Capiot, Jappe Tooten

Noem deze aflevering gerust een pre-voorjaarsoverzicht, want er werd gesprint van Down Under tot in het Midden Oosten, Spanje, Portugal en Frankrijk. Debutant Amaury Capiot van Arkea-B&B won al in de Ronde van Oman en dat alles uit de doeken over hoe goed het kersverse godenduo van Soudal-Quick Step al niet was. Oude bekende Jappe Tooten dook samen met Capiot diep in de materie en zorgd...
Mark as Played
December 16, 2023 118 mins
Koersklappers: Jens Debusschere, Stijn Steels, Jonas Heyerick

Een atypisch jaaroverzicht van 2023, rechtstreeks vanuit het volgestampte supporterscafé van Brent van Moer in Kruibeke, café De Voermansrust: dat is dan op een georganiseerde manier chaotisch podcasten. Of was het nu omgekeerd?

Met onze debutant Jens Debusschere als echte Kwaremont-promofolder, de hete stoof van waardin Marleen en de constant kwinkslagende Jonas Heyerick ...
Mark as Played
October 9, 2023 101 mins
Koersklappers: Jago Willems, Viktor Verschaeve, Alexander Temmerman

Jago Willems wou dolgraag aanschuiven aan onze koersklaptafel en de renner bij Lotto-Dstny Development sloeg zich met verve doorheen een spervuur van koersuitslagen en fusienieuwtjes.
Alexander en Viktor palaverden duchtig mee en legden Nico uit hoe zo'n Granny Smith-dieet nu wel werkt. Los daarvan ging het over een resem najaarskoersen, het Holiday-programma, grave...
Mark as Played
September 25, 2023 125 mins
Koersklappers: Sander De Pestel, Alex Colman, Ward Vanhoof


Voor het eerst zat ik in de tang door Flanders Baloise, met een drietal dat met het hart op de tong palaverde over het leven op, in en naast het peloton. Alex Colman wou per se terugkomen en bracht samen met zijn twee ploegmakkers ook een karrenvracht aan oneliners, kwinkslagen en shitty tips mee.
Over seingevers, flessen rum op de achterbank, vitaminestokjes, plotse grote bo...
Mark as Played
September 18, 2023 129 mins
Koersklappers: Wout Alleman, Alex Colman, Gerben Onghena

Kersvers Belgisch kampioen en huidig Europees kampioen MTB Marathon kwam eindelijk langs en legde ons alles uit over dit ondergesneeuwde discipline. Alex Colman schoot als vanouds met scherp en fileerde samen met Gerben en Wout alles van de laatste week koers. Van Slowakije tot Vuelta, met alle herfstkoersen erbij.
Over FC De Kampioenen en Safety First, bidons met sucralose, we...
Mark as Played
September 11, 2023 105 mins
Koersklappers: Serge Pauwels, Wim Lagae, Bieke Purnelle

Een drietal koersklappers, waaronder een commentator/assistent bondscoach, een straffe columniste en een onvolprezen auteur: dé ideale mix om die onvergetelijke Tourmalet-etappe mee te fileren. Uiteraard ook wat Québec en Montréal, Simac Ladies Tour en Tour of Britain, maar de hoofdvogel bleek toch dat knotsgekke piek-en-dal-weekend van Remco Evenepoel te zijn.
Over de winstkans...
Mark as Played
September 4, 2023 77 mins
Koersklapper: Stijn De Bock

Na één week Vuelta heeft de tridente van Jumbo-Visma de beste papieren, maar het Spaanse rondje is nog niet ge(st)reden. Tussen alle wanorganisatie, modderstromen en smartphonechrono's slijpt de concurrentie de messen voor wat een knotsgekke tweede en derde week zal worden.
Over cleane shirts, hamburgers, de crosser in Van Empel en de batterij van Wout.

Steun Radio Stelvio
Mark as Played
August 28, 2023 70 mins
Koersklapper: Viktor Verschaeve

Het onwezenlijke nieuws dat onze medekoersklapper Tijl De Decker kwam te overlijden, sloeg ons met verstomming. Samen met zijn ex-ploegmaat Viktor Verschaeve proberen we dit tragische gebeuren een plaats te geven en ergens een hoopvolle boodschap uit te sturen voor de toekomst.
Hoe cru het cliché ook gaat, maar de koers gaat verder. We lieten dus ook ons licht schijnen op de afgelopen wielerweek, met o...
Mark as Played
Koersklappers: Dries De Pooter en Jonas Vergauwen
Inclusief Vuelta preview! Intermarché eerstejaarsprof Dries De Pooter kruiste de bidons met onze secretaris Jonas Vergauwen en al snel hadden ze door dat er tussen Tour en Vuelta geen zwart gat meer valt, want er werd gekoerst van het Noorden tot het Zuiden. Portugal, Denemarken, Noorwegen of Vlaams-Brabant: werkelijk overal stoppen ze een koersfiets onder je billen. Over stieren, pa...
Mark as Played
Koersklapper: Sigfrid Eggers

Op een zondagavond in Antwerpen gebeurde iets wat weinig voorvalt in de Radio Stelvio-geschiedenis: een immer intieme tête-à-tête. Bahamontes-fotograaf Sigfrid Eggers keek een hele week WK en kwam langs met een vat vol anekdotes en analyses rond de straffe stoten van Lotte en Remco. Na anderhalf uur gezellig vlotjes palaveren waren we het erover eens: we zagen een geschieft en uniek wereldkampioenschap.
E...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.