Sjælesorg

Sjælesorg

Sjælesorg betyder omsorg for sjælen og er de samtaler, du kan have med en præst, om lige præcis det, du går og tumler med. At dele sine tanker med en, der gerne vil lytte, kan nemlig være en lettelse i sig selv. I podcasten 'Sjælesorg' kan du lytte med, mens et menneske som dig selv får sjælesorg. Podcasten er lavet i et samarbejde mellem Sjælesorg på Nettet og folkekirken.dk. Lyt til flere podcasts på http://folkekirken.dk/podcast

Episodes

January 15, 2021 54 min
For et halvt år siden mistede Mads sin 15-årige datter efter et kort men voldsomt sygdomsforløb. Han synes selv, han er god til at bearbejde sorgen – men der er en tanke, der plager ham: Han fortalte ikke sin datter, hvor galt det stod til, da lægerne fortalte ham det, og hvad stiller han nu op med den smerte, at han ikke lagde kortene på bordet for sin syge datter? Mads får sjælesorg hos hospitalspræst Christian Busch.
Share
Mark as Played
Christine kæmper med vrede, mindreværd og en til tider invaliderende følelse at forladthed, som ofte påvirker hendes relationer. Frygten for at blive såret får hende til at trække sig fra mennesker, der ellers betyder meget for hende. Christine får sjælesorg hos præst Ole Raakjær.
Share
Mark as Played
Mikkel blev for flere år siden ramt af stress, angst og depression, men skrøbeligheden hænger ved; den kan han ikke slippe af med. Det har han talt med flere terapeuter om, og nu vil han gerne høre, hvad en præst kan sige til ham i hans situation. Mikkel får sjælesorg hos præst Trine Hostrup Dige.
Share
Mark as Played
Der er ikke noget, Jakob ønsker sig mere, end en nær relation til sin familie, men det lykkes bare aldrig for ham. Smerten er størst i forholdet til sin far, som han ikke har talt med i flere år, og han forsøger at finde ud af, hvad han skal stille op. Jakob får sjælesorg hos præst Kristian Tvilling.
Share
Mark as Played
Adriana har, så længe hun kan huske, oplevet, at meningsløsheden har banket på i hendes sind. Hvad er det hele til for? Og det på trods af et familieliv og et arbejdsliv, som hun er taknemmelig for. Adriana får sjælesorg hos præst Anni Albæk.
Share
Mark as Played
Kasper fik for ti år siden bortopereret en kræfttumor i hjernen. Det har givet ham en lang række senskader, der begrænser ham, og der dukker indimellem nye op, som gør det hele endnu sværere. Det har gjort Kasper mere indesluttet, og der er en sorg over de tabte ressourcer. Kasper får sjælesorg hos hospitalspræst Helle Rørbæk Hørby.
Share
Mark as Played
January 15, 2021 40 min
Lin venter sit første barn. Hun glæder sig til at møde sin lille søn, men den angst, hun tidligere har kæmpet med, lurer i baggrunden. Hvordan tackler man den skrøbelighed, der venter forude, når man skal være mor? Lin får sjælesorg hos præst Charlotte Cappi Grunnet.
Share
Mark as Played
January 15, 2021 38 min
Damian måtte for nylig afslutte forholdet til den kvinde, han beskriver som ”the one”. Selvom der var stor kærlighed i forholdet, så blev det for svært og smertefuldt. Damian savner sin ekskæreste, og hjertesorgen har slået ham helt ud af kurs. Damian får sjælesorg hos præst Preben Kok.
Share
Mark as Played
Mette har altid savnet at mærke sin mors kærlighed. Nu er Mette ”voksen og cool”, men hendes mor er blevet gammel, og det kan ikke vare længe, inden moderen dør. Det prikker til det gamle sår og gør Mette ked af det. For hvordan tager man afsked, når forsoning ikke er en mulighed? Mette får sjælesorg hos præst Trine Hostrup Dige.
Share
Mark as Played
Marcel kom godt ud på den anden side af sin skilsmisse for tre år siden. Og han mødte en ny kvinde, som slog benene væk under ham. Men hverdagen med ”dine og mine børn”, arbejde og hvert sit etablerede liv er en udfordring for det nye parforhold. Marcel får sjælesorg hos præst Peter Ulrik Jensen.
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.