Udråb

Udråb

Udråb giver én gæst med en markant holdning mulighed for at uddybe, forklare og forsvare sin holdning fra alle leder og kanter. Vi tager livtag med de unges udfordringer. Seriøst, reflekteret og med kant og glimt i øjet. Programmet tager unge stemmer alvorligt og behandler dem med udgangspunkt i deres egne oplevelser og virkelighed. Værter: Vitus Robak og Pauline Kloster Producent: Rakkerpak Productions

Episodes

September 30, 2021 55 mins
Farvel og tak. I dagens episode vender vi tiden med Udråb, da dette er det sidste program. I studiet sidder Pauline Kloster, Vitus Robak og Mathias Røn Frisenborg Poulsen som vender blikket bagud, og genhøre nogle klip fra tidligere udsendelser, men vi skal også høre hvordan Vitus og Paulines rejse har været, med over 300 sendte udsendelser.

Tak fordi i har lyttet med.
Mark as Played
Døv, blind og autist er diagnoser Christine Hanbergs storebror Peter har. Hun mener, kommunerne svigter deres ansvar for at give Peter et botilbud - og det betaler Christine og hendes familie prisen for.

Dagens vært Pauline Kloster, dagens producer Merel Rasmussen
Mark as Played
September 28, 2021 54 mins
Det kommer nok ikke bag på nogen at astrologi de seneste år har indtaget, nogle vil måske sige genindtaget, en plads i vores populærkultur. Vi ser datingprogrammer på DR der har et astrologisk islæt, og der er et hav af podcast og skriverier om horoskoper. I Dagens program har vi astrolog Mannah Guldager, som skal gøre os klogere på hvordan vi kan bruge astrologi til selvudvikling - Og hun har også lagt horoskopet for Mathias.

Dagen...
Mark as Played
September 27, 2021 54 mins
Skam, kontrol og performance har været en stor del af Melissa Hartelius sex liv, hun har ikke kunne nyde sex og slet ikke med dig selv, nu har hun onaneret sig til at skabe plads til hendes selv i samspillet med en partner og måden hun er i verden på.

Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 24, 2021 54 mins
Robotterne kommer. Hvordan kommer vores fremtid til at se ud, når den kunstige intelligens bliver så god at den kan varetage langt de fleste menneskeopgaver? Og hvis en kunstig intelligens ender med at bliver selvbevidst, har den så krav på rettigheder?
Det snakker vi i dag med fremtidsforsker Klaus Mogensen om.

Dagens vært: Mathias Røn Frisenborg Poulsen
Mark as Played
September 23, 2021 55 mins
I slut 20'erne begynder ungdommen at falde over i voksenlivet - frihed skiftes ud med forpligtelser og forudsigelige rammer. Kollegerne og ungdoms vennerne får børn, fast job og ejerbolig. Du selv er måske faret fuldkommen vild i livet - det er der hvert fald mange der gør, lyder det fra psykolog Mette Bratlann. Hvad man kan gør ved sådan en krise, kan du hører i programmet.
Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 22, 2021 54 mins
Metaverset. Ja, tænker du så, hvad i alverden er det? Metaverset er typisk beskrevet som værende det næste stadie af internettet. I stedet for at man sidder og surfer rundt på internettet bag sin computer, kan man, i denne afløser til internettet, gå ind i internettet og opholde sig, arbejde og være sammen med sine venner.
Umiddelbart lyder det som noget ud af en sci-fi film, og hvis du stadigvæk synes det lyder uforståeligt så fry...
Mark as Played
Ved du hvor det tøj du har på bliver produceret, eller hvor kobolten i din iphone bliver udvundet? Det gør du nok ikke, for det er en labyrint af produktionskæder at finde rundt i. En der prøver at gøre det nemmere forståeligt er chefredaktør for Danwatch, Jesper Hyhne Petersen, som mener at vi skal have større fokus på hvordan vores forbrug, påvirker mennesker i andre lande.

Dagens vært: Mathias Røn Frisenborg Poulsen
Mark as Played
I dagens UDRÅB har vi besøg af forfatter Daniel Dalgaard, der i sine slut tyvere drog på backpacker rejse, med målet om at komme til Full Moon Party og lave research til sin kommende roman. Vi taler om selvmodsigelsen i at tage på tur for at opleve en ny verden, men være omgivet af folk der minder om os selv, og hvad de store kulturelle forskelle på rejser, kan få frem i os.

Dagens vært er Merel Løkke Rasmussen.
Mark as Played
September 16, 2021 51 mins
Er vi danskere for dårlige til at tale åbent om vores tilstedeværelse på Grønland, og er vi overhoved klar over den historie vi hiver med, når vi besøger landet?
Rasmus Theisen er dagens gæst. Han er forfatter og har udgivet en roman, som er delvist inspireret af hans egne oplevelser, og som sætter fokus på den naivitet man som dansker har til Grønland. Lyt med og hør hvordan det hænger sammen.

Dagens vært: Mathias Røn Frsenborg Pou...
Mark as Played
September 15, 2021 54 mins
I dag skal det handle om iværksætter rejsen. Når man hører historier fra iværksættere er det typisk at man mest hører om succeserne, men vejen til at blive en succesfuld iværksætter er ikke en dans på roser, for der er selvfølgelig en bagside af medaljen. Dagens gæst er Henrik Andersen, stifter af Like Concrete, og kendt fra Løvens Hule.

Dagens vært: Mathias Røn Frisenborg Poulsen
Mark as Played
September 13, 2021 55 mins
Nordisk mytologi, asatro og vølver har givet mørket mening. Sådan er det for Andrea Hejlskov, som har kæmpet med angst, depression og skizofreni - hvordan kan du hører i programmet.
Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 10, 2021 53 mins
Dagens udgave af Udråb handler om udspillet til den nye dimittendsats.
I udspillet foreslås det, at dimittendsatsen for nyuddannede under 30 år og uden børn sænkes fra de nuværende 13.815 kr. om måneden til 9.500 kr. om måneden - Men vender regeringen ungdommen ryggen når de vil skære i dimittendsatsen?

Dagens gæst er Julie Juhler. Hun er nyuddannet journalist, dagpengemodtager og byrådskandidat for Socialdemokratiet i Haderslev - og...
Mark as Played
September 9, 2021 54 mins
Succes skal forstås på flere niveauer - mentalt, fysisk og økonomisk, sådan lyder det for den 26-årige iværksætter Martin Nordlund og som har million virksomheden Malou medier i grønland. Hvordan Martin er gået fra usikker, fattig og trit til rig, succesfuld og glad, kan du høre i programmet.

Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 9, 2021 54 mins
En gammel sejlivet myte og/eller sandhed er, at mænd er for dårlige til at snakke om deres følelser, og det skal vi blive bedre til. I studiet i dag har vi besøg af Søren Jonia og Marcus Højgaard, som startede en podcast hvor mænd kan snakke om følelser - og de kan derfor heller ikke lade helt værd med at spørge ind til Mathias' følelsesliv.

Dagens vært: Mathias Røn Frisenborg Poulsen
Mark as Played
Køn er ikke længere et binært system. Du behøver ikke længere være enten mand eller kvinde, men du kan være alt derimellem, eller intet overhoved. Dagens gæst er Lou Mynte Andersen. Lou er nonbinær og bruger pronominerne de/dem, og stod det til Lou, burde alle mennesker introducerede sig med pronominer - Lyt med og hør hvorfor.

Dagens vært: Mathias Røn Frisenborg Poulsen
Mark as Played
September 6, 2021 54 mins
Forventninger er noget Sasha Louise Sprange altid har forholdt sig til, både som lille feminin dreng i Jehovas vidne og som voksen kvinde i København. Hun har mærket ulighed - og inspirerer nu kvinder til at kende sin kamp, og tage plads. Om dét er, at skabe nye forventninger til kvinder eller om det er frigørende, kan du måske finde ud af i programmet.

Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 3, 2021 54 mins
Mursal Khosrawi har læst statskundskab og altid interesseret sig for det politiske forholdet mellem Danmark og Afghanistan. Hvordan Danmark har og har haft et ansvar for Afghanistan siden før 9.11 kan du hører Mursals bud på i programmet.

Dagens vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played
September 2, 2021 55 mins
Dagens gæst Tobias Pultz har kæmpet sig igennem rapporten "Udtalelse om ændring af juridisk køn for mindreårige" som kommer fra 'Det Etiske Råd'. Rapporten anbefaler juridisk kønsskifte af børn ned til 10-12 års alderen. Tobias Pultz mener i mellemtiden at argumentationen og konklusionerne peger i en anden retning. Lyt med når vi snakker om juridisk kønsskifte, kønskorrigerende operationer og meget mere i dagens Udråb.

Dagens vært: ...
Mark as Played
September 1, 2021 54 mins
I øjeblikket bliver dansk-afghanere retraumatiseret, sådan lyder det fra Mursal Khosrawi, som selv er flygtet fra Taliban i år 2000. Hvordan den nuværende situation i Afghanistan påvirker Mursal - om hun mener nogle dansk-afghanere går fri af retraumatisering- kan du høre i programmet.

Dagens Vært Pauline Kloster @PaulineKloster
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Around the NFL

  NFL.com's "Around the NFL" crew (Gregg Rosenthal, Dan Hanzus and Marc Sessler) break down the latest football news, with a dash of mirth.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.