Ik Weet Het Ook Niet

Ik Weet Het Ook Niet

Ik Weet Het Ook Niet is de podcast waar gasten iets interessants komen vertellen en ik dan de hele tijd 'ja ja ja' zeg en net doe alsof ik er ook wat van weet.

Episodes

September 28, 2020 83 mins

Met Michael praat ik over Baudrillard en Vervaeke. De belangrijkste vraag blijft open: wat moet je doen met je leven?

Support deze podcast via http://www.ikweethetookniet.nl

Mark as Played

Fotograaf Pie Aerts zette onlangs een fundraiser op ten behoeve van African Parks, een NGO die zich inzet voor (de mensen in) parken in Afrika, die vooral de laatste maanden ernstig zijn getroffen door het wegblijven van toeristen, die doorgaans met hun uitgaven ervoor zorgen dat natuur beheerd kan worden. De fundraiser is simpel: door het kopen van een print van wildlife van bekende en minder bekende natuurfotografen, steun je met...

Mark as Played
Met Joey praatte ik over zijn voornemen om de dodo, een soort duif, terug te brengen van weggeweest (lees: uitgestorven). Dat kan. Het kost alleen wat tijd en geld. En daarna gaat het over Mars (de planeet, niet de snack) en het genezen van ouderdom. En achteraf zou ook alles een grote grap kunnen zijn.
Mark as Played
January 5, 2020 204 mins
Ik nodigde Guy Droog en Michael Cervino uit voor mijn oudejaarspodcast en we bespraken bosbranden en Instagram en alles daarbuiten en besloten het gesprek met natte doekjes.
Mark as Played
Ik vroeg Saraï om de Netflixdocumentaire The Game Changers te reviewen. Dat had drie redenen: veel mensen vroegen erom, onze vorige review van een documentaire (What The Health) is goed beluisterd en ik wilde zelf heel graag vertellen hoe saai zulke documentaires inmiddels zijn. 2020 wordt echt het jaar waarin we nog steeds normaal gaan doen he?
Mark as Played
December 8, 2019 116 mins
Wouter Middelbos is kast maar ook een boekenlezende twijfelaar net als ik. Hij leidt personal trainers op en geeft zelf ook personal training. Wouter is zodoende iemand die mij kan bijpraten over de belangrijkheid van krachttraining, maar uiteindelijk wordt het ook een boekreview van de boeken van Taleb en Manson.
Mark as Played
December 1, 2019 100 mins
Als mede-lid van de Nassim Taleb Fanclub is Mark Tuitert bij voorbaat al een prima gesprekspartner. We praten in deze podcast over de verschillen tussen het focussen in topsport en het jack-of-all-trades-principe bij ondernemen. Was leuk. Luister maar.
Mark as Played
Peter organiseert wintersportreizen naar allemaal bijzondere landen. Dat doet hij om daar lokale ondernemers te helpen en tegelijkertijd wintersporters een ervaring te bieden die even wat anders is dan een weekje in de Alpen.
Mark as Played
Marc Köhlbrugge is bedenker en oprichter van Betalist (wat overigens een lijst is van lijsten maar ook een list) en WIP, wat Work In Progress betekent. En Marc is ook een classic nerd, dus dat is altijd goed.
Mark as Played
October 26, 2019 104 mins
Online moppersmurfin Carmen Felix schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen en dat was de aanleiding van dit gesprek, maar het ging niet per se de hele tijd over dat boek. Wel was het gewoon klassiek millennialgezeik. Dus doe er je voordeel mee.
Mark as Played
Stefan vond dat makers moeten kunnen worden beloond door volgers, fans en andere sympathieke mensen en richtte zodoende petje.af op. Daar was Daniël wel bij. En ik inmiddels ook. Maar het begint waar de vorige podcast was geëindigd, bij sjamanisme...
Mark as Played
Silver member Saraï komt in deze podcast uitleggen hoe evidence-based wetenschap (met bewijzen en rationeel redeneren enzo) met sjamanisme (met natuurgeesten en trommels enzo) samen kan gaan.
Mark as Played
Samuel is gamejournalist en de ideale persoon om allemaal vragen te stellen over waarom video games zo vet zijn.
Mark as Played
September 29, 2019 80 mins
Lucas is grafisch ontwerper en auteur (en illustrator) van het boek Hoofdlijnen, waarin hij zelfhulpboeken samenvat in tekeningen. In deze podcast praten we over regels, routines en ook een beetje over God.
Mark as Played
Met Wilpret praatte ik over frikandellen met lokale ui, stikstof, voedselzandlopers en afvalproblemen van McDonald's.
Mark as Played
Stel, je bent Public Affairs, Communications & Sustainability director bij Coca-Cola Nederland. Dan wil ik met je podcasten over bijvoorbeeld duurzaamheid. En dat gebeurde dus.
Mark as Played
Liesbeth schreef het boek Solo Reizen (met spatie, om er een werkwoord van te maken in plaats van een zelfstandig naamwoord) en dat was al genoeg reden om te gaan podcasten dus luister.
Mark as Played
Kevin schreef een boek en toen weer niet en toen weer wel. Het heet 21 dagen niet klagen en nog 33 experimenten voor een verfrissende blik op je werk en je leven. Vet lange titel, maar dat moet hij weten. Kevin is een prachtige baas en een goede schrijver. Meer redenen had ik niet nodig om deze vriend van de show weer uit te nodigen.
Mark as Played
June 20, 2019 98 mins
Pie Aerts maakte een reis van 18 maanden rond de wereld om het snijvlak tussen mensen en dieren te fotograferen. Daar maakte hij bovendien een boek over en dat heet Tales from the Roads Less Traveled. Check het hier: https://www.mendo.nl/product/tales-from-the-roads-less-traveled/
Mark as Played
April 27, 2019 165 mins
Michael legt me in deze podcast het verschil tussen ego en schaduw uit, maar we hebben het vooral over waarom mensen zo zwak zijn en hoe en waarom je dat kunt erkennen.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.